Puistobistroilua Tampereella

Ravintola Henriks pystyttää pop up -ravintolan osana Tunne Tampere 2012 -tapahtumaa.

Pop up -terassiravintolan Bistro Henriksin teemana on lähi- ja luomuruoka.
Pop up -terassiravintolan Bistro Henriksin teemana on lähi- ja luomuruoka.

Puistobistroilua

Ravintola Henriks pystyttää Hämeenpuiston ja Hallituskadun kulmaan pop up -ravintolan osana Tunne Tampere 2012 -tapahtumaa. 50-paikkainen ravintola palvelee nimellä Bistro Henriks ja on auki 16.–19.5. joka päivä klo 11–21.
Ruuat maksavat viidestä kymmeneen euroa, ja annokset voi nauttia joko paikan päällä tai napata mukaan. Terassi tarjoilee myös kuohuviiniä ja sangriaa sekä kotimaisten pienpanimoiden oluita ja siidereitä. Ravintola Henriks palvelee normaalisti tapahtuman ajan.
Ravintola Henriks, Satamakatu 7

Vappulounas kuoron kera

Jos et näe tarpeeksi teekkareita vappuaattona, suunnista vappupäivänä Tampere-talolle. Teekkarikuoro laulaa taustalla ja buffetissa on tarjolla muun muassa yrttikuorrutettua porsaanfileetä punaviinikastikkeessa sekä fenkoli-paprikamosaiikkia.
Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, klo 13–16

Kiekkoa höyryssä

Pub Höyry nostattaa suomalaista kansallistunnetta jääkiekon MM-kilpailujen aikana. Pubi tarjoilee juomat pöytiin, jotta asiakkaiden ei tarvitse irrottaa silmiään ruudusta hetkeksikään. Tarjolla on myös perinteistä pubiruokaa, kuten tulisia wingsejä ja makkaraperunoita. Kisatunnelmaa luo myös Höyryn oma hotdog-kärry.
Pub Höyry, Itäinenkatu 5–7

Fransmanni juhlii

Fransmanni-ravintolat täyttivät hiljattain 25 vuotta. Ensimmäinen ravintola avasi ovensa Raumalla vuonna 1987. Ilveksen Fransmannin ravintolapäällikkö Keijo Lehtola pitää menestyksen avaimena rehevää ruokaa. Fransmanni ei ole vuosien varrella pienentänyt annoskokojaan ruokatrendien mukana.
Sokos Hotel Ilves Fransmanni, Hatanpään valtatie 1

Edelleen taidetta ruuasta

Tampere-talon Café Soolon Ruokagalleria jatkuu myös kesällä. Kiitosta saanut buffet-kattaus tarjoilee syötäviä taideteoksia kolmessa kesätapahtumassa. Galleriassa ruuat on laitettu vanhojen kehysten sisään, joten jokainen annos on oma teoksensa. Ruokagalleriaan voi poiketa vain syömään, mutta käyntiin voi yhdistää myös vaikkapa iltakonsertin. Annosten hinnat vaihtelevat 20 ja 25 euron välillä.
Café Soolo, Yliopistonkatu 55

Ekommat sidupullot

Kopparbergin tuttuja siiderimakuja – päärynää, mansikka-limeä, kuivaa karpaloa ja kuivaa omenaa – saa nyt myös 0,33 litran muovipullossa, joka sekä näyttää että tuntuu lasilta. Uusi pakkaus on alumiinitölkkiä ympäristöystävällisempi ja peruspulloa fiinimpi. Putelissa on kruunukorkki.

Äidin kanssa buffaan

Musiikkiteatteri Palatsi järjestää vuotuisen äitienpäiväjuhlabuffetinsa 13. toukokuuta. Tarjolla on muun muassa inkiväärillä maustettua uunilohta ruohosipulikastikkeella. Buffet-lounaalle voi ilmoittautua Musiikkiteatteri Palatsin nettisivuilla: Palatsiteatteri.fi.
Musiikkiteatteri Palatsi, Hämeenkatu 30

Parsaa Esplanadilla

Oluthuone Esplanadi tarjoilee parsaa eri muodoissa koko toukokuun. Asiakkaat pääsevät maistelemaan muun muassa kermaista parsa-rapukeittoa sekä parsaa keittiön omalla hollandaisekastikkeella. Jos mielii syömään vappuna tai äitienpäivänä, pöytä kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä paikat täyttyvät nopeasti.
Oluthuone Esplanadi, Kauppakatu 16

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi