Studio Aleppo -pop up haluaa vahvistaa yhteenkuuluvuutta

Elokuussa Kansallismuseoon nousee yhdenvertaisuutta korostava valokuvausstudio – sinäkin voit käydä kuvauttamassa itsesi.

Studio Aleppo [Helsinki] -tapahtuman muotokuvista kootaan näyttely Kansallismuseon keskihalliin. Kuvaa on rajattu.
Studio Aleppo [Helsinki] -tapahtuman muotokuvista kootaan näyttely Kansallismuseon keskihalliin. Kuvaa on rajattu. Kuva: Juuso Westerlund

Studio Aleppo [Helsinki] on osa kansainvälistä tapahtumasarjaa, jonka tavoitteena on vahvistaa samaistumisen ja yhdenvertaisuuden merkitystä maahanmuuttoa koskevassa keskustelussa. Elokuun 10. päivä Kansallismuseossa aukeaa viikon mittainen valokuvausstudio, jonka aikana on mahdollista käydä kuvauttamassa itsensä yksin, tai yhdessä perheen tai ystävien kanssa. 

"Toisin kuin uutisten etäännyttävät kuvat, muotokuvaus alleviivaa yleisinhimillistä tasavertaisuutta. Tasavertaisuus on yksi suomalaisen hyvinvoinnin tunnusmerkeistä, jonka rakentamiseksi on tehty ja tulee tehdä jatkuvaa työtä”, toteaa Kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila tiedotteessa.

Projekti kutsuu yhteen "uudet ja nykyiset suomalaiset". Konsepti on helppo: paikallisena ostat itsellesi kaksi muotokuvausta 50 euron hintaan. Toinen kuvista on sinulle, ja toisen muotokuvan tarjoat maahanmuuttajalle.

Muotokuvat esitellään rinnakkain Kansallismuseon näyttelyssä ja kootaan lopulta myös verkkogalleriaan.

Kuvaajana studiossa toimii palkittu valokuvaaja Juuso Westerlund.

“Mulle oli itsestään selvää, että lähden tähän mukaan. Koen, että jos omalla osaamisella voi tässä tylyssä maailmanmenossa edes jollain tavalla tuoda ja luoda ymmärrystä ja hyväksyntää ihmisten välille, niin tottakai olen käytettävissä. Kansallismuseo on muutenkin osuva paikka tälle näyttelylle”, Westerlund kommentoi Citylle sähköpostilla.

Westerlund toivoo, että mahdollisimman monet ihmiset hakevat kuvattavaksi. Jokainen muotokuva on symbolinen ele, tahdonilmaus uuden, tasavertaisen tulevaisuuden luomiselle. 

Kuva: Juuso Westerlund

Studio Aleppo juontaa juurensa valokuvastudion raunioille Aleppon Bawabet Al Qasab -kadulle. Ensimmäinen Studio Aleppo luotiin sodan keskeltä pelastettujen negatiivien ja vedosten ympärille Amsterdamiin syksyllä 2016. Nämä studiokuvat 1920–70-lukujen Syyriasta ovat näytteillä myös Kansallismuseossa, yhteisen kulttuuriperinnön ja muistojen joukossa. Studio Aleppo [Helsinki] on toinen koskaan järjestetty Studio Aleppo.

Lisätietoa Studio Aleppo [Helsinki] -projektista ja ilmoittautumiset kuvauksiin. Studio järjestetään 10.17. elokuuta 2017 Kansallismuseon keskihallissa, Mannerheimintie 34.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi