MIELITEKO: RAKKAAT YSTÄVÄT
Itsenäisyyspäivä ja sitä seurannut viikonloppu meni allekirjoittaneella aika kuninkaallisesti. Sain nauttia muiden kokkailuista, istua valmiiseen pöytään ja herkutella rakkaiden ystävien seurassa.
Hommaksi jäi tuoda paikalle kuohuvat ja minähän toin. Olin samaisella viikolla juhlimassa Castellblanc Cavan uutta etikettiä ja kotiinviemisiksi sain pullon uudella tyylikkäällä ilmeellä varustettua Cavaa. Pistetään hyvä kiertämään eli Cavaa juhlapöytään. Cavahan käy kaiken kanssa, aamiaisen, lounaan, jälkiruoan, no limits.
Tottakai tästä vierailuviikonlopusta seurasi "writer's block" ,ei mitään kirjoitettavaa. Meillä oli perjantaina kuitenkin niin erinomaiset tarjoilut, että piti jälkikäteen juhlien emännältä ruinata herkullisen salaatin ohje. Olkaa niin hyvät, arvon lukijat.
BATAATTI-FETASALAATTI
- 1-2 bataattia
- 2dl quinoaa
- 1pkt fetaa
- 1-2 salottisipulia
- nippu salaattia (salanova, romaine tms)
- rucolaa
- paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 kasvisliemikuutio
Laita kuutioidut bataatit pellille leivinpaperin päälle, lisää ihan hieman öljyä ja suolaa, paahda uunissa.
Huuhtele quinoaa juoksevan veden alla hetken aikaa, jotta saippuainen maku katoaa. Keitä quinoa paketin ohjeen mukaan, tuplamäärä vettä suhteessa quinoaan. Laita keitinveteen kasvisliemikuutio.
Jäähdytä quinoa, sekoita joukkoon bataattikuutiot ja silputtu sipuli.
Lisää rucola ja salaatti vasta lähellä syöntihetkeä.
Lisää viimeisenä paahdetut seesaminsiemenet.
SALAATINKASTIKE
- 1/4dl oliiviöljyä
- loraus hunajaa / vaahterasiirappia
- 2 limen mehu
- suolaa
- pippuria
- chilihiutaleita
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaattiin ennen salaatinlehtien ja rucolan lisäämistä.
Kippis ja herkutteluhetkiä!
Castellblanc Cava saatu lahjaksi blogin kautta.