MIELITEKO: MITÄ VAAN LÄMMINTÄ JA TODELLA TÄYTTÄVÄÄ
Väitän, että superfoodit kuten maca, lisäävät onnellisuutta. Olet mitä syöt. Joskus maanantaisin, kun viikonloppuna on nautittu PALJON samppanjaa, raakaruoka ja superfoodit eivät vaan lämmitä sydäntä. Tämä on siis repsahduspostaus. En ole täydellinen, enkä oikeastaan haluakaan olla. Epätäydellisyys on paljon kiehtovampaa.
Lupaan kyllä palata raakaruokailuun pian, sain eilen kotiini uuden upean blenderinkin edellisen räjähtäneen tilalle, nyt raakakeittoja blendaamaan!
Mutta, asiaan. Maanantaina teki mieleni risottoa, sellaista parmesanissa uivaa risottoa. Taisin lisätä myös muutaman nokareen voita. Mutta hei, kaikki oli luomua. Joku raja mullakin.
Tähän risottoon voi lisätä esim. sieniä (mulla oli sieniallergikko kylässä joten no can do), katkarapuja (tämän tajusin liian myöhään) ,punajuurta (ei tehnyt juuri nyt mieli) , onhan näitä.
ONNELLINEN VUOHENJUUSTORISOTTO
- 4dl arborio riisiä
- 1 punasipuli
- 200 g vuohenjuustoa
- 8dl kasvislientä
- 2dl omenasiideriä (mun risotto oli onnellinen risotto koska siinä oli kokonainen pullo luomu Happy Joe siideriä, perinteiseen risottoon kuuluvaa valkkaria ei kotoa löytynyt)
- n. 100g parmesania
- timjamia
- paahdettuja saksanpähkinöitä
- voita (jos siltä tuntuu)
Hienonna sipuli ja kuullota se kattilassa. Itse kuullotin sipulin aikamoisen voinokareen kera. Kuumenna toisessa kattilassa 8dl vettä ja lisää siihen yksi kasvisliemikuutio. Lisää sipulin joukkoon riisi ja 1dl kuumaa kasvislientä. Lisää kasvislientä ja siideriä vuorotellen, hämmennä koko ajan. Kun riisi on kypsää, vähennä lämpöä ja lisää risottoon paloiteltu vuohenjuusto. Ja ehkä vähän voita jos siltä tuntuu.
Paahda hieman murennetut saksanpähkinät pannulla ja lisää ne, sekä silputtu timjami risoton joukkoon. Lisää viimeisenä parmesan.
Koristele lautasella parmesanilla, timjamilla ja saksanpähkinöillä. Mumsmums.
Seuraavana päivänä sit lenkille. Iloisia repsahduksia!