Päivän mieliteko reseptin, tuote-esittelyn, raaka-aineen muodossa. Aihealueet keittiöstä ja sen ympäriltä. Gluteeniton elämä ja astetta terveellisemmät, sekä eettisemmät valinnat.
Sähköpostiin pärähti pari viikkoa sitten newsletter / mainoskirje, mitä näitä nyt on.
95% kirjeistä päätyy roskakoriin, tämä jäi muhimaan ja nyt on pakko tuoda tännekin kuvat esille.
Tipico maahantuo Vesoi-valaisinsarjaa, jonka kahvivalaisimet kolahtivat korkealta ja kovaa. Olen kahviaddikti, joten tällainen valaisin keittiöön olisi aika herkullinen lisä. Haaveeksihan tuo jää, valaisimien suhteen taitaa olla noppaluku jo täynnä tässä yksiössä, mutta mikäs näitä kuvia katsellessa.
Ihan mahdoton tuo valaisimen hinta ei ole, yhdellä vaan ei taida kovin paljoa valoa saada maailmaan, eli muutaman sitä joutuisi kerralla ostamaan kuitenkin.
Vesoi Coffee ja Vesoi Cappuccino-valaisimia maahantuo Tipico.
Moi! Ensinnäkin, keittiöni on ollut likaisten kahvikuppien säilytyspaikka, sillä välin kun olen juossut sinne, tänne. Eilen havahduin siihen, että keittiöstä löytyy yksi banaani ja that's it, tänään oli aika täyttää jääkaappi herkuilla jotta voi pitkästä aikaa nauttia hyvästä ruoasta - omassa kotona siis. Ravintolat ovat hemmotelleet mua viime aikoina.
Kaikista vihanneskasveista ravintorikkain ja terveellisin. Kaks kertaa ravitsevampi kun porkkana, kolme kertaa viljeltyä pinaattia parempi. C-vitamiinia viiskertaisesti appelsiiniin verrattuna ja rautapitoisuudeltaan seitsemänkertainen pinaattiin verrattuna. Parantaa vastustuskykyä.
Ei paha lisä keittiöön, eihän?
Uusia Tuulia-blogi kertoo niin hienosti nokkosesta, että linkkaan teidät sinne, niin hieno blogi muutenkin että kannattaa käydä kurkkimassa. Nyt itseasiassa Tuulian blogia lukiessani, luulen että alan käyttämään nokkosta entistä ahkerammin...Smoothiet, keitot, sekaan vain!
Nokkonen pyöri koko iltapäivän päässäni, ensin meinasin tehdä nokkospastaa mutta päädyin lisäämään lohta joukkoon, lautaselta löytyi siis herkullinen lohi-nokkospasta.
Linkkaan tässä myös suosikkituotteisiini joita käytin, tosin pastan suhteen tässä on vasta kakkosvalinta, ykkönen on selkeästi a la econ mungpapupasta, ei vaan ollut nyt saatavilla. Itseasiassa kakkosvaihtoehtoa en netistä edes löytänyt, Doves Farmin gluteenittomasta luomuspagetista mun suosikki on maissi-riisispagetti.
LOHI-NOKKOSPASTA KAHDELLE
- Pastaa kahdelle mututuntuman mukaan
- 1 sipuli
- 250 g loimutettua lohifilettä
- nokkosrouhetta
- 2,5 dl kuohukermaa
- hieman suolaa ja pippuria
- parmesania
Kuullota hienonnettu sipuli voissa tai oliiviöljyssä. Lisää paloiteltu lohi (muista toki poistaa ruodot ja nahka), kuumenna ja sekoita hetken aikaa. Lisää oman maun mukaan nokkosrouhetta. muutama ruokalusikallinen riittää.
Keitä spagetti.
Lisää lohen sekaan kerma ja anna kastikkeen hautua. Raasta kastikkeeseen n. 50 g parmesania, mausta hieman suolalla ja pippurilla, sekoita.
Kaada valmis spagetti kastikkeen joukkoon ja sekoita. Koristele annos lautasella parmesanilla ja nokkosrouheella.
Noniin ja herkuttelemaan lompsis! Tätä pastaa muuten ei haittais varmaan, jos sen joukkoon heitettäisi hieman valkkaria...Valmistusvaiheessa siis, lautasella se olis jo vähän typerämpi teko.
Vuosi vaihtui, kuten aina ennenkin. Taivaalla räjähteli tuhansia euroja ja skumppa aiheutti seuraavalle päivälle eeppisen päänsäryn. Vaan juhlat olivat ensiluokkaiset. Olen muutaman viikon evakossa kodistani, asustellen siellä sun täällä, joten omat reseptit ovat hieman jäissä. Näitä superherkullisia maapähkinävoikuppeja oli tarjolla ystäväni uudenvuodenjuhlissa ja veivät muuten kielen mennessään.
Karkit taiottiin Eskimon superkäteviin ja kauniisiin vuokiin ja koristeltiin Meiralta saaduilla strösseleillä. Terveysfanaatikkona olin vähän kauhuissani sokerin ja muun määrästä, mutta muutama juoksulenkki ja eiköhän ne karkit sillä sula.
Resepti on pihistetty Soppahannalta, joka taas on pihistänyt reseptin Nigella Lawsonilta. Linkistä siis Soppahannan blogiin ja reseptin kimppuun.
Karkkien ja muiden herkullisten tarjoiluiden lisäksi, nautimme muutaman pullon skumppaa, kuten kuvasta näkyy........
Ihan mahtavinta ja herkullisinta alkanutta vuotta!