MIELITEKO: PIZZAA
Olin eilen isukilla syömässä ja tämän jälkeen tapasin ystäviä Putte'sissa. Koko pöytäseurue herkutteli mehevillä pizzoilla ja eihän mun ollut järkeä samalle linjalle lähteä, kun juuri olin syömästä tullut. Siitä seurasi pizzahimo.
Tänään ryhdyin tuumasta toimeen ja tylsän gluteenittoman pizzapohjan sijaan tempaisin kesäkurpitsa pizzapohjan. Täytteiksi mitä kaupasta mukaan lähti ja mitä jääkaapista sattui löytymään. Lopputulos oli taivaallinen ja yllätysvieras Vaimomatskuun kanssa makoiltiin pitkään sohvalla syöpöttelyn jälkeen.
Äiti ja muut, nyt heittäkää ne vehnäjauhopurkit menemään, tämä on moninverroin herkullisempaa ja terveellisempää. Täytteeksi voi laittaa ihan mitä vaan, tässä oli mun maanantaiversio. Amen.
PIZZAPOHJA
- 1 kesäkurpitsa
- 2 porkkanaa
- 2 kananmunaa
- 175g juustoraastetta
- suolaa
- pippuria
- paprikamaustetta
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Raasta kesäkurpitsa ja porkkanat, sekoita keskenään kulhossa. Tee sekoituksesta pizzapohja pellille ja painele tasaiseksi. Laita pohja uuniin, kunnes neste on haihtunut.
Sekoita kananmunat, juustoraaste ja mausteet. Laita kesäkurpitsapohjan päälle, uuniin vielä 10 minuutiksi.
TÄYTTEET
- 150g vuohenjuustoa
- 1pkt parmankinkkua
- rucolaa
- juustoraastetta
Kun pohja on tullut toisen kerran uunista, taio haluamasi täytteet päälle. Tässä tapauksessa vuohenjuusto paloiteltuna, parmankinkku ja juustoraaste. Laita uuniin n. 20 minuutiksi, tai kunnes juusto on saanut hieman väriä. Rucolaa päälle, kaada halutessasi hieman oliiviöljyä rucolan päälle ja nauti.
Tästä ohjeesta riitti hyvin kahdelle ja seuraavaksi päiväksi jäi vielä pari palaa himottavaksi.
Mamma Mia!