Nyt olisi korkea aika perustaa oma blogi. Ehkä vähän itseäni varten, että jää mieleen mitä on milloinkin tullut tehtyä ja millaiset fiilikset on jäänyt. Ja tietenkin muillekin jotka ovat kiinnostuneet viini- ja alkoholitrendeistä.
Miten olen tähän tilanteeseen päätynyt? Oman viinikerhoni perustin viitisen vuotta sitten. Silloin oli kova halu oppia lisää viineistä ja ymmärtää miksi ne maistuvat erilaisilta. Viinikerhon kautta myös oma motivaatio oppia kasvoi eikä se ole vieläkään hiipunut. Tällä hetkellä opiskelen Viinimestarin tutkintoa sekä Baarimestarin Erikoisammattitutkintoa. Toiminimeni Wineserver kautta järjestän viininmaistelutilaisuuksia, viinimatkoja ja pyöritän viiniklubia. Viiniklubit ovatkin paras ja hauskin tapa oppia viineistä. Kotisivut löytyvät osoitteesta www.wineserver.fi ja postituslistalle pääsee tästä linkistä. Viiniklubiin liittyviä asioita kirjoittelen sivuston omassa blogissa ja tänne Cityyn on tarkoitus kirjoitella muista asioista.
Aloitetaan vaikka tästä viikosta.
Alkuviikko onkin ollut todella cocktailpainotteinen. Maanantaina ja tiistaina järjestettiin Vanhassa Satamassa FinnBar messut, jotka ovat alan ammattilaismessut. Baarimestarit kisaavat paremmuudestaan cocktail, tekniikka, ja flairtending osaamisessaan ja eri tuottajien ja maahantuojien ständeilla pääsee maistelemaan tämän hetken trendikkäimpiä drinkkejä. Rommit, etenkin Brugal, olivat vahvasti esillä, Oddka makuvodkat, sekä Koskenkorvan Valhalla yrttilikööri. Viskejä ei pahemmin näkynyt, mutta niitä menen maistelemaan viikonloppuna järjestettävässä OlutExpossa.
Edellisellä viikolla oli Berliinissä järjestetty maailman suurimmat baarimessut ja sieltä kuultuna alan suurimmat trendit ovatkin juuri rommi, irlantilainen viski, tequila, mezcal ja gin. Cocktaileissa palataan takaisin juurille ja perusasioiden pariin. Komponentit, joita juomiin lisätään, tulee myös maistua. Kaikki muu ylimääräinen jätetään pois.
Keskiviikkona oli vuorossa Pernod Ricardin järjestämä cocktailkoulutus A21:ssa. Aiheena olivat tummat viinat ja seurasimme miten baarimestari Timo Siitonen rakentaa niistä lämpimiä ja kylmiä cocktaileja. Huikeita juomia, jotka pitävät lämpimänä, jos glögit eivät innosta. Kuvassa etualalla lämmin Blazer cocktaili, jossa on pohjalla kaksi vadelmaa, karhunvatukka sekä kanelitanko. Jamesoniin lisättiin pari lusikallista ruokosokeria ja se liekitettiin kunnes sokeri oli sulanut joukkoon. Lopuksi juoma vielä jatkettiin kuumalla vedellä.
A21:sta kiiruhdin Oloon tapaamaan Clovis Taittingeria. Hän on Taittinger samppanjatalon vientipäällikkö ja tarjolla oli tietenkin isoa samppanjaa ja pientä purtavaa. Keväällä järjestettävällä viiniklubin samppanjamatkalla olisi tarkoitus mennä heidän luona käymään.
Viikonloppuna suuntana on OlutExpo ja viikon päästä olisi taas Helsingissä Viini, Ruoka & Hyvä Elämä messut. Ehkä näemme siellä?
3 kommenttia
Ulla
19.10.2013 14:50
Tervetuloa Cityyn :)
Vastaa kommenttiin
Tomi Naarvala
19.10.2013 16:57
Kiitokset Ulla.
Kommentteja ja kysymyksiä saa tosiaan laittaa ja voin askarruttavia asioita sitten blogissani käsitellä. (e-mail: info(at)wineserver.fi)
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
5.12.2021 10:34
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin