TeppoSyvarila

Päihdepolitiikka,kieltolaki,lääkekannabis,luonto,yhteiskuntakritiikki,tasa-arvo ja kannabis.:)

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2014.

Tapani Sarvanti haluaa muutosta kannabiksen kotikasvatuksen rangaistuksiin  1

Tapani Sarvanti sosiaali- ja terveysministeriöstä kirjoittaa päihdetyön erikoislehti Tiimissä (s.21) että huumausainerikoksista säädettäessä ei ollut näkyvissä nykyisenkaltaista kannabiksen kotikasvatusilmiötä ja näin laista ei löydy kohtuullista vastinetta omaan käyttöön tapahtuvalla kasvatukselle. Sarvanti kirjoittaa että tulisi harkita pienimuotoisen kotikasvatuksen rinnastamista käyttämiseen.

http://issuu.com/a-klinikkasaatio/docs/tiimi414/0

Tähän on helppoa yhtyä. Jotain tolkkua pitäisi nykyiseen lakiin saada! Kannattaa lukea koko kirjoitus.

Kotikasvattajat eivät kuulu mihinkään järjestäytyneeseen rikollisryhmään! Suurin osa kasvattajista kasvattaa itselleen ja kentien muutamalle ystävälleen.


Kun arpa ratkaisi kohtalon  1

Kannabis on laiton päihde, jonka hallussapidosta voi saada sakkoja tai jopa vankilarangaistuksen. Tilanne voisi olla toinen, sillä asiasta päätettiin Suomessa arvalla.

Vuonna 1972 hallituksen esityksessä kannabiksen käyttöä ei määritelty rangaistavaksi teoksi. Laki- ja talousvaliokunta olivat hallituksen esityksestä eri mieltä, jolloin esitys siirtyi suuren valiokunnan käsiin. Äänet menivät tasan, ja arpa ratkaisi.

Nyt 40 vuotta myöhemmin kannabiksen kohtalo puhuttaa edelleen.

Kriminologi Kauko Aromaa laillistaisi kannabiksen, jotta ammattirikollisuus vähentyisi. Aromaa oli ennen eläköitymistään Euroopan kriminaalipolitiikan instituutin johtaja.

- Säännelty on parempi kuin laiton. Nyt kun kannabista levitetään laittomasti, ammattirikolliset hyötyvät. Kieltolaeilla tehdään rikolliselle toiminnalle tietä.

Kieltolaki ei ole toiminut. Kannabiksen käyttö on vuosi vuosilta lisääntynyt ja sitä kautta myös laittomuuden tuomat ongelmat. 40 vuotta on ollut aikaa saada asiat hoidettua, mutta mitä on tapahtunut?

Käyttömäärät ovat lisääntyneet, kannabis on tullut jäädäkseen, kieltolaki ei siis senkään osalta ole toiminut.

Meneeko toiset 40 vuotta että asiaan saadaan järkeä, vai löytyykö poliittista rohkeutta myöntää, että nykymallia ei toimi ja virheitä on tehty joista kovimman hinnan maksavat nuoret ihmiset.

Olisi aika tehdä suunnan muutos ja antaa meille pössyttelijöille ihmisarvo takaisin, olemme normaaleita ihmisiä jotka haluavat olla osa yhteiskuntaa!

Nyt on jo 40 vuotta jatkettu nykymallilla ja tietoa ja tilastoja löytyy, myös mahdollisista hyödyistä löytyy tietoa sekä haitoista aitoa tutkimusta. Olisiko aika keskustella aiheesta faktojen pohjalta eikä kuin 1972 vuonna jolloin asiasta päätettiin tunteen pohjalta ja heikkojen faktatietojen pohjalta myöskin.

Lue myös:

Suomen hallitukselle ja eduskuntapuolueille sekä pienpuolueille kysymys

Esitys maailman ex-johtajilta: Huumeiden laillistamista kokeiltava