MIELITEKO: AVOKADO
Avocado on ehdottomasti lempihedelmäni. Mottoni voisi olla,
”Avokado päivässä pitää lääkärin loitolla.”
Avokado sisältää B-, E- ja K-vitamiineja sekä hivenaineita, 60% enemmän kaliumia kun banaani ja hyviä rasvahappoja. Avokado on myös yksi parhaista proteiinin lähteistä. Myyty!
Käytän avokadoa päivittäin kokkailuissani, tulette siihen siis vielä monesti törmäämään. Avokadoahan voi muuten käyttää leivonnassa voin korvikkeena sen kermaisen koostumuksen ja hyvien rasvojen ansiosta. Tiesitkös tätä?
Löysin kurkku-avokadokeiton keväällä Emmin ja Terhin treeniblogista. Tämän jälkeen keitto on ollut yksi suosikeistani ja sitä on tainneet muutamat vieraatkin päästä maistelemaan. Terveellistä, ravitsevaa, hyvää. Vie kielen mennessään.
Nyt keitto päätyy omaan blogiini jotten joudu sitä aina googlailemaan. Treeniblogissa sanotaan ohjeen olevan neljälle, höpönlöpön, yksin olen aina satsin vetänyt ja nuollut kulhon aina puhtaaksi. Cayennepippuri on tässä se juju, antaa hienosti makua keittoon. Cayennepippuria menee tässä keittiössä muutenkin levottoman paljon. Reseptiä on hitusen muokattu, lähes alkuperäisellä kuitenkin mennään.
RAAKA KURKKU-AVOKADOKEITTO
- 1 kurkku
- 1 pieni sipuli
- 1 avokado
- 1 limetti
- 8 basilikanlehteä
- 2 rkl avokadoöljyä
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl cayennenpippuria
- ripaus spirulinaa tai chlorellaa
Pilko kurkku palasiksi. Kuori ja lohko sipuli. Poista avokadosta siemen ja kuori. Laita avokado, kurkku ja sipuli blenderiin. Purista limetin mehu sekaan. Lisää basilikanlehdet. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Lisää lopuksi öljy, suola, spirulina ja cayennenpippuri.
Koristele halutessasi basilikanlehdillä tai auringonkukansiemenillä.
Herkullista päivää!