MIELITEKO: NOKKONEN
Moi! Ensinnäkin, keittiöni on ollut likaisten kahvikuppien säilytyspaikka, sillä välin kun olen juossut sinne, tänne. Eilen havahduin siihen, että keittiöstä löytyy yksi banaani ja that's it, tänään oli aika täyttää jääkaappi herkuilla jotta voi pitkästä aikaa nauttia hyvästä ruoasta - omassa kotona siis. Ravintolat ovat hemmotelleet mua viime aikoina.
Mut kuulkaas, käteeni tarttui tänään pussillinen nokkosrouhetta, aloitetaan nokkosella siis.
NOKKONEN
Kaikista vihanneskasveista ravintorikkain ja terveellisin. Kaks kertaa ravitsevampi kun porkkana, kolme kertaa viljeltyä pinaattia parempi. C-vitamiinia viiskertaisesti appelsiiniin verrattuna ja rautapitoisuudeltaan seitsemänkertainen pinaattiin verrattuna. Parantaa vastustuskykyä.
Ei paha lisä keittiöön, eihän?
Uusia Tuulia-blogi kertoo niin hienosti nokkosesta, että linkkaan teidät sinne, niin hieno blogi muutenkin että kannattaa käydä kurkkimassa. Nyt itseasiassa Tuulian blogia lukiessani, luulen että alan käyttämään nokkosta entistä ahkerammin...Smoothiet, keitot, sekaan vain!
Nokkonen pyöri koko iltapäivän päässäni, ensin meinasin tehdä nokkospastaa mutta päädyin lisäämään lohta joukkoon, lautaselta löytyi siis herkullinen lohi-nokkospasta.
Linkkaan tässä myös suosikkituotteisiini joita käytin, tosin pastan suhteen tässä on vasta kakkosvalinta, ykkönen on selkeästi a la econ mungpapupasta, ei vaan ollut nyt saatavilla. Itseasiassa kakkosvaihtoehtoa en netistä edes löytänyt, Doves Farmin gluteenittomasta luomuspagetista mun suosikki on maissi-riisispagetti.
LOHI-NOKKOSPASTA KAHDELLE
- Pastaa kahdelle mututuntuman mukaan
- 1 sipuli
- 250 g loimutettua lohifilettä
- nokkosrouhetta
- 2,5 dl kuohukermaa
- hieman suolaa ja pippuria
- parmesania
Kuullota hienonnettu sipuli voissa tai oliiviöljyssä. Lisää paloiteltu lohi (muista toki poistaa ruodot ja nahka), kuumenna ja sekoita hetken aikaa. Lisää oman maun mukaan nokkosrouhetta. muutama ruokalusikallinen riittää.
Keitä spagetti.
Lisää lohen sekaan kerma ja anna kastikkeen hautua. Raasta kastikkeeseen n. 50 g parmesania, mausta hieman suolalla ja pippurilla, sekoita.
Kaada valmis spagetti kastikkeen joukkoon ja sekoita. Koristele annos lautasella parmesanilla ja nokkosrouheella.
Noniin ja herkuttelemaan lompsis! Tätä pastaa muuten ei haittais varmaan, jos sen joukkoon heitettäisi hieman valkkaria...Valmistusvaiheessa siis, lautasella se olis jo vähän typerämpi teko.