MIELITEKO: SUKLAINEN JÄLKKÄRI
Sunnuntai oli brunssipäivä. Ystäväjoukolla juhlittiin ystäväni miehen kotiinpaluuta pitkältä työreissulta ja allekirjoittanut houstasi brunssin.
Oli kuulkaas luomua, oli raakaruokaa. Äiteen kanalasta poimittuja kananmunia (voittaa viisnolla kaupan egut), salaattia, raakakeittoa, luomujuustoja, juuressipsiä, ja grande finale; rakkauskakku.
Mieli teki suklaakakkua (aina tekee mieli suklaata) ja sen oli toki oltava raakasuklaakakku. Koska juhlittiin kotiinpaluuta, päätin tehdä rakkauskakun ja hurauttaa kakkuun aimo annoksen rakkausainetta, macaa. Tuskin tämä pariskunta sitä pitkän eron jälkeen kaipasi mutta hei, ajatus on tärkein!
Pieni kurkistus kulisseihin, näin sanojen voimin. Näihin blogeihin kun päätyy kuvat hienoista, valmiista annoksista. Voin kertoa että kulisseissa kuohuu. Blenderi ylikuumeni ja räjähti, sauvasekoitin takasi puolukkaisen keittiön ja mitäs muuta. No, lasi skumppaa, muutama kirosana ja rätti käteen. Ei tässä maailmansodasta vielä puhuta.
Sitten itse aiheeseen. Tämän reseptin pihistin Olivia-lehdestä ystävän luota, repäisin sivun takataskuun ja suuntasin raaka-aineita haalimaan. Tämän pihistyksen jälkeen siirrytäänkin omaan reseptiikkaani.
PUOLUKKAINEN RAAKASUKLAAKAKKU
Pohja:
-
2 dl cashewpähkinöitä
- 1 dl ruskeita manteleita
-
½ dl kookosjauhoja
-
3 rkl raakakaakaojauhetta
-
1 dl (noin 10 kpl) pehmeitä taateleita
-
2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
-
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
-
¼ tl ruususuolaa
Suklaatäyte:
- 1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 1 kypsä avokado
½ banaani
-
6 rkl raakakaakaojauhetta
-
4 rkl agavesiirappia
-
ripaus ruususuolaa
- pari ruokalusikallista macaa (oma lisäys)
Puolukkatäyte:
- 3 dl puolukoita
-
½ dl sulatettua kaakaovoita
-
5 rkl agavesiirappia
-
½ tl rouhittua vaniljaa myllystä
Koristeeksi:
- 1 dl puolukoita
-
½ dl kookoslastuja
Sulata puolukat huoneenlämmössä.
Mittaa pohjan ainekset monitoimikoneen kulhoon kookosöljyä lukuun ottamatta. Aja murumaiseksi seokseksi. Sulata kookosöljy miedolla lämmöllä kattilassa ja sekoita pähkinäseokseen lusikalla.
Aseta leivinpaperiarkki irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.
Sulje reunat.
Painele taikina vuokaan ja siirrä kylmään.
Sulata täytteen kookosöljy. Nosta kattila liedeltä heti, kun öljy alkaa sulaa. Soseuta avokado ja banaani sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, maca ja siirappi. Lisää jäähtynyt kookosöljy ja sekoita voimakkaasti. Mausta ripauksella suolaa.
Soseuta täysin sulaneet puolukat sileiksi. Sekoita joukkoon siirappi, vanilja ja huoneenlämpöinen kaakaovoi.
Kaada suklaatäyte vuokaan pohjan päälle. Levitä päälle puolukkatäyte. Peitä tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.
Irrota kakku varovasti vuoasta avaamalla reunat. Nosta kakku leivinpaperin avulla lautaselle. Koristele haluamallasi tavalla.
Sitten ei muuta kun bon apetit ja rakkautta just sulle.
Mulla on vieraat lähtenyt ja tässä sohvalla mussutan rakkauskakkuani yksin. Menee kalliit superfoodit hukkaan :) .