MIELITEKO: PORKKANA
Viikko takaperin hurahdin porkkanaan, kiitos Chef Santerin Rakkaat juurekset - kirjan. Sain tutustumiskappaleen toissa viikolla kirjan lanseeraustilaisuudessa ja sitä mä olen täällä iltaisin halinut nälissäni.
Nämä ohjeet syntyivät Rakkaat Juurekset - kirjan inspiroimina, mutta raaka-aineiden puutteen ja itsepäisen kokin johdosta, nämä ovatkin kaikki omia ohjeita. Muistakaahan sitten luomu, itse löysin lähes kaikki raaka-aineet luomuna.
Porkkana-bataatti-vuohenjuustokeitto
Tekipä mieleni vuohenjuustoa joten sen ympärille kehittelin tällaista.
- 2 bataattia
- 3 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 8 dl vettä
- 4dl kermaa
- 100g vuohenjuustoa
- nokare voita
- paprikamaustetta
- cayennepippuria
- suolaa
- kurpitsansiemeniä
Laita 8dl vettä kiehumaan kattilaan, lisää kuoritut ja paloitellut bataatti, porkkana, sipuli ja valkosipulinkynsi. Anna juuresten pehmetä n. 30min.
Sekoita joukkoon myös voinokare ja mausteet
Laita pehmenneet juurekset ja neste blenderiin / sekoita sauvasekoittimella. Lisää blenderiin myös osa kermasta ja vuohenjuusto.
Laita takaisin kattilaan, lisää loppu kerma, tarkista maku ja anna hetken vetäytyä.
Koristele paahdetuilla kurpitsansiemenillä. Sitten syömään!
Porkkana-fetakeitto
Muuten täysin samat ainekset ja ohje kun edellisessä, mutta tästä jätin kerman sekä bataatin pois ja korvasin vuohenjuuston fetalla. Keitto oli kuohkeaa, mutta ei yhtä riittoisaa kun edellinen keitto. Kerma siis takaisin kuvioihin!
- Edelliseen verrattuna siis; jätä bataatti, vuohenjuusto ja kurpitsansiemenet pois - lisää 200g fetaa
Ohje tosiaan sama kuin edellinen, tsup siis sivua takaisin ylöspäin. Fetaa jätin hieman ja koristelin keiton murennetulla fetalla.
Raaka porkkanakeitto
Kolmas päivä porkkanaa ja laiskuus iski. En jaksanut odottaa porkkanoiden pehmentymistä kattilassa, joten palasin vanhaan tuttuun raakaruokaan. Juustoa teki mieleni mun, vaan se kun ei raakaruokavalioon kuulu (vuohenjuustoa lukuunottamatta) , oli jätettävä fetapaketti johonkin toiseen päivään. Ja raaka-aineethan olivat seuraavat;
- 4 porkkanaa
- 400ml kookosmaitoa (itse käytin Bionan luomu kookosmaitoa).
- 1 sipuli
- suolaa
- cayennepippuria
- iso ruokalusikallinen raaka kookosöljyä (Biona tässäkin käytössä)
- auringonkukansiemeniä
Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna sipuli. Kaikki ainekset sekaisin blenderissä ja voila, raakakeitto on valmis. Tähän nyt voi sekoittaa muutakin ja maustaa erilailla, itse lisäsin vähän macaa energiaa antamaan. Auringonkukansiemeniä laitoin sekä itse keittoon, että koristeeksi.
Tämä keitto on koostumukseltaan aika juokseva, vähempikin määrä tuota kookosmaitoa riittää. Vaan minäpä nautin keiton viinilasista. Juhla se on pienempikin juhla :)
Kaikki keitot veivät pisteet kotiin, suosikki näistä ehkä tuo vuohenjuustokeitto.. Vaan en tiedä, kaikkia tulen tekemään vielä uudestaan!