MIELITEKO: NÄKKÄRI
Onnenpäivä tänään. Keittiö täynnä eiliseltä brunssilta jääneitä raaka-aineita, vain mielikuvitus rajana. No, himoitsin brunssilta jäänyttä gluteenitonta näkkäriä jota ystäväni brunssia varten teki. Vaadin tätä näkkäriä aina, kekkereissä kun kekkereissä. Tämä ohje taitaa olla jo koko kaveripiirillä, ei haittaa yhtään. Tätä kun voisin mussuttaa loputtomiin.
Se kiva haaste olikin keksiä näkkärin päälle jotain. Jääkaapista löytyi paketti Jalotofu pehmeää jonka olin alunperin ostanut jälkkäriä varten, fetaa ja rucolaa. Sitten vaan surrur sauvasekottimella, mausteita joukkoon, kurpitsansiemeniä, maistelua, lisää mausteita, maistelua ja täydellinen tahna on valmis.
Gluteeniton näkkäri
- 3 suurta munaa
- 10 rkl seesamin siemeniä
- 10 rkl auringonkukansiemeniä
- 3 rkl pellavansiemeniä
- 6 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 2 tl merisuolaa
- 4 rkl mantelijauhetta.
Sekoita ainekset keskenään, levitä ohueksi (niin ohueksi kuin vaan saat) pellille. Tee viiltoja taikinaan niin saat siistejä näkkäripaloja.
Paista uunissa 150 asteessa 20-30 min.
Täydellinen tahna
- 1pkt Jalotofu pehmeä
- 100g fetaa
- rucolaa fiiliksen mukaan, itsellä meni vajaa pari kourallista
- kurpitsansiemeniä, näitäkin ihan fiiliksen mukaan
- suolaa
- pippuria
Sekoita jalotofu, feta ja rucola keskenään. Tee näistä sauvasekoittimella tahna ja lisää oman maun mukaan kurpitsansiemeniä, suolaa, pippuria. Maista välissä ja lisää mausteita/raaka-aineita kunnes edessäsi on täydellinen tahna.
Sitten vaan näkkäreiden päälle ja nautiskelemaan. Muutama kurpitsansiemen koristeeksi ja aiai.
Voisko viikko enää herkullisemmin alkaa?