Parin viikon messuilujen jälkeen tämän viikon piti olla rauhallinen. No eihän se sitä ollut.
Alkuviikon olin Turussa viinimestarikurssilla ja maanantaina menimme Pinellaan valitsemaan tulevaa talon viiniä. Eli maistoimme ja pisteytimme viitisenkymmentä viiniä. Paikalla oli myös Turun Sanomien reportteri tekemässä tilaisuudesta juttua. 50 viinin maistelu alkaa jo käymään työstä ja on oikeastaan melko rankkaa puuhaa. Aikaakin siihen kuluu useampi tunti. Tavoitteena oli löytää miellyttävä ja monikäyttöinen viini, joka sopii hyvin useiden ruokien kanssa. Ja mielestäni viinin pitää maistua hyvältä sellaisenaankin. Usein sitä ehtii lasillisen nauttia jo ennen kuin ruoka on ehtinyt pöytään. Mitään liian tanniinista tai erikoista aromimaailmaa ei kannata valita.
Seuraavana iltana kävimmekin sitten porukalla Pinellassa syömässä ja voin kyllä suositella kaikille. Torstaina olin viinikellarilla kouluttamassa viininmaistelun perusteita eräälle firmalle ja ehti sitä pikaisesti käydä Beverage Partners Finlandin tupareissakin sitä ennen.
Perjantaina Wineserver viiniklubilla oli vuorossa syyskuun Italianmatkoilta tuomieni viinien maistelua. Mukana oli mm. Barolo, Brunello ja Bolgheri, 83-vuoden Chianti, uusin suosikkivalkoviinirypäleeni Arneis ja jokerina Sangiovesesta tehty valkoviini. No kuukauden sentään maltoin niitä kellaroida ennen nauttimista.