TableOnlinen yhteistyöravintoloiden keittiömestareista esittelyvuorossa Sakari Ketolainen, ravintola Bystro. Bystrossa valmistetaan slaavilaisia ja kaukasialaisia ruokia kekseliäästi, mutta sopivasti perinteitä kunnioittaen. Kokonaisuuden kruunaa iloisen huomaavainen ja asiantunteva palvelu.
Kuka olet ja missä työskentelet?
– Olen Ravintola Bystron keittiömestari Sakari Ketolainen.
Milloin tajusit, että hitto mustahan tulee kokki?
– Urasuunnitelmat alkoivat selkiintyä jo melko nuorena. Olen tykännyt kokkailla ja leipoa lapsesta asti. Yläasteella päätin, että minusta tulee kokki.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
– Olisin maanviljelijä, kasvattaisin mansikkaa ja vadelmaa.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
– Jääkaapistani löytyy maitorahkaa, maitoa, voita, juustoa, aasialaisia kastikkeita, tomaattipyrettä. Tällä viikolla ei ole tullut pahemmin kokkailtua kotona.
Paras ruokamuistosi?
– Parhaat ruokamuistot sijoittuvat lapsuudenkotiini Kesälahdelle. Äidin ja mummon leipomat karjalanpiirakat tulevat ensimmäisenä mieleen, sekä nuotiolla tehty muikkukeitto eli ”rantakala”.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
– Bystron keittiössä kuunnellaan poikkeuksellisen hyvää musiikkia. Koko meidän keittiöhenkilökunnalla on loistava musiikkimaku. Viime aikoina soittimesta on kuulunut punkkia tai rokkia. RadioRock soi melko usein taustalla.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
– Vapaa-ajalla käyn kuntosalilla tai juoksulenkillä. Soitan myös kitaraa ja tällä hetkellä opettelen mandoliinin ja balalaikan saloja. Kirjojen lukeminen rentouttaa todella paljon.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.