TableOnline julkaisee postaussarjaa, jossa päästetään ääneen palveluun kuuluvien ravintoloiden keittiömestareita ja muita ravintola-alan ammattilaisia. Postaukset julkaistaan ensin TableOnlinen Facebookissa.
Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on keittiömestari.
Turkulaista väriä kokkien joukkoon, vuorossa ravintola Gustavo:
Kuka olet ja missä työskentelet?
Markus Rautala, Ravintola Gustavo keittiömestari ja omistaja.
Milloin tajusit, että hitto, mustahan tulee kokki?
Varmaan ennen koulua. Koska luuhasin aina äidin kanssa keittiössä…
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Olisin ammattilaisgolffari.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Voita, punaista maitoa ja kotimaista omenamehua.
Paras ruokamuistosi?
Italiassa Neiven kylässä parhaat tortelliinit ikinä.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Iskelmäradio on kova.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi? Käymällä muissa ravintoloissa ja pelaamalla golffia.
-- --- -- --- -- --- -- --- -- --- --
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Seuraavaa kokkia uunista ulos: Fisken på Disken on kalaruokiin erikoistunut ravintola, jossa voi nauttia niin 5-ruokalajin illallisen tai tulla vain viinilasilliselle ja ostereille. Annokset ovat reilun kokoisia, mutta hienostuneita. Leivät leivotaan päivittäin itse ja kaikki muukin ruoka valmistetaan käsityönä.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Joona Lehto. Ravintola Fisken på disken. Keittiömestari
Milloin tajusit, että hitto, mustahan tulee kokki?
Olin ihan hyvä oppilas yläasteella, mutta lukio olisi ollut siihen pisteeseen väärä valinta. Mutsilla oli pelisilmää sen verran, että vihjaisi "sähän tykkäät kokkailla". Köksä oli myös lempiaine peruskoulussa, joten valinta oli luonnollinen. Motivaatio kehittyä ruoanlaitossa oli jo silloin kova. Hain siis keittiöpuolen amikseen.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Liittyisi varmaan urheiluun, markkinointiin tai ravitsemukseen. Nuo jutut kiinnostavat keittämisen ohella eniten.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Kasviksia, proteiinivanukkaita, rahkajugurttia, parmesaania, raejuustoa, Texas Peteä ja muita tulisia kastikkeita, erilaisia sinappeja, ketsuppia, soijaa, maitoa, kauramaitoa, omenamehua ja viinirypäleitä.
Paras ruokamuistosi?
Ennen mun armeijaa 2011 mentiin vanhaan G.W Sundsmansiin kaveriporukalla puvut päällä porsastelemaan, syömään ja juomaan pitkän kaavan mukaan. Viimeisen päälle illallinen, klassinen musiikki soi ja annoksissa oli hemmetisti toinen toistaan siistimpiä ja maistuvampia komponentteja. Oltiin silti nuoresta iästämme huolimatta uskomattoman rennosti ja osattiin nauttia illasta. Silloin tuntui hienolta, kun joku herroitteli meitä ja puhui viineistä sekä annoksista asiantuntemuksella. Se oli ensimmäisiä fine dining illallisiani.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Laidasta laitaan. Välillä noi nuorimmat laittaa jotain hittimusaa, toisinaan itse saatan laittaa kirkonpolttoheviä heti aamusta. Kaikki tykkää aika erilaisesta, mutta silti sietää toisten musiikkia kohtalaisesti. Kuunnelluimmat kolme musagenreä meidän keittiön "helvetinkoneesta" (pieni bluetooth kaiutin) ovat varmaan tällä hetkellä metalli, rap ja drum and bass. Yleensä niitä oikeasti huonoja biisejä kuunnellaan, kun siivotaan. Silloin on hyvä hetki irrotella. Kestosuosikki on Dayum Drops - Oh My Dayum! joka sattuu olemaan sopivasti ruoka-aiheinen.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Illalliset Helsingin huikeissa ravintoloissa, kuntosali, keittokirjojenlueskelu, youtube-videoiden ja leffojen katselu, keväisin ja kesäisin on mukava käydä keräämässä villiruokaa.
-- --- -- --- -- --- -- --- -- --- --
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Myös perjantaikokkien kesäloma alkaa näin syksyn kynnyksellä olla ohi ja TableOnlinen asiakasravintoloiden henkilökunnan esittely jatkuu oululaisin voimin.
Kitchen & Bar Oula tuo pöytään pohjoisen luonnon ainutlaatuiset maut elämyksenä, joka hivelee myös silmiä. Ruokalistalta löytyy esimerkiksi kalaa Inarijärvestä, poroa, puikulaperunaa, friteerattua jäkälää sekä pohjoisen sieniä ja marjoja. Hiiligrilli on ravintolan keittiön sydän ja se antaa ruokiin Lapista tutun tulella kokkaamisen maun.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Janne Nevalainen kotoisin Kiimingistä. Viiden etelässä vietetyn vuoden jälkeen nyt 2 vuotta ollut paluumuuttajana takaisin kotikonnuilla. Työskentelen tällä hetkellä keittiömestarina Lapland Hotels Oulussa joka tunnetaan myös nimellä Kitchen & Bar Oula.
Milloin tajusit, että hitto, mustahan tulee kokki?
Ala-asteen 6:lla luokalla isoveljen innoittamana alkoi kyteä ajatus, että tuliskohan musta isona kokki ja ajatus sai vahvistusta yläasteen kotitaloustunneilla ja samalla tiellä ollaan edelleen.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Hankala kyllä kuvitella tekevän mitään muuta mutta todennäköisesti olisin maanviljelijä ja ajelisin traktorilla ympäriinsä.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Paljon vihanneksia, rahkaa, marjoja ja kananmunia. Perus aineksia arkiseen ruoanlaittoon.
Paras ruokamuistosi?
Paljon on tullu syötyä ulkona, niin kyllä ne ensimmäiset kokemukset hienoimmista ravintoloista on jäänyt vahvimmin mieleen. Kaikki oli uutta ja ihmeellistä ja ne kokemukset ovat innostaneet itseä oppimaan ja kehittymään, että joku päivä pystyisi itse toteuttamaan vastaavia elämyksiä asiakkaille.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Ravintola-alan ihmiset on kyllä joukkio erilaisia persoonia ja musiikki makuhan on aika iso osa persoonallisuutta. Meillä on töissä pelkästään huipputyyppejä ja vielä huikeampaa musaa.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Ulkoilu, koiran kanssa lenkkeily, ystävät hyvä ruoka ja juoma.
-- --- -- --- -- --- -- --- -- --- --
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Aiemmin esiteltyjen ravintoloiden Musta Lammas ja Isä Camillo lisäksi Ravintolamestareihin kuuluu Kuopion Klubi ja Peräniemen Kasino, jotka ovat tilausravintoloina Kuopion suosituimpia juhla- ja kokouspaikkoja. Klubin ja Kasinon ruoka on yksinkertaista ja konstailematonta, valikoidut valmistustekniikat ja makuyhdistelmät korostavat raaka-aineiden parhaita puolia. Kantava ajatus on antaa raaka-aineiden maistua ja näyttää itseltään. Kotimaisuus, tuoreus, lähiruoka, sesonki ja ekologisuus ovat korkealla keittiön arvomaailmassa. Lautaselta löytyy pitkiä perinteitä nykymuotoon valmistettuna.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Janne Tirri ja pyöritän Kuopion Klubin ja Peräniemen Kasinon keittiöitä.
Milloin tajusit, että hitto mustahan tulee kokki?
Muutaman lukion jälkeen vietetyn välivuoden jälkeen hain harjoittelijaksi ravintolan keittiöön, koska olin aina ollut kiinnostunut ruuanlaitosta. Parin kuukauden jälkeen tiesin, että tää on mun juttu! Tämä tapahtui vuonna 2000 ja tällä tiellä ollaan edelleen.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Jaa'a tää onkin hankala, jotenkin on vaikea ajatella tekevänsä mitään muuta. Mutta kyllä se varmaan jotenkin luontoon liityis ja toisaalta myös asiakaspalvelu on aina ollut lähellä sydäntä.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Aikalailla lapsiperheen peruselintarvikkeita, kotona kokkaan melkolailla perinteistä kotiruokaa, vastapainoksi ravintolaruoalle. Oikeastaan on kaksi asiaa, mitä pitää aina olla saatavilla, tummapaahtoista kahvia ja kanamunia.
Paras ruokamuistosi?
Parhaat ruokamuistot löytyvät ihan selkeästi lapsuudesta. Isovanhempien ja vanhempien herkut pysyvät aina mielessä ja niistä otan myös paljon vaikutteita työhöni.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musiikkia. Mitä ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Makuasioistahan voidaan aina kiistellä ja keskustella. Meillä kuunnellaan pääsääntöisesti metallia ja punkkia. Kyseisten musiikkilajien temmosta saa hyvän työtahdin päälle. Toki välillä myös herkistellään, Beatles-lauantai on aina välillä paikallaan!
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Perheen kanssa touhuten. Lisäksi harrastan kalastusta ja maastopyöräilyä. Näissä puuhissa pääsee liikkumaan luonnossa kaikessa rauhassa ja saa jätettyä työkiireet pään ulkopuolelle.
-- --- -- --- -- --- -- --- -- --- --
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Loop on Suomen ensimmäinen ja ainoa hävikkiravintola, jossa toiminta pyörii saatujen raaka-ainelahjoitusten raameissa. Lahjoitukset tulevat toimintaan sitoutuneilta kaupoilta, jotka haluavat vähentää korkealaatuisten raaka-aineiden hävikkiä. Raaka-aineista valmistetaan niin lounasta, brunssia, yllätysmenu-illallisia kuin catering-tuotteitakin.
– Meillä syöminen on ekoteko ja jokainen päivä on ihan oikeasti kuin Kokkisota-ohjelmasta, kertoo Loopin keittiömestari Pauli Hakala.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Pauli Hakala, keittiömestari ravintola Loop Helsinki
Milloin tajusit, että hitto mustahan tulee kokki?
Penskana halusin tehdä ruokaa mutsin kanssa. Köksää vihasin koulussa ja kokiksi päädyin intin jälkeen....miksi? Kait mä olen levoton luonne ja haluan tehdä käsilläni asioita.
Mitä tekisit ellet olisi kokki?
Mitäkö tekisin jos en olisi kokki..huippumalli..ei nyt sentään..en tiedä 20 vuotta olen keittänyt eikä loppua näy.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Jääkaapissa on just nyt luomujuureksia, take away -pizzaa, makkarakeittoa, paria juustoa ja OIKEAA voita niin ja jugurttia.
Paras ruokamuistosi?
Tää on paha...Manfreds Köpis oli kova. Sitten myös mutsin makaronilaatikko. Mulle ruokakokemukseen vaikuttaa ruuan rehellisyys ja noissa sitä on aina.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Kokit kuuntelee aina hyvää musaa kaikki ei vaan tykkää siitä. Meillä on täysin randomilla musa. Panterasta J Karjalaiseen...fiilis ja väsymys ratkaisee.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Mä rentoudun kalassa (perhofriikki) perheen kanssa ja kokkaillen.
-- --- -- --- -- --- -- --- -- --- --
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Ravintola Mustan Lampaan jokainen ruokalaji valmistetaan alusta asti itse. Pohjolan puhtaat metsät, pellot ja järvet ovat keittiön inspiraation lähteenä. Annosten takana näkyvät lähialueen tuottajat, metsästäjät ja kalastajat. Ravintolassa uskotaan, että Pohjois-Savosta löytyy maailman parhaimpia raaka-aineita. Musta Lammas on osa Ravintolamestareita, joista olemme esitelleet teille jo Isä Camillon keittiömestari Sami Kinnusen.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Ravintola Musta Lammas, Juuso Rautiainen, keittiömestari
Milloin tajusit, että hitto mustahan tulee kokki?
Joskus kesken työpäivän tilitoimistossa mietin, että en jaksa istua 45 vuotta toimistossa. Pakko on päästä tekemään käsillä ja ruoka on aina kiinnostanut. Sillä hetkellä laitoin hakemuksen kouluun ja pääsin sisään.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Jotain mikä liittyy matkustamiseen ja ruokaan.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Piimää ja marjoja. Kotona syön aamupalan loput ateriat menee töissä.
Paras ruokamuistosi?
Mummon metsämansikkamaito, mökillä saaressa keskellä heinäkuuta.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Metallista räppiin ja räpistä iskelmään
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Kesäisin liikun luonnossa
-- --- -- --- -- --- -- --- -- --- --
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Olen Marko Loman, Ravintola Carelian keittiömestari
Milloin tajusit, että hitto mustahan tulee kokki?
Peruskoulun jälkeen. Kävin ravintolapuolelle suuntautunutta 10-luokkaa, jolloin innostuin alasta.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Olisin todennäköisesti musiikin kanssa tekemisissä jollain tasolla tai olisin opiskellut jotain alaa, mikä takaisi hyvät tulot:)
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Terveellistä peruskotiruokaa: hedelmiä, vihanneksia ja kananmunia. Ne kuuluvat mielestäni lapsiperheen jääkaapin valikoimaan. Sen lisäksi kaapissa on aina tuoreita laakerinlehtiä, voita, olutta ja siideriä vaimolle.
Paras ruokamuistosi?
Raakamaidon maku, kun olin lapsena Kurikan reissulla mummini kanssa ja tuoreen valkotryffelin aromi, kun aloitin työt Careliassa 7 vuotta sitten.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Pojat kuuntelevat rokkia laidasta laitaan, mutta yleensä radiota. Kun olen itse vuorossa, keittiössä ei soi musiikki koska se häiritsee keskittymistäni. Grillin sihinä, veitsen naputus ja nopeista liikkeistä kuuluva suhina ovat musiikkia korvilleni :)
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Olen perheeni kanssa. Judosta on tullut tärkeä harrastus ja käyn myös kilpailemassa.
-- --- -- --- -- --- -- --- -- --- --
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
TableOnlinella on ilo toimia myös Kuopion Ravintolamestareiden yhteistyökumppanina. Esittelemme kesän aikana useampia konsernin keittiömestareita, heistä ensimmäisenä Isä Camillon Sami Kinnusen. Ravintolamestareiden visiona on olla Kuopion Maukkain Elämys keihäänkärkinään herkullinen ruoka, laadukas viini ja juomatuote, sydämellinen palvelu sekä historialliset miljööt.
Ravintola Isä Camillon ruoka on tehty kolmelle gastronomiselle sesongille. Syksyllä herkutellaan riistalla, sienillä, juureksilla ja kalalla. Talvella pääroolin saavat lämpimät ja syvät maut ja myös viinit hehkuvat täyteläisyyttä. Keväällä taas ruokalista paitsi kevenee, myös vihertää. Isä Camillon ruoka on rehellistä ja aitoa, keittiössä kunnioitetaan eurooppalaista ruokaperinnettä ja tuoreita raaka-aineita. Ruokaa tehdään ja vieraita palvellaan sydämellä, tunteella ja taidolla.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Sami Kinnunen, keittiömestari, Isä Camillo
Milloin tajusit, että hitto mustahan tulee kokki?
Valmistuin kokiksi -93 ehkä. 5 vuoden jälkeen työskenneltyäni erinäisissä ravintoloissa, rupesin todella pitämään kokkauksesta ja kehittämään ja kouluttaman itseäni lisää.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Todennäköisesti olisin jossain ammatissa, jossa tehdään käsityötä, ja tulokset näkyy melko nopeasti, kuten puuseppä, rakentaja, kirurgi?
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Eilen tehtyä kaalilaatikkoa + perustarvikkeita
Paras ruokamuistosi?
Parhaita ruokamuistoja ovat kesämökillä itse kalastetut ja savustetut Puruveden muikut paikallisen ruisleivän kanssa, paksulla voikerroksella. Ravintoloista on mainittava Mustan lampaan yllätysmenu Kuhmosen Timon ajoilta. Timo oli keittiömestarina Lampaassa 2000-2011.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Meidän keittiössä kuunnellaan hyvää musaa, ei huonoa
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Liikunta, elokuvat, syöminen ja juominen.
-- --- -- --- -- --- -- --- -- --- --
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Ismo Sipeläinen, keittiömestari, Ravintola Finnjävel, Helsinki
Milloin tajusit, että hitto, mustahan tulee kokki?
Yläasteen köksäntunneilla se ajatus varmaan lähti itämään. Ja päätin antaa sille mahdollisuuden enkä hirveästi ole asiaa katunut.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Useasti asiaa miettinyt enkä oikeastaan tiedä. Kellosepän hommat on kyllä kiinnostanut.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Pullo shampanjaa ja gewurstnamineriä sekä valo.
Paras ruokamuistosi?
Ensinmäisenä tulee mieleen kyllä äidin hirvenjauhelihapihvit, ruskealla kastikkeella perunamuusin kera jotka toimii aina kun niitä tehdään. Hetiperään lapsena isoäidin luona pulkanlaskun välissä syöty läskisoosi keitettyjen perunoiden kanssa, jota olen oppinut arvostamaan vasta viime aikoina. Ravintolamuistot ovatkin omalukunsa.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Vaikka omaankin timanttisen musiikkimaun, josta johtuen olen useasti joutunut musiikinsoittokieltoon omasta tai muiden tahdosta... Niin erittäin laidasta laitaan. Mikään kategoria ei jää läpikäymättä kyllä päivän aikana. Mikäli ei kuunnella mitään niin kyllä joku aloittaa omatoimisesti lauleskelun.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Ihan vain makoillen soffalla ja nukkuen. Mikäli siitä nousee niin hyvän ruuan ja juoman äärellä on kyllä hyvä olla. Ystäviä unohtamatta ja suunnittelemalla että mitäs sitä sitten tekisi...
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Pekka Salmela, Ravinteli Bertha keittiömestari/ravintoloitsija
Milloin tajusit, että hitto, mustahan tulee kokki?
Varmaan pikkuhiljaa alan tajuta asian. Ei ole suoranaisesi yhtä hetkeä, ruoka ja ruuanlaitto on aina kiinnostanut mutta ravintolakouluun päästyäni tajusin, että tämä on minun juttuni.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Olisin toivottavasti moottorisahaveistäjä ja eräopas
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Dijonia, tabascoa, srirachaa, nutellaa ja jotain pikkeleitä. Kahden pienen lapsen isänä toki myös ihan perus kotiruokaa
Paras ruokamuistosi?
Mahdoton sanoa yksittäistä hetkeä, niin monia hyviä muistoja nivoutuu ruuan ympärille.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Matti ja Teppo on vähentynyt kovasti, mutta melko laajalla skaalalla mennään. Tommi Läntisestä vanhempaan ganstarappiin.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Perheen kanssa ollessa. Metsässä liikkuen, sienestäen, kalastaen ja metsästäen sekä metsätöitä tehden.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.