Kuka olet ja missä työskentelet?
Ismo Sipeläinen, keittiömestari, Ravintola Finnjävel, Helsinki
Milloin tajusit, että hitto, mustahan tulee kokki?
Yläasteen köksäntunneilla se ajatus varmaan lähti itämään. Ja päätin antaa sille mahdollisuuden enkä hirveästi ole asiaa katunut.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Useasti asiaa miettinyt enkä oikeastaan tiedä. Kellosepän hommat on kyllä kiinnostanut.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Pullo shampanjaa ja gewurstnamineriä sekä valo.
Paras ruokamuistosi?
Ensinmäisenä tulee mieleen kyllä äidin hirvenjauhelihapihvit, ruskealla kastikkeella perunamuusin kera jotka toimii aina kun niitä tehdään. Hetiperään lapsena isoäidin luona pulkanlaskun välissä syöty läskisoosi keitettyjen perunoiden kanssa, jota olen oppinut arvostamaan vasta viime aikoina. Ravintolamuistot ovatkin omalukunsa.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Vaikka omaankin timanttisen musiikkimaun, josta johtuen olen useasti joutunut musiikinsoittokieltoon omasta tai muiden tahdosta... Niin erittäin laidasta laitaan. Mikään kategoria ei jää läpikäymättä kyllä päivän aikana. Mikäli ei kuunnella mitään niin kyllä joku aloittaa omatoimisesti lauleskelun.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Ihan vain makoillen soffalla ja nukkuen. Mikäli siitä nousee niin hyvän ruuan ja juoman äärellä on kyllä hyvä olla. Ystäviä unohtamatta ja suunnittelemalla että mitäs sitä sitten tekisi...
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.