TableOnlinen yhteistyöravintoloiden kokeista esittelyvuorossa Demon Heikki Kivimäki.
Kuka olet ja missä työskentelet?
– Lahtelainen nuori mies, kokki, talonmies, putkari, esimies, osakas, keittäjämestari, paistaja ja kalmakko yrityksessä Ravintola Demo.
Milloin tajusit, että hitto, mustahan tulee kokki?
– Tuossa ala- ja yläasteen taitteessa vanhempani harrastivat painonvartijoita. Jääkaapista ei löytynyt muuta kuin kalkkunaleikettä ja raejuustoa. Kun halusin jotain muuta syötävää, kävi matka kaupan kautta keittiöön kokkaamaan. Taisi jäädä levy päälle, enkä syö vieläkään kalkkunaleikettä.
Mitä tekisit ellet olisi kokki?
– No enpä tiedä. Joskus halusin asfalttikoneen kuljettajaksi, unelmat varmaan kuoli vanhetessa.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
– Purkki boqueroneseja, pullo viiniä Moselista ja punainen turkulainen. Loput on jotain rakkaan avopuolisoni terveystuotteita.
Paras ruokamuistosi?
– Demon keittiössä keväällä 2014. Kun Heinosen ja Tuomisen kanssa esittelimme tarjoilijoille sesongin ensimmäisistä raparpereistä tehtyä jälkiruokaa. Kolmelta ärrä-vikaiselta lähti spektaakkelimainen pärinä show. Naurettiin mahat kippurassa koko serviisi sille.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
– Hikinen iltapäivä ja sen biisivisa Bassolta on kova juttu arkisin. Alkuviikon illat menee äänikirjojen parissa, to-pe teknon merkeissä ja lauantai jäähytellään iskelmällä.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
– Vapaa-ajalla...? Kaikkea Jaalan sienimetsän, kuha käännösten ja Berliinin klubien väliltä.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.