Esittelyvuorossa C:n Ilkka Isotalo. C:ssä tehdään kaikki käsin ja käytetään vain kotimaisia raaka-aineita. Sesonki on tärkeä, mutta niin on myös säilöminen, mikä mahdollistaa kotimaisten raaka-aineiden käytön ympäri vuoden. Tiivis yhteistyö paikallisten tuottajien kanssa luo pohjan ruokalistalle yhdessä Ilkan innovatiivisen (nerokkaan) mielikuvituksen kanssa. Riisi tosin kuuluu ei-paikallisiin raaka-aineisiin ja risotto onkin ravintolan signature-annos. Täydellinen, kaikkien sääntöjen mukaan à la minute -valmistettu risotto saa makunsa kotimaasta, kuten esimerkiksi tällä hetkellä porkkanasta. Maku on ravintolassa keskiössä ja menee kaiken edelle. Erilaiset valmistusmenetelmät nostavat ruuan maun tasolla ylitse muiden. Ilkan tyyli on teeskentelemätön ja rehellinen, maut ovat puhtaita, aidosti tunnistettavia ja selkeitä. Parhaat raaka-aineet valitaan läheltä sesongin mukaan. Ilkka kunnioittaa suomalaisten keittiömestareiden perinteitä ja pientuottajien puhtaita raaka-aineita. Hän haluaa jättää lapsilleen perinnöksi terveen maaperän, luonnon ja ympäristön missä kasvaa. Eettisyys, ekologisuus, luonnonmukaisuus ja biodynaamisuus ovat siksi C:ssä merkittävässä osassa. Raumalta kotoisin oleva, kahden lapsen isä Ilkka on tullut Tampereelle Helsingin kautta.
Kuka olet ja missä työskentelet?
– Ilkka Isotalo, C
Milloin tajusit, että hitto, mustahan tulee kokki?
– 15v. yläasteella
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
– Haluaisin olla patologi
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
– Jauhelihaa, hedelmiä, kasviksia ja aasialaisia mausteita
Paras ruokamuistosi?
– Silmiä avaava kokemus The Ledbury
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
– Tik tak ja Burtsum
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
– Lasten kanssa
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.