TableOnlinen kokkisarjaa jatkaa Lonnan Riku Laine.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Oon Riku Laine ja työskentelen kolmatta kautta kokkina Lonnan saaren ravintolassa. Oon saariston, ellen koko Suomen paras siianpaistaja! Tai ainakin kollegat paistotaitoa jaksaa kiusaten kehua.
Milloin tajusit, että hitto, mustahan tulee kokki?
Joskus kasiluokalla tajusin kotona safkaa tehdessä, että mustahan vois olla kokiks.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Jos en kokkailemaan olis ryhtynyt, olisin varmaan opiskellu poliisiksi.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Kotijääkaapista löytyy tällä hetkellä itsetehtyä makaronilaatikkoa, maitoa, salaattia, mehua, valkkaripullo ja yks bisse illan makaronilaatikko-dinneriä varten.
Paras ruokamuistosi?
Lapsuudesta parhaiten ruokakokemuksena on mieleen jäänyt kun iskä kokkaili kesämökillä paellaa ja silmä kovana yritin ottaa oppia miten iskä sitä kokkailee. Oli ihan superhyvää ja varmasti mökkimiljöö toi herkutteluun oman lisänsä.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Aika rap-henkinen musameininki meillä on Lonnan keittiössä. Avokeittiö tietty rajottaa popitusta serviisissä, mut misaillessa ja hektistä päivää viimeistellessä voi sit fiilistellä kovemmalla volyymilla salin heitellessä omia mielipiteitä biisivalinnoista.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Vapaa-aika menee aika pitkälti rafloissa syödessä kavereiden kanssa ja tietty tyttöystävän kanssa netflixaillen. Tälle kaudelle (muun henkilökunnan oman näkemyksen mukaan) Riku ompelee Lonnan keittiön jengille essut."
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.