Juhannusviikkoon teemaan sopiva kokkitarina Ravintola Figistä.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Miku Majuri, työskentelen Ravintola Figissä vuoromestarina.
Milloin tajusit, että hitto mustahan tulee kokki?
Tähän tarinaan liittyy kuollut ja haavoittunut mutta yritän kertoa sen niin kuin se on...
2000-luvun alkuvuosina soittelin työkseni rockabillyä erinäisissä kokoonpanoissa, joista tunnetuin lienee Ellis and the Angry Teens -niminen trio. Basistimme Ari "Ude" Utriainen sairastui kuitenkin ALS-tautiin ja kuoli. Ei auttanut itku markkinoilla vaan oli keksittävä jotain muuta, mutta mitä se muu olisi siitä ei ollut tietoakaan. 2007 olimme viettämässä juhannusta nyttemmin Ph7 konditoriasta tutun Pasi Pärssisen mökillä. Pasi oli telonut ranteensa eikä pystynyt kokkailemaan ja gastronomiaan hurahtaneena otin pestin harteilleni. Fiilis oli korkealla, kun kokkailin 20 hengen seurueelle Syväsalmen rannalla auringon paistaessa. Mukana oli myös Figin nykyiset omistajat, Jari Isokangas tuoreen tyttöystävänsä Niinan kanssa. Illemmalla saunassa Jarin kanssa tuli sitten puhetta siitä mitä seuraavaksi tekisin ja Jarin kommentti "Pitäisköhän susta tehdä kokki?" otti ajan kanssa tuulta alleen. Tässä ollaan. Ja pysytään.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Kaikki gastronomiaan liittyvä on niin syvällä sydämessä, että juuri nyt on vaikea kuvitella muuta. Tekisin luultavasti hanttihommia ja soittelisin kitaraa.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Chili-addiktin kaapista löytyy kuuden erilaisen chilikastikkeen lisäksi Manchegoa, rypäleitä, sardelleja, yksi kokonainen ja yksi puoliksi syöty Mignon-muna. Ja tietysti, aina ja kaikkina vuoden päivinä, valkosipulimajoneesia.
Paras ruokamuistosi?
Espanjassa Calellan turistihelvetissä on pieni argentiinalainen ravintola, jonka pihvi oli niin hyvä, että vieläkin tulee pala kurkkuun sitä muistellessa. Hyvänä kakkosena mustatorvisieni-häränpaistipitsa jonka tein joskus 90-luvun lopussa. Joskus simppelit asiat vaan nasahtaa kohdilleen.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Radio Nostalgia. Ei turhaa lässytystä ja Gene Vincentiä lähes joka päivä.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
No nyt kun ns. aktiiviura soittajana on ohi, niin soittelen huvikseni kitaraa Lo-Lites ja Limiteds -bändeissä. Keikkailun ohessa rentoudun kotona keittiössä kiireettä kokkaillen ja uusia juttuja hakien hyvän punaviinin tai gin & tonicin ja vaimoni seurassa musiikkia kuunnellen.
-- -- -- --- --- --- --
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.