Helsingin Korkeavuorenkadulla sijaitseva Maxill täyttää vuonna 2017 kunnioitettavat 25 vuotta. Ravintola on vuosien saatossa kerännyt itselleen uskollisen asiakaskunnan.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Niko Pelin 28v., keittiöpäällikkö Helsingistä. Työskentelen ravintola Maxillissa.
Milloin tajusit, että hitto mustahan tulee kokki?
Varmaan 15-vuotiaana, kun aloitin kesätyöt ravintolassa keittiö/saliapulaisena.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Jos en olisi kokki, olisin luultavasti arkeologi tai palomies tai siltä väliltä. vaikea sanoa.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Jääkaapista löytyy valon lisäksi, leivänpäällisiä, savulohta ja juustoja.
Paras ruokamuistosi?
Vuosia sitten Hangossa sateista ja kylmää juhannusta viettäessä. Grillailtiin kertakäyttögrillillä sisäfilepihvejä leirintäalueella pressu suojana. Siinä hytistessä pihvit maistuivat jumalaisen hyvältä. Legenda elää yhä.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musaa. Mitä teidän ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Keittiössä musiikki määräytyy sen mukaan kuka saa ensin yhdistettyä bluetoothin soittimeen. Sen jälkeen tulee kaikkea ikivihreistä suomiklassikoista, gangstaräpin kautta Scootteriin.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Vapaa aikaa vietän ystävien seurassa, ravintoloissa ja matkustellen. Satunnaiset urheilusuoritukset määräytyy sesongin mukaan.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.