Esittelyvuorossa Zum Beispielin Georg Simojoki. Porvoolaisen Zumin ruoka kertoo tarinoita pyörämatkoista Meksikossa ja itäisessä Euroopassa ja tuo terveisiä Välimereltä ja Alpeilta. Keittiön kulmakivinä ovat tuoreet raaka-aineet, kasvikset ja puhtaat maut.
Kuka olet ja missä työskentelet?
Georg Simojoki, Zum Beispielin keittiöpäällikkö
Milloin tajusit, että hitto, mustahan tulee kokki?
Tein jo 5-vuotiaana ruokaa veljilleni, kun vanhempani olivat töissä. Asuimme kirkon yläkerrassa, ja vanhempani olivat kirkossa töissä. Myin veljilleni paistettuja perunoita legoautosta.
Mitä tekisit, ellet olisi kokki?
Olisin puutarhuri.
Mitä kotijääkaapistasi löytyy tällä hetkellä?
Tuoreita salsoja, salaattia, kurkkua, paprikaa, luomumaitoa, kefiiriä, omatekoista hilloa, paistettua kanaa, kukkakaalia, avokadoa
Paras ruokamuistosi?
Kun kävin lapsena kaupassa, kauppias tarjosi minulle karkkia, mutta pyysin mieluummin vastasavustettua tai paistettua ja etikkamarinoitua silliä. Sen maun tunnen yhä suussani.
Kokit kuuntelevat kuulemma keittiössä huonoa musiikkia. Mitä ravintolanne keittiössä kuunnellaan?
Meillä on avokeittiö, jossa kuuntelemme samaa musiikkia kuin asiakkaatkin. Latinoa, fadoa, jazzia.
Miten rentoudut vapaa-aikanasi?
Katson mielelläni klassikkoleffoja, uin tai pyöräilen.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.