Suomen vanhimmaksikin teatteriravintolaksi tituleerattu Kaksi kanaa on viihdyttänyt jo yli 30 vuotta ilmeisen hyväksi havaitulla ”illallista ja kulttuuria” -konseptilla. Nyt Katajanokalla puhaltavat muutoksen tuulet, kun ravintola on saanut uudet omistajat, Sten Selinin ja Martin Granberg.
Olette hiljattain ottaneet harteillenne Teatteriravintola Kahden kanan pyörittämisen edellisiltä omistajilta. Miten saitte ravintolan omistukseenne ja miten aiotte uudistaa kunniakkaan historian omaavaa ravintolaa, uusi ravintolapäällikkö Sten Selin?
Yhteistyömme alkoi ravintolapäivinä kun kokeiltiin ideaa jonka nimi oli sattumalta ”kaks patonkii”. Martin on aikoinaan ollut Kahdessa Kanassa kokkina. Siksi saimmekin lainata välineitä Kanasta. Siitä ajatus sitten lähti ja päädyimme kuusi kuukautta myöhemmin omistajiksi.
Koemme että on tärkeää että konsepti pysyy ennallaan ja perinteitä kunnioitettava. Ruuan laatu on meille erittäin tärkeä asia ja pyrimme parantamaan sitä koko ajan. Hiljalleen aiomme uudistaa hieman ravintolan ulkonäköä ja modernisoida sisustusta.
”Kahdessa kanassa on tuplasti munaa!” Kerrotko mitä Teatteriravintola Kaksi kanaa tarjoaa asiakkailleen? Mitä teille tuleva ihminen saa?
Konseptimme on ”Dinner&Show”. Tarjoamme laadukkaan illallisen A lá Carte -listalta tai 3 ruokalajin valmiita menuita isommille porukoille. Listat vaihtuvat sesonkien mukaan. Illallisen jälkeen on noin tunnin pituinen hauska esitys. Esimerkiksi stand-upia ja huumorilla tehtyjä näytelmiä löytyy ohjelmistostamme. Myös musiikki teemaisia iltoja on tarjolla, siellä musiikkilajina on yleensä jazz tai groove. Tarjoamme tämän lisäksi myös catering-palvelua.
Kerrotko hieman taustoistanne?
Martinilla on jo yli 15 vuoden kokemus alalta sekä sali- että keittiöpuolen hommista. Hän valmistui ravintolakokiksi ruotsinkielisestä koulusta Prakticumista. Hän on ollut ravintolapäällikkönä mm. Cafe Jugendissa ja häneltä löytyy myös pitkä tausta catering-alalta.
Minun koulutukseni on ravintolakoulusta Le Cordon Bleun Lontoossa sijaitsevasta koulusta. Catering hommia on tullut tehtyä jo yli 10 vuotta ja kokkina olen ollut mm. ravintola Kolossa sekä saaristolaisravintola Pavenilla. Isäni toimi myöskin kauan ravintoloitsija ja sen kautta olen jo pienestä pitäen oppinut kuinka alalla toimitaan.
Vaikka meillä onkin jo yhteensä 25 vuoden kokemus alalta niin ollaan vielä nuorekkaita ja täynnä energiaa!
Millaisesta kulttuurista itse nautitte?
Tänne tultuamme emme ole ehtineet käymään muualla nauttimassa kulttuurista. Suunnitteilla on kyllä käydä ulkomailla hakemassa ideoita. Myös kotimaassa aiomme tutustua lähemmin teatterikulttuuriin, esimerkiksi Mamma mia! kiinnostais, kunhan vain aikaa löytyisi. Nautimme kaikenlaisista teatterista ja tietenkin illastamisesta hyvissä ravintoloissa. Erilaisia stand-up-esityksiä tulee nähtyä ja musiikkitapahtumissa on ollut tapana käydä aina välillä.
Kenen kannattaa erityisesti tulla Kahteen kanaan?
Yritämme tyydyttää niin isoja kuin pienempiäkin ryhmiä. Pyrimme kohtuullisten hintojen ja eri tyyppisten esitysten kautta saamaan mahdollisimman eri ikäisiä vieraita. Yritystilaisuuden järjestäjät saa ehkä eniten irti ”Show&Dinner” -tapahtumasta. Erilaiset kokoukset ja muut tilaisuudet hoituvat meillä helposti ja tyylillä.
Voit tutustua Teatteriravintola Kahden kanan ohjelmistoon ja menuun heidän kotisivuillaan.
Teatteriravintola Kaksi kanaa on Extemporen kumppani.
X Eero Tiainen