Tein toissapäivänä maailman makeimman suklaakakun lohturuoaksi sadepäivän ja kesäflunssan selättämiseksi. Maailman makein siis siinä sen hyvässä tarkoituksessa. En ole koskaan ollut se tyyppi, joka osaisi makuuttaa laakereilla silloinkaan, vaikka kesälenssu olisi tullut kylään. Marjaisa suklaa-pähkinä ganache, olkaapa hyvät.
Tämä herkkunen on täynnä antioksidantteja, se helpottaa makeanhimoasi sekä tekee päivästäsi yhtä juhlaa! Jos olet jälkkärituulella tai muuten vain suklaanhimoissa, niin tässäpä resepti, joka ei ole täynnä epäterveellisiä rasvoja tai sokereita, mutta saa silti veden kielellesi.
Suklaan sanotaan olevan jumalten ja rakastavaisten ruokaa. Se saa mielen virkeäksi ja vaikuttaa positiivisesti aivojen toimintaan. Se suklaa, mitä meille on vuosia täällä syötetty, on kaukana siitä oikeasta. Onneksi nykyään on myynnissä myös raakasuklaata, jotta saamme nauttia sitä oikeaa, terveellistä tavaraa, eikä oman raakasuklaankaan tekeminen vaikeaa ole. Suklaan ei missään nimessä tarvitse olla käsiteltyä maidon ja sokerin seosta, sillä raaka kaakao on yksi tehokkaimpia ja terveellisimpiä ruokia maailmassa, todellista superfoodia. Kaakaossahan on huimat määrät muun muassa magnesiumia, rautaa, kromia, sinkkiä, kuparia ja C-vitamiinia. Tätä herkkua voikin siis nautiskella hyvällä omalla tunnolla.
Pohja
1 dl manteleita jauhettuna
1 dl saksanpähkinöitä jauhettuna
0,5 dl cashew pähkinöitä jauhettuna
0,5 dl kookosöljyä
luraus agave siirappia
1 tl luonnon vaniljauutetta
ripaus laatusuolaa
Liota manteleita ja pähkinöitä yön yli ja blendaa jauhoksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Ja asettele tasainen kerros kakkuvuoan pohjalle.
Marjaisa Ganache Pähkinä-täyte
1 dl cashew-pähkinöitä
1 dl kuivattuja punaisia marjoja
1,5 dl kaakaojauhetta
1 dl kookosöljyä
luraus agave siirappia
1 tl luonnon vaniljauutetta
1 tl kanelia
1 rkl macaa
1 rkl tocoa
ripaus laatusuolaa
Sekoita kaikki ainekset lukuunottamatta pähkinöitä ja marjoja tasaiseksi massaksi. Lisää pähkinät joukkoon ja levitä tasaisesti pohjan päälle lusikalla taputellen. Koristele päällinen kuivatuilla marjoilla ja kookoshiutaleilla. Jäähdytä, tarjoile ja NAUTI!
Itse mussuttelin tämän herkun alas Suklaaminttuisen pakuriteen kanssa, suklaasuu kun olen. Nyt pari päivää myöhemmin, lenssu on lähes selätetty ja olo on muikea, eikä ihme, sillä pakurihan on meidän omasta luonnostamme löytyvä mineraaliaarre, joka on täynnä vitamiineja! Nauttikaa loppu viikosta suklaasuukkosuut! :)
Raaka kaakaojauhe, kookosöljy, maca ja toco on Puhdistamolta. Toco-riisinlesejauhe oli minulle täysin uusi tuttavuus, mutta yllätyin ihanasti. Sen maku on karkkisen kermainen, niin hyvä, että sitä voisi jopa kauhoa suuhun suoraan lusikalla. Se tuo suklaaseen totuttua ”maitomaisuutta” ja sisältää jopa kahdeksaa erilaista E-vitamiinin muotoa.
Kuivatut marjat, joita käytin koristeluun löytyy Bio Kingiltä, jota myy Suomessa EkoSego. Myös ihana suklaaminttuinen pakuritee löytyy EkoSegon valikoimasta.
Kirjoitettaessa soi Imogen Heap, I Am In Love With You
2 kommenttia
Juulia
28.8.2013 13:04
Oi, kuullostaa ihan älyttömän hyvältä!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Jonna Monola
7.9.2013 00:23
Suosittelen testaamaan. :) Tällä kyllä taltuttaa makeanhimon. Sulla on muuten myös ihan super herkullisen nköisiä reseptejä. Niiden takia tekee oikeesti mieli lipsua raakalinjalta. ;)