Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2008.

Mitä ajattelin tänään  1

"eniten ruiskuhuumeidenkäyttäjiä pelkäävät, sekä heille tarkoitettuja palveluita vastustavat keski-ikäiset naiset jotka asuvat keskisuomessa eivätkä koskaan ole huumeita tai niiden käyttäjiä nähneetkään."

Keskeltä on ilmeisen pitkä matka marginaaliin. Silti marginaalissakin löyty tietämättömyyttä ja ennakkoluuloja. Olin lievästi sanottuna yllättynyt huomattuani että vallatulla talolla joka sijaitsi elimäenkadulla (Tästä on jo aikaa) oli lappu asioista joita siellä EI hyväksytä. Suurimman osan näistä ymmärsin; EI rasismia, EI nihkeilyä, EI seksismiä. Sitten: Ei kovia huumeita, EI käyttäjiä. Silti samassa paikassa sadat tyypit juovat litratolkulla etanolia.

Työskentelen siis terveysneuvonnassa, olen se tyyppi johon Julma-Henri viittaa lauseella "annetaan niille puhtaita neuloja niin kyllä ne pärjää, tai jos eivät pärjää, niin kuolevat ainakin pois häiritsemästä meitä".

Jaan ihmisille puhtaita neuloja ja ruiskuja. Tämän sanottuani yleensä vaikenen ja otan vastaan aikamoisen ryöpyn kaikenlaista sontaa kuten "miten sä voit?" ja "vihaatsä ihmisiä?". Lähde siinä sitten selittämään mikä ajatus tässä on takana.

Suomi on ainoita pohjoismaita joissa 90 luvun puolivälin HIV epidemia ei näkynyt juuri lainkaan, tämä johtuu suurelta osin puhtaista käyttövälineistä. Terveysneuvonta lisää tietoa muistakin tartuntataudeista sekä hoitoonohjaa PK seudulla tuhansia kävijöitä vuosittain. Itse ajattelen että jos yhdenkin ihmisen hoitoonmenoon saattaisin myötävaikuttaa, se olisi tämän kaiken arvoista.

Ihmiset ovat aina käyttäneet huumeita ja tulevat aina käyttämään, tämä on tosiasia. Se miten siihen yhteiskunnallisella tasolla suhtaudutaan määrittää siihen liittyvät lieve-ilmiöt. Poljetaan ihmiset maahan niin saadaan varmasti vaikeuksia, kunnioitetaan ihmisten omaa valintaa ja itsemääräämistä niin ehkä tarve muutokseen herää jos on herätäkseen.

Nyt en jauha enää, ihme ryöpsy. Kiitos jos jaksoit tänne asti :)