Tänään kävelyllä huomasin hyräileväni hymyssä suin ”Somewhere Over The Rainbow” kipaletta. Tuuli heitteli hiuksiani ja osa niistä osui kasvoilleni hieman kutittaen. Ohitse vilisi ihmisiä. Vanhoja, pieniä, nauravia tai muuten vain. Ei voi muuta kuin kummastella ja ihastella tätä ihmeellistä maailmaa ja kuinka Minä olen myös yksi osa tätä biodiversiteettiä, luonnon monimuotoisuutta. Totesin siinä itsekseni, että ”olenpas muuten aika onnellinen”. Ja niinhän minä olenkin. Miksi en olisi, kun saan onnessaan tutkailla tätä ihanasti pursuavaa elämää. Turha maalata tulevaisuutta, kun olen nyt tässä. Onnellisesti onnellisena tässä ja nyt.
Sen kunniaksi tein onnellisuustorttusia. Ja mikäpäs muu olisi paras täyte niihin kuin kirsikat, jotka ovat vielä kausiherkkua. Kirsikkakausi on nyt parhaimmillaan ja ainakin täällä Ranskassa ne ovat överimakeita ja herkullisia!
Kirsikka on suoranaista superfoodia, sillä se sisältää muun muassa melatoniinia, antioksidantteja, jotka eivät vain auta meitä nukkumaan, mutta säätelevät myös sydämenrytmiä. Niiden väitetään myös auttavan pitämään poissa syövän ja sydänsairaudet. Kirsikkojen nautiskelu vähentää niveltulehduksia, alentaa verensokeria, auttaa palautumaan liikunnasta sekä vahvistaa muistia. Niiden kerrotaan myös toimivan luonnon päänsärkylääkkeenä. Kirsikan punainen väri syntyy niiden sisältämistä antosyaaneista, joiden ansiosta ne saattavat toimia jopa paremmin kivunlievityksessä kuin vaikkapa aspiriini. Kirsikoissa on myös paljon C-vitamiinia, kaliumia sekä booria, joka on tärkeä aine luuston terveydelle.
Tässä reseptissä ei turhia ainesosia ole. Kirsikka esiintyy tässä päätähtenä. Sen maku on ihanan raikas, makoisa ja kypsä. Torttutaikina tehdään manteleista, kookoksesta ja pähkinöistä, jotka pyöristävät kirsikan maun mitä parhaiten. Näistä aineksista syntyy raakakakkuset noin seitsemälle suulle.
Mums Mums Murotaikinapohja
1,5 dl mantelijauhoa
2 dl kookosjauhoa
kourallinen pähkinöitä (liota pähkinöitä muutama tunti)
5 taatelia
2 rkl hunajaa tai agave siirappia
4 rkl pähkinä-öljyä
2 tl aitoa vaniljajauhetta tai -uutetta
ripaus laadukasta suolaa
pieni tilkka vettä
Sekoita ainekset blenderissä keskenään tasaiseksi massaksi. Muotoile taikina pieniin torttuvuokiin ja laita pakastimeen jähmettymään siksi aikaa kun teet kirsikkaunelma- täytteen.
Kirsikkaunelma täyte
150 g kirsikoita
8 taatelia
ripaus laadukasta suolaa
tilkka pähkinä- tai kookosöljyä
Poista kirsikoista ja taateleista kivet. Blendaa ainekset ja levitä seos torttuvuokiin taikinapohjan päälle. Koristele tuoreilla kirsikoilla ja kookoshiutaleilla ja vie tarjolle.
Onnelista oloa ja muista nauttia kaikesta ympärillä olevasta!
"Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment." -Buddha