Mitä ajattelin tänään

  • Juha

Omituista miten ihmisestä löytää ihan uusia puolia kun lopettaa seurustelun. Siis sellaisia puolia joita ehkä toisessa on ollut, mutta jotka on täysin "blokannut" pois. Ihminen on saattanut olla silmien edessä vihainen ja julma, säälimätön sekä hirveän kylmä muulle kuin omalle kärsimykselleen ja siiitä huolimatta "se toinen" on näyttäytynyt itselle jonain ihan muuna. Onkohan tässä kyseessä jonkinlainen jaettu psykoosi? Onko "rakkauden" yhteys mielenterveydellisiin ongelmiin sittenkin olemassa (eli siis onko rakkaus sairaus josta tulisi parantua)?

Itsepetos on kuin vanhan ihmisen lempeä loppu, se säästää Minua joltain pelottavalta, joltain lopulliselta. Mitä kun ihminen eräänä päivänä saakin tietää Totuuden, löytää Hänet (ja ei, en ole uskovainen)? Siitä se ikuinen onni sitten lähtee. Näinköhän.

Tänään täytyi taas muistuttaa itselleen että sääli on sairautta kun melkein itkin toisen ihmisen kipua. Tekopyhää moinen tietysti, omat mokani olen tehnyt. Siitä huolimatta.

3 kommenttia

Muusantuuska

27.7.2006 15:19

Erotilanteessa on usein kieltämättä jotain psykoosin tapaiseen viittaavaa oirehdintaa...yhden eron jälkeen (josta jo vuosi) kävin vähän aikaa sitten mielenkiintoista meilien vaihtelua exän kanssa, miten kaksi eri ihmistä voivat nähdä asiat niin eri tavalla?!? Mä yritän nähdä myös muiden totuuksia mutta kun huomasin että hän tuntui sepittävän ihan omiaan, mua otti hieman päähän ja minäkin aloin vetämään omaa tiukkaa linjaani vaikka luonne olisikin aika joustava...mutta mikä on totuus? Ihmisen ego on niin taipuvainen muokkaamaan totuutta mieleisekseen että tässä hivotaan psykoosiin häilyvää viivaa...kun ollaan eksytty niin kauas siitä mitä oikeasti tapahtui.

Mun mielestä se on hyvä asia että itket toisenkin kipua...vaikka olisitkin osallinen niihin, ei se ole tekopyhää...parempi niin että tuntuu pahalta kuin se että kuin et välittäisi ja ihan sama...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

heidi

27.6.2007 16:10

samoja ajatuksia itsessäni pähkäilen juuri nyt kun erosta on kulunut vasta pari viikkoa... täytyy silti kaikessa kaipuun ja katkeruuden sekavuustilassa muistaa katsoa peiliin. ja osata antaa anteeksi.. itselleen siinä missä muillekkin. tässä on viimevuosien aikana aika pitkälti parantunut omasta egoismista ja oppinut OIKEASTI asettumaan jonkun toisenkin tossuihin. toki sääli on sairautta mutta kolikolla on kääntöpuoli ja ymmärtäväisyys rikastuttaa omaakin ajatusta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:43

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus