Laitetaan nyt tännekin muistiin. Alunperin ohjeenani oli tämä: http://www.hellapoliisi.fi/jauheliharuoat/tulinen-jauheliha-papumuhennos.php
mutta kuten yleensä, tuli muunneltua omien ainesten mukaan...
400 g jauhelihaa
1 sipuli silppuna
1 paprika kuutioina
1-2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pyöreä (arvioisin että pienehkö) kesäkurpitsa kuutioina
* mustapippuria
* yrttisuolaa
* chilijauhetta
* cayennepippuria (no jauhettuna tääkin)
* paprikajauhetta
n.2 kourallista keitettyjä härkäpapuja
1 keskikokoinen porkkana raastettuna
0,5-1 tetrallinen tomaattimurskaa
1 dl ruokakermaa (ei kyl ihan pakko oo)
juustoraastetta
öljyä paistamiseen
- Öljyä semmoiselle korkealaitaiselle pannulle (iso kasari, ehkä?) ja jauheliha paistukoot. Sen seuraksi pieneksi silputtu sipuli, paprika ja puristetut/hienonnetut valkosipulinkynnet. Saavat ihan hetkisen hautuilla.
- Kesäkurpitsa kokee yksinäisyyttä ja löytää tiensä pannulle myös. Sekoittele ja anna taas levätä mukavassa lämmössä hetki. (Mulla oli levy melkein koko ajan 3-4 asteikolla 1-6.)
- Seuraavaksi maustetaan. Eli kaikki tähdellä merkityt lisätään pannulle ja sekoitetaan taas. Kaikkia paitsi paprikajauhetta laitoin ehkä teelusikallisen, tuskin ainakaan enempää. Paprikajauhetta aika reilusti. Mausteiseen olotilaan päätynyt sötkötys saa hetken hengähdyksen...
- ...kunnes haluamme lisätä ennakkoon keitetyt härkäpavut sekaan. Myös porkkanaraasteen voi käännellä joukkoon, lopuksi tomaattimurskankin. Anna hautua (levy 1-2) sen aikaa, että keität sötkötyksen kaveriksi makaronia. Puolivälissä roonien keittymistä voit lorauttaa ruokakerman soosimuhennoksen sekaan, pehmentää mukavasti makuja.
Tarjoilu- ja muita huomioita (tässä kerrotaan se juustoraasteen käyttö, toim.huom.):
- En halunnut laittaa juustoa venymään ja vanumaan sötkötyksen sekaan, joten laitoin syvälle lautaselle ensin makaroneja, sitten kerroksen juustoraastetta ja lopuksi kauhoin soosia siihen. Suli mukavasti ja maistui hyvältä.
- Sötkötystä voisi varmaan syödä semmoisenaankin, makaroni (tai peruna tms.) ei ole pakollinen lisäke. Sen verran täyttävää tuo on. Ja ajattelin tehdä kokonaan kasvisversionkin tässä joku päivä, laittaa jauhelihan sijasta kukkakaalia ja parsakaalia. Noin niinkön esimerkiksi.
p.s.
Tuli hauskasti värikästä ruokaa :)