Samat tänne kun feispuukkiin.
Se Pasta:
Resepti on Maku-lehden numerossa 1/09. Ohjeesta tulee sen mukaan 2 annosta, mut ne on kyllä aika reiluja. Tai sitten me tehtiin vaan sitä itse pastaa sen verran enemmän että jäi toiseksikin päiväksi :D
1 rkl oliiviöljyä
4-5 herkkusientä viipaloituna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
(tilkka valkoviiniä)
2,5 dl ruokakermaa
2,5 dl tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
rosmariinia
4 (50 g) viipaletta parmankinkkua
300 g tagliatellepastaa
Lisäksi:
rosmariinia
parmesaania
Omia huomioita:
Käytettiin tuoreita herkkusieniä, jätettiin jalat pois kun oli muutenkin isoja.
Ilman valkosipuliakin tuli hyvää :P (Äiti ei voi syödä sitä, niin ei laitettu sitä.)
Rosmariinin voi korvata esimerkiksi tuoreella basilikalla.
...ja parmankinkun pekonilla (tosin se on aika suolaista, eli yleistä suolan määrää kannattaa pienentää).
1. Kuumenna pastan keittämistä varten vettä ISOssa kattilassa.
2. Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa. Lisää pannulle herkkusienet. Kääntele, kunnes sienet ovat saaneet väriä ja enin kosteus on haihtunut.
3. Lisää sienien joukkoon valkosipuli. Lorauta sekaan halutessasi vähän valkoviiniä. Lisää kerma ja tomaattimurska. Mausta (suola, basilika/rosmariini, pippuri) ja anna porista hetken aikaa.
4. Paloittele parmankinkkuviipaleita pienemmiksi ja lisää pannuun. (Jos käyttää pekonia, siivut kannattaa paloitella, paistaa erikseen ja lisätä vasta pastan ja kastikkeen yhdistämisen jälkeen mukaan.)
5. Keitä nauhapasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.
6. Valuta pasta siivilässä ja kumoa se takaisin kattilaan. Kääntele kastike joukkoon. (Ja lisää pekoni...)
7. Koristele rosmariinilla/basilikalla. Raasta päälle parmesaania. (Me käytettiin sitä juustomurua, jota saa pussissakin. Pistettiin vasta lautaselle oman annoksen päälle.)
8. Syö hyvän vaalean leivän kanssa :)
p.s.
Veikkaan että toi soosi toimii ilman mitään kinkkujakin. Oli meinaan maistaessa Hy-Vää :P
************************
Ne Lätyt:
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl suolaa
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1-1,5 dl mustikoita (muutkin marjat käy)
rasvaa paistamiseen
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää maito ja sekoita.
3. Lisää kananmunat, sotke taas.
4. Lopuksi marjat joukkoon.
5. Laita pannulle nökäre rasvaa ja paista Hyvä Lättyjä :) Eivät välttämättä kaipaa mitään lisäkettä, mutta vaniljajäätelö tai kermavaahto sopii kaveriksi, jos näitä syö esim. jälkkärinä.