Tuliaisia Suomesta. Sitä kyselin Yleisviesteissä (Linkki). Keskustelu kääntyi nopeasti ruokaan. Tässä muutama huomio aiheesta.
Maito: Hollannissa juodaan paljon maitoa, eikä se maistu nurjalle. Itsekin aloitin liki 10 vuoden tauon jälkeen päivittäisen maidonryystämisen.
Piimä: Sitä saa täältäkin! Mutta se on maidonvetelää ja kovasti miedon makuista suomalaiseen suuhun.
Kahvi: Suomen jälkeen Hollanti lie yksi ahkerimpia kahvinryystömaita. Kovasti ovat ylpeitä kahvistaan, ja suomalaisten tapaan ottavat kahvia mukaansa maailmalle lähtiessään. Erilaista mutta missään nimessä ei ole pahaa. Starbucks on tullut kahdesti testattua täällä, SIELLÄ myydään karmeaa kuraa! Mutta suomalaisen pannukahvin voittanutta ei kyllä ole...
Juusto: Tämä on juuston kuningaskunta. Ei mahda mitään. Killer über alles! Vaihtoehtoja on enemmän kuin Suomessa vetisiä lager-oluita ja light-siidereitä yhteensä! Jo pelkästään Goudaa on miljoonia variantteja. <3
Näkkileipä: Sitäkin löytyy ja on kovasti suosittua. Suomalainen leipäteollisuus on epäonnistunut pahasti sillä ruotsalainen Wasa jyrää täällä. Jopa yksittäinpakattuja ja oudosti maustettuja näkkäreitä löytyy. Ei pahoja oikeastaan. Ainoastaan pienet pyöreät näkkärit ovat täällä nimettyjä suomalaisiksi (Finse knäckebrood).
Salmiakki: Hollantilaiset syöttävät ulkomaalaisille drop-karkkejaan ja drop-viinojaan. Suomalainen kutsuu niitä miedoksi salmiakiksi.
Siinä muutama gastronominen huomio :-P
--c--
(Mobiiliblogi)
EDIT: Linkki