400 g punaisia linssejä
2 sipulia
3 porkkanaa
3 perunaa
1 tlk tomaattimurskaa
3 rkl öljyä
2 l vettä
+ mausteita (esim. yrttisuola, basilika, chili, garam masala, valkopippuri, mustapippuri, timjami)
- Kuori ja pilko sipulit, perunat und porkkanat.
- Kuullota sipulisilppua kattilan pohjalla öljyssä hetki.
- Heitä sekaan porkkanat ja tomaattisose. Saavat pari minuuttia höyryillä.
- Lisää perunat. Vielä pari minuuttia pehmenemistä, ennen kuin...
- ...huuhtelet linssit ja lisäät ne mukaan kattilaan. Vesi tulee lisätä myös tässä vaiheessa.
- Keitä puolisen tuntia. Kantsii välillä tsekata, onko porkkanat jo pehmeitä, siitä tietää kivasti, milloin homma on melkeinpä valmis.
- Soseuta koko hässäkkä.
- Mausta. Maista ja mausta sitten lisää, kun kuitenkaan et uskaltanu pistää tarpeeksi. Itse laitoin kaikkia yllä mainittuja mausteita, mutta osan jo keittovaiheessa, loput sitten soseutuksen jälkeen.
Loppuvinkkinä: Kannattaa tehdä reilun kokoisessa kattilassa. Viiden litran astia tuli yli puolilleen jo ennen soseutusta.
Hapankorpun kanssa ihan superhyvää :) Tai no, on se kyllä muutenkin.
***
Ohje on pikkiriikkisen muutettu versio Linssikeitosta nro 2, joka löytyy Vegaanin kasviskeittokirjasta (Muukkonen & Särkisilta, Like-kustannus).