Olen ymmärrettävästi saanut oudoksuntaa siitä, että julkaisin kirjan vain sähköisenä. Ajattelin, että nyt on ns. vastahyökkäyksen aika.
Olen syksyllä lukenut kolmekin kirjaa niin lystikkäästä aiheesta kuin Donald Trump. Koska suomennetut kirjat ovat helpommin saatavissa ja lisäksi lukeminenkin sujuu hiukka nopeammin, olen lukenut ne suomeksi. Ainakaan ko. kirjojen suomennoksissa ei ole yhtäkään valokuvaa. Ehkä on ajateltu, ettei naamakuvia tarvita. Toisaalta kun kyse on kuitenkin suomalaiselle vieraasta aiheesta, kuvat toki helpottaisivat nimien yhdistämistä siihen, mitä kuvia mediasta on aiemmin nähnyt. Myös organisaatiokaavioista olisi hyötyä, kun puhutaan esim. Valkoisen talon hallinnosta. Päivänselvästi kyseessä on pyrkimys säästää kirjan valmistamiskustannuksissa.
Moni e-kirjakin on kilotavuluokkaa, minulla on yli 12 megatavua. Siellä on yli 30 kuvaa, joista ehkä 2 on aiemmin julkaistuja. Sähköiseen kirjaan on helppo sisällyttää runsaasti aineistoa. https://play.google.com/store/books/details?id=uWR5DwAAQBAJ&rdot=1&source=gbs_vpt_read&pcampaignid=books_booksearch_viewport
Englannin kieltä käyttämällä e-kirjalle olisi mahdollista saada ainakin teoriassa isokin lukijajoukko Amazonin kautta – tosin varmaan aika suuressa kirjajoukossa, jolloin taasen hakusanojen valinta korostuu.
4 kommenttia
Franny_Berry
29.12.2018 13:06
Niin siis, itse olen e-kirjojen suurkuluttaja. En edes välttämättä osta kirjaa itselleni, vaan lainaan sen e-kirjastosta. Luulisin, että jäisi lukematta lukemattomia kirjoja (tahallinen vitsi), jos tätä vaihtoehtoa ei olisi! Kysymys kuuluukin, onko kirja olemassa, jos se ei ole kosketeltavissa?
Vastaa kommenttiin
J.Vahe
29.12.2018 16:25
Kuten arvata voi, olen aihetta joutunut selittelemään. Tuossa toisaalta copypastattu vastaus:
Ja sitten ajatukseen, että e-kirjaa ei ole olemassa. Lähihistoriassa on palanut aikamoisia kirjamääriä loppuun. Käyttämässäni nettisivustossa on tuollainen hankkimani tunnus:
Julkaisutunnus (kansainvälinen "ISSN - International Standard Serial Number ISS"):
ISSN-L 1798-2162
ISSN 1798-2162
Se tarkoittaa sitä, että sisältö valokuvataan ja säilytetään maan alla kansalliskirjastossa. iäkkäälle sukulaiselleni on yritetty selittää, että pölyisät paperit säilyvät parhaiten pilvessä.
Jos ajatus oudoksuttaa, kannattaa miettiä, mitä persoonamme on: hermoimpulsseja, ei muuta.
Vastaa kommenttiin
Franny_Berry
29.12.2018 20:26
Pölyisät paperit säilyvät parhaiten pilvessä. Aivan niin. Hyvä ystäväni pullikoi myöskin kovasti pilviajattelua vastaan, kysyy mm. mitä kaikkea siellä pilvessä sitten säilytetään? En ole pystynyt antamaan fyysistä vastausta, vieläkään.
Nyt kun sanailen, hienon työn olet tehnyt, tutustumisen arvoinen ihan kaikille!
Vastaa kommenttiin
J.Vahe
29.12.2018 21:09
Nyt kun sanailen, hienon työn olet tehnyt, tutustumisen arvoinen ihan kaikille!"
Kiitoksia.
Sen verran vielä, että olen siksi konservatiivinen, että pilven lisäksi mulla on kylläkin myös ulkoinen kovalevy, siinä sitä konkretiaa :-D
Vastaa kommenttiin