Herkkuperseen kevätpläni

  • Tuomas Vimma

Pöydällä hujan hajan karttoja, muutama matkaopas, luottokortti sekä avattu pullo pinot noiria. Netissä auki Booking.com.

Matkustamisessa – ja varsinkin ruuan perässä matkustamisessa – reissu alkaa jo matkan suunnittelusta. Kun lennot ja autonvuokra on hoidettu, on aika avata Google Maps ja alkaa toden teolla suunnittelemaan reissua.

Maaliskuun lopusta, kun rouvalla on pieni hengähdystauko töiden keskellä ja uuden romaanini pitäisi kaiken järjen mukaan alkaa olla siinä kunnossa, että voin toimittaa sen kustannustoimittajalleni haukuttavaksi, löytyi yllättäen kymmenen päivän rakonen. Ei mennyt varmaan viittäkään minuuttia kun liput Nizzaan oli varattu ja auto vuokrattu.

Edellistä romaaniani, Gourmetia, kirjoittaessani matkustelimme ristiin rastiin Etelä-Eurooppaa huippuravintoloiden ja hyvän ruuan perässä. Suurimman vaikutuksen teki Pohjois-Italia, joka kiilasi listallani Kaakkois-Ranskan ohitse maailman parhaaksi ruoka-alueeksi. Nyt on aika antaa Provencelle uusi mahdollisuus vallata takaisin se paikka gastronomisessa nokkimisjärjestyksessä, joka ainakin ranskalaisten mielestä sille kuuluu.

Etsinnässä on nyt Ranskan paras bouillabaisse (jonka oletan löytyvän Marseillesta), oliiviöljy ja parsa. Camarguen kolmi- ja nelivuotiaat härät teurastetaan vasta myöhemmin, joten ne jäävät toiseen reissuun. Viinejä ja anisettejakaan ei unohdeta, Ranskassa kun saa ajaa kännissä.

Maailmanympärireissulle saamistani neuvoista rohkaistuna pyydänkin hyviä vinkkejä (baarit, ravintolat) Arlesin ja Nizzan väliseltä alueelta.

4 kommenttia

Anonyymi

5.1.2011 16:07

Eihän missään euroopassa saa ajaa jurrissa. Eiköhän kolumnisti heittänyt ton humorilla?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.1.2011 03:10

Mä näin sut muuten joskus liikennevaloissa kolmen sepän aukiolla Stokkan edessä. Tuli tuosta booking.comista mieleen, että itsekin olen sitä usein käyttänyt hotellien etsimiseen, mutta voisitte lanseerata City-lehdessä uuden trendin: asunnon vuokraamisen. Mm. sellaisen sivun kuin Homelidays kautta pystyy vuokraamaan lomansa ajaksi asuntoja, joiden varustelutaso on hotellihuoneita parempi, ja tulee myös usein halvemmaksi kuin hotellissa majoittuminen. Siellä voi sitten ottaa hieman rennommin ja vaikka kokkailla omat sapuskansa itse, jos paikallisten ravintoloiden anti ei innosta. Luulisi, että pikkuhiljaa hotellit olisi jo out, ja muut tällaiset rennommat ratkaisut in.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.1.2011 14:00

Jos kiinnostaa nähdä vähän pienempää mestaa, niin pittoreskissa keskiaikaisessa kylässä nimeltä Seillans (Sant Raphaelin kohdilla moottoritieltä veks ja muutama kymmenen km jonkkaan kukkuloille) on paikka nimeltä Hotel Deux Rocs. Käymisen arvoinen. Ravintola on varsinaisesti aukiolla hotellin ulkopuolella, mutta kyllä maaliskuussa on varmaan jo ihan hyvät kelit.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi