Pyydan heti alkuun anteeksi skandien puuttumista. Olo on yksinkertaisesti sen verran hutera, etten jaksa etsia niita jenkkinappaimistosta. Toivottavasti tasta saa kuitenkin jotain selvaa.
Matka on nyt edennyt onnellisesti Jenkkien lansirannikolle Los Angelesiin. tarkemmin sanottuna rouvan jenkkiystavien K:n ja J:n luo Culver Cityyn, joka sijaitsee muutaman mailin Venice Beachista itaan.
Jarkevanhintaisen lennon hankkiminen Vali-Amerikasta Losiin ei ollut aivan triviaali tehtava, mutta lopulta onnistuimme saamaan sellaisen Managuasta. Lento lahti kuudelta aamulla, joten teimme paatoksen ottaa taksin keskiyolla (kun kaikki baarit sukeutuivat) Granadasta. Ajatuksena oli viettaa aamun tunnit Managuan lentokentalla,jossa piti olla ilmainen wifi, toita tehden. Duuninteko (enka nyt tarkoita naita blogimerkintoja) on meidan paratiisireissumme kaarme, ja olemme joutuneet suunnittelemaan matkaamme valitettavasti sen mukaan, etta netti toimii lahes koko ajan.
Managuan lentokentaa aamulla kello yksi: Autio suuri halli, jossa ilmastointi pauhaa niin taysilla, etta joudumme repimaan matkalaukuistamme kaikki vaatteet paalle (mulla ei edelleenkaan ole mitaan muuta pitkahihaista mukana kuin liituraitapuku). Netti ei jostain syysta toimi, eika yksikaan kahvila ole auki. Ainoa kaveri on taysin kamoissa oleva kundi, jonka oikea jalka vuotaa valtoimenaan verta, ja joka kavelee jatkuvaa ympyraa hallissa ja hopottaa taukomatta espanjaksi. Nice...
Lento sujui ongelmitta. Vaihto oli Houstonissa, ja olin toivonut ehtivani maistaa teksasilaista pihvia, mutta melkein juoksuksi meni jotta ehdimme koneeseen.
Losista vuokrasimme auton ja vuokraamon minikartta ainoana aseenamme lahdimme etsimaan rouvan ystavien antamaa osoitetta. Taysin puhtaalla munkilla paadyimme oikeaan osoitteeseen. Kun lopulta isantapari K:n ja J:n kanssa tuli puhe illan ruuasta, aanestimme kotona kokkaamisen puolesta. Rakastan jenkkilaisia ruokakauppoja, enka ole muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta juonut viimeiseen kahteen viikkoon juomakelpoista viinia. Isannan heti alkuun tarjoama Two Buck Chuck (Jenkkien juoduimpia viineja, jotka maksavat $2 pullolta) oli erinomaisen piristava kokemus, mutta makunystyrani himoitsivat Napan viineja.
Ruokakaupassa paasi hieman mopo kasista, ja rouvan ladatessa kalifornian herkkuja mina hieroin itseani viinihyllya vasten. Alkupalaksi rouva kokkasi avokado-parsa-auringonkukansiemensalaattia parmesaanilastuilla ja vadelmavinegretilla. Paaruokana oli pastaa (mulla on ollut aivan karmea pastanhimo jo yli viikon), jossa portobellot, savustettu ja ilmakuivattu kinkku juhlivat valkoviinin ja kerman kanssa.
Ruoka oli taivaallista, mutta illan hauskin yksityiskohta oli kuitenkin Jenkkien ja Euroopan pikku eroavaisuudet. EUn alkuperasuojilla on oikeasti kayttoa, totesin maistellessani amerikkalaista parmankinkkua, parmesaania seka manchegoa, jotka olivat vain kalpeita varjoja esikuvistaan. Oikeaa, reilustisuolattua voita sai kaupasta etsia kissojen ja koirien kanssa erikoishyllyista, eivatka jenkkiystavamme voineet millaan ymmartaa miksi ostimme kokonaisia mustapippureita kun valmiiksijauhettuakin oli halvemmalla tarjolla.
Kello on yhdeksan aamulla, ja seuraavaksi kayn herattamassa rouvan ja vien hanet Beverly Hillsiin aamiaiselle. Huomenna vedamme Mikki Hiiri -korvat paahan ja suuntaamme Disneylandiin. Pukukin pitaisi vieda prassattavaksi, silla yritan saada meille poytavarauksen Spagoon. Katsotaan miten kay...