Korvalehti repiää, laitoin ittelleni just uuden spiraalin. Ei tääkään oo kuin 5 mm entisen 4 mm sijaan. Mutta tuntuu se silti! Argh!
Mutta on se hiano, joten ei paruta :-D
—c—
Empiirisiä havaintoja ja pohdintoja niin yleisesti elämästä, elämänhallinnasta kuin ihmissuhteistakin. Välillä valokuvausta, matkailua ja tekniikkaa. Olen kiinnostunut todella monesta asiasta, ja se näkyy.
Korvalehti repiää, laitoin ittelleni just uuden spiraalin. Ei tääkään oo kuin 5 mm entisen 4 mm sijaan. Mutta tuntuu se silti! Argh!
Mutta on se hiano, joten ei paruta :-D
—c—
Otsikon mukainen biisi löytyi joululahjaksi saamaltani levyltä (kiitosh!!!)
Mokoma biisi on kovastikin vaikuttanut allekirjoittaneeseen muistojen tasolla. Bändissäkin mokomaa tuli veivattua silloin tällöin.
*kuuntelee lumoutuneena Ypö-Viiden kaunista ja harmonista laulua*
—c—
Mies => putkiaivo-ohjattu entiteetti
Nainen => tippaleipäaivo-ohjattu entiteetitär
Noin niin kuin karkeasti yleistäen =)
Tosin musta tuntuu, että mulla on tuossa default outputin kohdalla myös tippaleipää. Niin monimutkaiselta tuntuu välillä muuttaa selkeiltä tuntuvat ajatuksensa selkeiltä kuulostaviksi asioiksi. Saatikka vieläpä teoiksi.
Ehkä opin. Ehkä en.
Sillä välin, hauskaa vappua! =)
—c—
Alla juuri ylläpidolle lähettämäni palauteviesti. Julkaisen sen tässäkin saadakseni asialle vähän julkisuutta. Alkaa nimittäin nyppiä tuo salamyhkäinen ja mielivaltainen käyttäytyminen, josta ei tunnuta annettavan mitään tietoja...
Hyvä vastaanottaja,
Miksi keskusteluista (Yleisviestit) poistetaan viestiketjuja mielivaltaisen tuntuisesti? Viimeisin esimerkkini on tältä aamulta, kun kaksi avaamaani ketjua poistettiin peräkanaa.
Avaamani ketjut eivät rikkoneet sääntöjä (http://www.city.fi/help/51/) eivätkä mitenkään poikenneet muustakaan täällä City.fi:ssä julkaistusta sisällöstä. Toki viesteissäni oli rutkasti mauttomuutta ja huonoa huumoria, mutta niinhän mulla on useimmissa viesteissäni muutoinkin. Eikä huonoa makua näy ainakaan vielä missään kielletyn?
Tämä poisto ei ole ensimmäinen kerta. Multa on hävinnyt jotain huomattavasti siivompiakin ketjuja ("Keskustelu on poistettu."), enkä ole edes ainoa, jolle näin on käynyt.
• Millä perustein näitä keskusteluja poistetaan? Jos on olemassa jotain hiljaisia sääntöjä, julkaiskaa ne! Paljon helpompi kirjoittaa sääntöjen mukaisesti, jos joku vähän kertoisi, mitkä ne säännöt ovat.
• Olisi erinomaisen ystävällistä, jos poistetuista viesteistä ja ketjuista tulisi jokin ilmoitus joko sähköpostiin tai edes pikaviestillä. Silloin pystyisi a) tarkistamaan omaa kirjoitustaan, jos on rikkonut sääntöjä ja b) tarkistamaan perustelut moderaattorilta.
Ystävällisin terveisin,
*omanimi* aka. Caelestis
*puhelinnumero*
Laitanpas tähän pienen pikaohjeen nuudeleistakin. Kaverini opetti tämän mulle muinaisella ysärillä. Se on näppärä ja helppo sekä pahuksen nopea, sekä siitä saa loistavan läjäyksen hiilihydraatteja. Sopii mitä parhaimmin myös aamuyöstä humalaruuaksi (varauksella ettei polta taloa tai edes keittiötään...)
Yritin taas kirjoitella uusavuton-pruuffisti :-P
Pikapikapaistonuudelit
Raaka-aineet yhdelle
1 paketti keittonuudeleita maustepussin kanssa
(vaihtoehtoja on pilvin pimein; kasvis, nauta, kana, curry, jne.)
1 kananmuna
soijakastiketta mausteeksi
Tarvikkeet ja työkalut
paistinpannu tai wokkipannu
puulasta tai -haarukka
juomalasi tms.
Ohjeet
• Laita pannun pohjalle hieman vettä ohueksi kerrokseksi ja laita pannu kuumenemaan kuutosella (kaasuhellassa liki täysi kaasu).
• Avaa nuudelipaketti ja laita nuudelit pannuun.
• Pannun kuumetessa vesi imeytyy nuudeleihin, joten lisää sitä aika ajoin. mieluummin hieman liian vähän vettä pannulle kuin liikaa; tarkoitus on saada aikaan paistettuja nuudeleita.
• Kääntele lastalla nuudelipaakkua aika ajoin. Voit hajottaa paakkua pikkuhiljaa sen pehmetessä.
• Kun nuudelipaakku alkaa olla suurin piirtein pehmennyt, pienennä lämpö neloselle (kaasuhellassa noin 2/3 kaasua).
• Ravistele nuudelipaketin mukana tullutta maustepussia ja avaa se. Levitä jauhe suoraan nuudeleiden päälle.
• Pyörittele nuudeleita ahkerasti, jotta mausteet leviävät tasaisesti. Pidä samalla huoli, ettei pannu pääse kokonaan kuivumaan, pohjalla pitää olla koko ajan pieni liru vettä.
• Kun nuudelit ovat kokonaan pehmenneet ja irronneet toisistaan, riko raaka kananmuna lasiin. Siten pystyt poistamaan kuorenpalaset sekä haistamaan mahdollisesti pilaantuneen kananmunan (huomaat kyllä, jos kananmuna on pilalla, sen verran luja haju).
• Kippaa kananmuna nuudeleiden päälle. Tässä vaiheessa älä enää lisää vettä pannulle!
• Pyöritä nuudeleita ahkerasti lastalla niin, että kananmuna leviää tasaisesti joka puolelle.
• Paista nuudeleita ja kananmunaa koko ajan pyöritellen kunnes nuudeleiden pinta ei enää kiiltele (eli kananmuna on kypsynyt). Halutessasi voit paistaa vielä vähän lisää, jos pidät enemmän paistetusta mausta.
• Ruoka on valmista! Lisää halutessasi soijakastiketta ja nauti!
• Voit tehdä useammallekin ihmiselle samalla; yksi nuudelipaketti ja yksi kananmuna per henkilö.
—c—
Eräs ihminen kertoi mulle pitävänsä chili-porkkanasämpylöistä. Ajattelin sitten yllättää hänet tekemällä mokomia. En ole ikinä ennen tehnyt niitä, joten tästä lähtee... Ja onnistui =) Tosin ensi kerralla taidan laittaa chiliä huomattavasti enemmän kuin allaolevassa itse räpeltämässäni ohjeessa. Yritin kirjoittaa ohjeet niin, että leivonta sujuisi ensikertalaiseltakin.
Ja koskapa tähän paisteluun viittasin Off-topic-ketju v.4.0:ssa. Eli terveisiä vaan Elinelle ja Mini72:lle, täältä pesee! =)
Chili-porkkanasäNpylät
Raaka-aineet
50 g hiivaa (yksi paketti)
5 dl kädenlämpöistä vettä
12 dl sämpyläjauhoa
1 dl grahamjauhoa
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
1 iso porkkana raastettuna
1 iso suippopaprika pieneksi silputtuna + 3 tl chilijauhetta
TAI
3-6 tuoretta chilipaprikaa pieneksi silputtuna
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Työkalut ja tarvikkeet
• iso taikinakulho (min. 4-5 l)
• kaksi uuninpeltiä ja niihin leivinpaperit
• kaksi puhdasta liinaa, joilla peittää taikina ja myöhemmin sämpylät
• mittausvälineet
• leikkuulauta ja terävä veitsi kuorimiseen ja silppuamiseen
• raastinrauta porkkanan raastamiseen (porkkanan voi pieniä myös veitsellä)
• voiveitsi tai vastaava taikinan paloitteluun
• vehnäjauhoa leipomiseen
• puhdas ja sileä työskentelypinta (pöytä) leivontaa varten
• pullasuti ja vesilasi kostuttamiseen
• uuni (mikroaaltouuni ei käy)
• uunikinnas tai patalappu
Ohjeet
• Kaikki taikinankäsittely ja sekoittaminen tapahtuu käsin, joten huolehdi hygieniasta, myös kynsien alta.
• Liuota hiiva lämpimään veteen. Jos käytät kuivahiivaa, vesi voi olla vähän kädenlämpöistä kuumempaa.
• Sekoita n. puolet jauhoista veteen.
• Sekoita joukkoon hunaja, suola, porkkanaraaste ja chili/paprika.
• Sekoita joukkoon loput jauhot vähän kerrallaan koko ajan vaivaten.
• Lisää öljy vasta tässä vaiheessa. Öljyn voi korvata myös vastaavalla määrällä voisulaa tai margariinia.
• Taikina on bueno, kun se hieman irtoilee kulhon reunoista. Taikina saa olla mieluummin hieman liian löysää kuin liian tukevaa. Lisää jauhoja tarpeen vaatiessa.
• Laita taikinakulho lämpimään ja vedottomaan paikkaan liinan alle. Taikina saa nousta n. kaksinkertaiseksi, suurin piirtein 1/2 h.
• Levitä pöydälle reilusti vehnäjauhoa vajaan uunipellillisen kokoiselle alueelle (riippuen käytettävistä olevasta tilasta). Varaa vehnäjauhoa myös pieneen kasaan pöydälle.
• Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle.
• Leivo taikinasta pötkö. Ripottele jauhokasasta tarvittaessa lisää jauhoa taikinan päälle, jos taikina on tarttua joko käsiisi tai pöytään. Pöydällekin täytyy levittää lisää jauhoa aika ajoin taikinan tarttumisen estämiseksi.
• Paloittele voiveitsellä pötkö n. 16-25 osaan makusi mukaan. Yksi helppo tapa mitata taikina on leikata pötkö ensin puoliksi, sitten puolikkaat puoliksi, ja näin aikaansaadut palat vielä kaksi kertaa puoliksi; lopputuloksena automaattisesti 16 samankokoista palaa.
• Pyörittele paloista käsissäsi pyöreitä palloja. Ota käsiin tarvittaessa lisää jauhoa, ettei taikina tartu.
• Asettele taikinapallot uuninpellille (älä unohda leivinpaperia) tasaisin välimatkoin, puolet toiselle pellille ja puolet toiselle pellille. Voit halutessasi muotoilla sämpylöistä pyöreitä tai pitkulaisia, tai tehdä vaikka minipatonkeja.
• Pyöriteltyäsi sämpylät pellille laita puhdas liina molempien peltien päälle. Jos mahdollista, laita pellit vedottomaan paikkaan. Sämpylöiden on tarkoitus nousta vielä pellilläkin.
• Laita uuni lämpiämään 225°C (tai 200°C, jos kyseessä on kiertoilmauuni). Uunin lämpömerkeistä valitse sekä ylä- että alalämpö (merkki, jossa kaksi samanvahvuista vaakaviivaa).
• Kun uuni on lämmennyt oikeaan lämpötilaansa, voit aloittaa paistamisen.
• Ota liina pois toisen pellin päältä. Laita lasiin puhdasta vettä ja sudi pullasudin avulla vettä sämpylöiden päälle. Sämpylöitä ei tarvitse uittaa, riittää, että ovat kostuneet tasaisesti pinnaltaan.
• Laita pelti uuniin keskimmäiselle tasolle. Paistoaika on n. 10-15 minuuttia uunista riippuen.
• Kun sämpylöissä on tasaisen kaunis ja ruskea paistopinta, ota pelti ulos uunista. Käytä uunikinnasta tai patalappua nostamiseen, muutoin poltat kätesi.
• Laske pelti lieden päälle ja laita liina sämpylöiden suojaksi. Jos laitat muualle kuin lieden päälle, muista laittaa pellin alle pöydän suojaksi patalappuja tai pannunalusia.
• Toista toisen pellin kanssa sama (kostutus, paisto, liinan alle).
• Nauti!
• Voit viritellä sämpylöitä esim. lisäämällä taikinaan valkosipulimurskaa, kuorittuja auringonkukansiemeniä, jne. Mitä vain mieleen juolahtaa. Kokeile!
—c—
Miehisyyteni on melkoisen selkeällä ja vankalla pohjalla. Se ei pelästy pienistä, eikä ole yliherkkä toisten höpinöille.
Olen tasan niin beta-uros, kuin haluan. Juttelen, kuuntelen, puhun, nauran ja itken tasan, kun siltä tuntuu. Osaan myös olla hiljaa ja juoda taskulämmintä kossua pullon suusta, jos siltä tuntuu. Eri puoleni eivät ole teeskentelyä, ne ovat sitä, mitä olen.
Tulisin varmasti toimeen niin Fab Fiven kuin Äijienkin kanssa. En harrasta (tietoisesti) naismaisia maneereita, enkä ärise naapurin mummolle edes muodon vuoksi. Osaan kyllä murista ja olla reipas alfa – mutta vain itse niin halutessani ja tarpeelliseksi katsoessani.
Käyn kaupoissa kierroksella, tanssin diskossa, laulan karaokessa, askartelen muksujen kanssa, keskustelen horoskoopeista, mietin päällepukemiani värejä, en pelkää halauksia enkä tunteiden ilmaisemista, osaan herranjestas jopa pestä pyykkiä ja ommella.
Harrastan kalastusta, olen käynyt kiihdytysautokisoissa, olen ollut raksahommissa, kuuntelen punkrokkia, osaan ampua sarjatuliaseella, olen lyönyt kirveellä käteeni, olen kiivennyt rautatiesillan reunan yli juomaan taskumatista junien suurjännitejohtojen ylle, olen vi**u käynyt armeijankin.
Et voi horjuttaa miehisyyttäni. Kutsu minua, miksi haluat. Nauran sille kuin hyvällekin vitsille. En menetä malttiani, jos minua kutsutaan homoksi. En vedä lättyyn, jos minua väitetään naismaiseksi. En vetele puukolla, jos miehisyyttäni epäillään pienissäkin määrin. Miehisyyteni on niin vahvalla pohjalla, että se kestää kaikenlaisen siihen kohdistuvan epäilyn ja jopa vihamielisyydenkin.
Millainen hermoheikko ihmisraunio olisinkaan, jos antaisin kaikkien tuntemieni ja tuntemattomienkin ihmisten kommenttien alati heilautella itsetuntoani? Ei kiitos, ei enää. Ei minun tarvitse todistella yhtään mitään kenellekään, sillä tiedän itse sisälläni, millainen olen.
Olen, mikä olen. Teen virheitä ja kasvan ihmisenä. Etsin itseäni ja paikkaani maailmassa. Nauran ja itken muiden ja maailman kanssa. Ja ennen kaikkea tiedostan, että miten vähän vielä tiedänkään – oppimista riittää.
—c—
Apropoo. Tästä mieleeni juolahtaa tositarina jostain 90-luvun loppupuolelta Turusta.
Ajelin 403-pösölläni kohti kesäbileitä jossain 1-tien eteläpuolella. Turun reunalla törmäsin kolmeen väsähtäneen näköiseen ihmiseen liftaamassa. Pysähdyin kysyäkseni, minne päin olivat menossa, mutta yhtäkkiä olivatkin lastanneet tavaransa ja loikanneet kyytiin!
Norjalainen pariskunta ja slovenialainen tyttö. Olivat liftaamalla matkaamassa jonnekin hevontuuttiin Puumalaan bileisiin. En vielä tänä päivänäkään tiedä, mitkä bileet siellä oli, vaikka niistä oli Saksassa asti puhuttu (sieltä se slovenialaistyttökin oli Suomeen päin liftannut).
Heillä oli ollut huono tuuri liftauksen kanssa. Aamu7:ltä saivat satamasta kyydin siihen Turun laidalle. Sitten olivatkin koko pitkän aurinkoisen päivän liftanneet! Kerran olivat jopa rakentaneet ihmispyramidin. Yksi auto oli pysähtynyt: sieltä oli tullut joku ja ottanut valokuvan. Sitten auto kaasutti taas pois...
Kuskasin heidät Lahnajärvelle asti, sieltä jatkoin omiin bileisiini. Mainiota porukkaa olivat. Etenkin se slovenialaistyttö oli mielenkiintoinen. Mielenkiinto tuntui olevan molemminpuolinen...
Kyllä. Olen monasti miettinyt, mitä JOS. Jos olisinkin lähtenyt heidän yllyttämänään Puumalaan. Toki tilanne ei ollut niin yksinkertainen, siinä olisi ollut monta mutkaa matkassa... Mutta silti.
Näin jälkikäteen olen pitänyt tuon tilanteen mielessäni muistaakseni, että tilaisuuksiin, yllättäviinkin, pitää aina tarttua! Heti!!
—c—
Kirjoitin tämän alunperin _nasty_n liftausketjuun, mutta oikeastaan tämä muistelo käy blogauksestakin. Tässä siis teille!
Halikko, Pertteli, Salo, Helsinki, TaNpere. Siinä kolmen viime päivän lokaatiot. Pyörin kuin orava karusellissä. Hauska oli taas tulla tipahtamaan tänne Nääsvilleen, ja pitkästä aikaa myös Vastavirtaklubille. Huomenna kaupunKille asioimaan, se on huomenna se.
Kivuutta kaikkein viikonloppuihin!
--c--
Salossa edelleen majailen. Tällä kertaa mummilla. Arki meni remonttia vääntäessä systerin luona. Mikäs siinä, kivaa puuhaa repiä asioita irti ja sitten polttaa ne. Kjähää, vandaali-pyromaani minussa nauraa!
Eräs huomio (täytyyhän sitä aina jostain valittaa, eikös?-) liittyy miesten housuihin. Mikä hitto on, ettei tarpeeksi pieniä löydy mistään?! Onko vaikeaa pitää myynnissä 30" housuja? Suoria housuja kyllä löytyisi, mutta kun kaipaisi jotain muuta. Sitten kun löytyy sopiva tuumakoko, niin niissä on yleensä niin helkutan korkea vyötärö, että saisin vyöttää ne kainaloihini. Grrr. Ylipitkistä lahkeista en edes aloita (mitä tekee 30"/36" housuilla, kukkakepeillekö ne on?-) Tänäänkin kokeilin eräitä S-kokoisia housuja, joiden sisään olisi mahtunut kaksi minua. Tosi S-koko ;)
Mut juuh, aurinko paistaa ja kivaa on. Kivat teillekin! x-D
—c—