Melko helposti ymmärrettävistä syistä tuttavapiirini kääntyy puoleeni usein kysyäkseen suosituksiani helsinkiläisravintoloista. Milloin ollaan hankkimassa kavereille häälahjaksi lahjakorttia, milloin on vietävä tärkeä asiakas ulos syömään. Olen yrittänyt auttaa ystäviäni aina näissä tilanteissa, mutta helppoa se ei aina ole.
Viimeksi eilen minulta tentattiin mielipidettäni Sassosta. Jaa, vähän paha mennä sanomaan, sillä en ole siellä lukuisista hyvistä päätöksistä huolimatta ehtinyt käydä. Entä millainen maine sillä on? Ihan solidi, mitä olen kuullut, mutta on aika arveluttavaa jakaa kommentteja paikasta jossa ei ole edes tuulikaapissa piipahtanut.
Lista vain jatkuu; Fishmarket, hyvä maine muttei hajuakaan; Salutorget, kivalta näyttää kuvissa, mutten ole vielä ehtinyt. Helsingissä syntyy ja kuolee ravintoloita sellaisella tahdilla, ettei niiden perässä pysy vaikka tekisi sitä työkseen. Minulla on pitkä lista paikkoja, joissa minun olisi pitänyt käydä, mutta viikon päivät eivät yksinkertaisesti riitä. Ja jos ydinkeskusta tekee jo vaikeata, niin on aika selkeää, ettei lähiöitä ehdi todellakaan kahlata sellaisella tahdilla kun haluaisi. Meikäläisen metabolismilla varustettu kaveri pystyy kuitenkin syömään vain kaksi ravintola-ateriaa päivässä, joten suurin osa paikoista jää auttamatta ikuisiksi ajoiksi listalleni sijalle 27.
Mikä ravintola on viimeksi tehnyt sinuun vaikutuksen? Mihin ohjaisit kulinaristisesti valveutuneen ystäväsi treffeille? Mikä paikka sinun mielestäsi pitäisi arvostella City-lehdessä?
10 kommenttia
Anonyymi
9.11.2009 15:04
Arvostele Konstan Möljä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
10.11.2009 13:15
Haluaisin tiedustella, että syötkö ne kaksi ateriaa päivässä omaan laskuusi? Jos et, kuka maksaa?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
10.11.2009 13:19
vain rikkailla on varaa suomessa käydä ravintoloissa useasti
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
11.11.2009 09:21
Osan syön omalla rahalla, osan maksaa lehti. Missään tilanteessa en vastaanota ravintoloista mitään (en edes lasillista kuohuvaa) ilmaiseksi, vaikken olisi edes paikasta kirjoittamassa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
11.11.2009 09:22
Tuohon edelliseen poikkeuksena tietenkin avajaiset ja muut juhlat, joihin olen työni puolesta kutsuttuna. Tärkeintä on säilyttää riippumattomuus.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
14.11.2009 22:54
Sasso ja Fishmarket ovat ainakin olleet jo vuosia auki. Tietoista välttämistä kenties?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
17.11.2009 13:00
Uusin suosikki on Farang. Katsomo yllätti myös positiivisesti. Aina varma ja helppo Strindberg, Salutorget myös miellyttävä. Ateljé Finne ja Elviira parin kokeilun perusteella mainioita. Luomo hyvä, mutta aikamoista hifistelyä, vaatii sopivan seuran. Viimeisin kokemus Kulosaaren Casinon blinibuffet: erinomainen ruoka ja virkistävän klassinen paikka. Pidin!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
18.11.2009 16:49
Farang on jakanut tuttavapiirini mielipiteitä. Mitä mieltä Vimma?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
27.11.2009 17:01
Farangin kävimme koeajamassa jokunen kuukausi sitten. Siitä löytyy rapsa arkistoista. Suosittelen!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
5.2.2010 22:21
Suomen paras ravintola on ehdottomasti Olo. Aivan loistava paikka! Ruoka on mielettömän hyvää, hifistelyäkin, mutta silti raaka-aineita kunnioittaen, ne ovat siis pääroolissa, ei hifistely. Ja tässä paikassa sali todellakin toimii! (taisin tuossa yhdessä kommentissani vähän ottaa kantaa suomalaiseen salihenkilökuntaan...) Sasso on myös perushyvä, mutta ei mikään erityinen elämys. Enemmänkin paikka on takuuvarma hyvästä tunnelmasta ja viineistä. Ruokakin on varmaa, mutta ei nouse Olon, Postren jne. tasolle, mutta toisaalta ei varmasti ole tarkoituskaan, paikan konsepti on eri kuin huippuravintoloilla. Luomo on myös erittäin hyvä uutuus, on upeaa nähdä kun intohimolla ja asiaan paneutumisella tehdään ruokaa. Myös molekyylikeittiön ihmeitä saa tässä paikassa nauttia. Farang on tullut kokeiltua neljä kertaa, ja enää en kokeile. Pettymys on ollut suuri. Ruoka on täysin perustasoa ja siihen nähden melkoisen ylihinnoiteltua. Tunnelmaa pilaa myös uskomaton akustiikka -desibelitasot on korvatulppia vaativat. Kaupungin parasta sushia tarjoaa mielestäni ehdottomasti kauppahallin pikkuinen NoriSushi. Eipä paljon esim. Kampin keskuksen "sushi"paikat kauppahallin tasonasetuksen jälkeen kiinnosta.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin