Nyt on ihan pakko kysyä neuvoa, sillä ilmeisesti tätä blogia joku lukeekin. Pasta on perinteisesti ollut sellainen ruoka, jonka olen surutta passannut ravintolassa. Tämä siksi, että se on lähes aina pahaa. Tai jos ei suorastaan pahaa, niin ainakin huonompaa kuin mitä kotona saan. Aina silloin tällöin osun ravintolaan, jonka pastoja on hehkutettu, jolloin teen virheen ja tilaan kokeilumielessä pastaa. Ja petyn.
Krunan Pompeissa oli aikoinaan melko hyvät pastat, mutta en ole siellä käynyt muutamaan vuoteen. Osaako joku vinkata mistä tästä kaupungista saisi oikeasti hyvän pasta-annoksen? Keskustan perusmestat on kaikki nuohottu läpi, eikä suuhun jäänyt kuin pastan maku. Ja sitä Annankadun uutta mestaa ei mielestäni kannata paljoa hehkuttaa. Sen verran vaisu oli esitys.
48 kommenttia
Antsu
21.3.2010 16:30
Mikä kenellekkin on "hyvä"...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
21.3.2010 16:51
Lähtökohtaisesti hyvä pasta-annos on sellainen, joka voittaa kotona tehdyn Barilla no5 + jauhelihakastike -setin. Suurin osa helsinkiläisistä ravintolapastoista ei nimittäin pärjää tälle...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
21.3.2010 16:55
Viimeisin isku paskaan oli La Famiglia. Paikassa on ilmeisesti hyvät pihvit (huhupuheita), mutta pastaan en kyllä koske toista kertaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
21.3.2010 20:01
ootsä stedannu chez dominiquee?
Vastaa kommenttiinvai löytyykö sieltä pastaa, en o ikinä käynyt koska taitaa olla aika dyre mulle=)
Vastaa kommenttiin
_sakari_
21.3.2010 21:11
Taitaa Tuomas olla itse aika mestarikokki kun keittää Barilloista ja jauhelisasoosista parempaa, kuin Helsingin ravintoloiden keittiömestarit.
Siis Tuomas, kerro minulle, kuinka teet tuon oman pasta-annoksesi, sillä itse en saa lähellekään kotona yhtä hyvää skruudista, kuin pastaravintoloissa. Onko annoksesi tehty intohimolla, ketteryydellä, voimalla vaiko kenties tunteiden tukahduttamisella (aika taiteilijasettii täytyy myöntää)?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
22.3.2010 07:45
WTC:n Spaghetteriassa on aika kovat pastat. Itse tilaan yleensä kalkkunapastan ja päälle fätti siivu vuohenjuustoa. Hinta juoman kanssa 10-12€
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
22.3.2010 09:13
Zio Pepe Laipinlahdenkadulla, kokeile
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
22.3.2010 10:40
Mulla sama vika eli en uskalla oikein raflassa tilata pastaa, koska yleensä on iso pettymys. Pari viikkoa sitten ajattelin taas kokeilla kun kerran olin "italialaisessa" raflassa, mutta annos jäi aika lailla syömättä. Hyvää pastaa olen syönyt Lahden keskustassa olevassa oikeassa italialaisessa ravintolassa, kyseistä ravintolaa kun pyörittää italialainen perhe. Näin olen ainakin ymmärtänyt.Tuon raflan nimeä en kyllä muista ja siellä käynnistä on useampi vuosi. Toivon mukaan se vielä siellä on, koska olen ensi kuussa menossa käymään Lahdessa.
Vastaa kommenttiinVaikka en olekkaan itse mikään mestarikokki, niin tuntuu et itse tekemät pastat voittaa aina ravintolassa nauttimani:)
Tosin olen funtsinut, että ehkä vain italialaisilla on se geeni, joka mahdollistaa tekemään hyviä pastoja ja pitsoja:)
Vastaa kommenttiin
Lahtelaine
10.6.2016 22:31
Tämä ihana paikka Lahdessa on nimeltään Mamma Maria ja on kyllä ehdottomasti paras italialainen missä ikinä käynyt! Kannattaa vaikka ihan vain tätä varten ajella Lahteen niin saa varmasti maistuvaa pastaa!
Anonyymi
22.3.2010 12:22
Itse olen näin semikulinaristina pitänyt kovin Fredan da Vincin pastoista, mutta Tuomakselle ei varmaan mikään kelpaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
22.3.2010 12:39
Mulla on toi keittiöpuoli pääsääntöisesti ulkoistettu perheen lahjakkaammalle osapuolelle. Mutta bolopastan salaisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa (lihat Roslundilla jauhettua, veget hyvää luomua, laadukasta punaviiniä, paljon aikaa ja rakkautta).
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
22.3.2010 12:58
Hei Tuomas!
Vastaa kommenttiinKäy testaamassa Soffa cafe-bar-loungen Jokirapupastaa!vie kielen mennessään:)testaa myös Burger Burger tai Soya Burger listalta..
tää sijaitsee mansku 14,forum katutaso.
kts.kotisivut www.soffacafe.fi
Vastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
22.3.2010 12:59
Zio Pepessä olen käynyt viimeksi vuosia sitten, mutta muistikuvani mukaan sapuskat olivat aika jees. Täytyy tehdä uusi isku sinne, kun yleensä tulee asioitua lähinnä Kabukissa siellä päin pyöriessä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
22.3.2010 14:23
Hyvä kirjoitus! Täysin samaa mieltä. On käsittämätöntä kuinka mautonta pastaa saa ravintoloista. Jos haluaa kunnon pastaa, niin kannattaa pysyä himassa.
Mutta kysymykseesi... Stadista en osaa sanoa, mutta jos joskus Turkuseen eksyt niin suosittelen Blankon pastoja, erityisesti lammaspastaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
22.3.2010 14:26
Tuomas!
Vastaa kommenttiinValitettavasti joudun kertomaan, että seuraavaa suosittelemaani pasta-annosta ei saa Helsingistä vaan joudut matkustamaan aina tänne kaukaiseen Kuopioon saakka, jossa sijaitsee paras koskaan syömäni cannelloniannos ravintolassa nimeltä Intro. Kuopion suosituin ravintola on mutkaton mutta trendikäs paikka, jonka ruoka ei ole vielä jättänyt koskaa kylmäksi. Jos siis koskaan eksyt matkoillasi tähän suuntaan, ota ehdottomasti päämääräksi Intro Bar&Grill Kauppakadulla. Terveisin, Heidi - Kolumniesi suuri ystävä :)
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
22.3.2010 14:27
Kyllä Benjam's Bistrossa ja Villettassa onnistuu välillä saamaan kotiolot voittavan pastan. Ei tosin aina.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
22.3.2010 15:26
Hyppää Turun junaan ja Sergio'siin.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
22.3.2010 15:58
Ravintoloissahan pasta esikeitetään yleensä. En tiedä onko tämä syy ongelman takana vai joku muu.
Tuorepastaan pätee melkein aina sama juttu. Ainoastaan Helsingin huippupaikoissa olen saanut parempaa pastaa kuin mitä kotona 00-jauhoista käsikammella väännämme.
Omituista...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
22.3.2010 16:05
Allekirjoitan täysin Tuomaksen havainnon. Hyvää pastaa on vaikea löytää. Jos omat kokkaukseni voittavat ravintola-annoksen, on siitä ihan turha maksaa viisinkertainen hinta naapurikorttelissa.
WTC:n alakerrassa on joskus saanut hyvää pastaa, mutta toisinaan taas luokatonta höttöä. La Famiglian ala-arvoisiin pasta-annoksiin (listalta on joskus löytynyt muuta kelpo purtavaa) en ole viitsinyt koskea vuosiin. Karmein kokemus oli paikan pasta-buffetlounas, jossa tahmaisia, ylikypsiä penneklimppejä olisi pitänyt sotkea oksennuksenväriseen kermakastikkeeseen. Ajatus saa vieläkin voimaan pahoin.
Oletko käynyt vähään aikaan Toscaninissa? Viime käynnillä nautitulle pasta-annokselle antaisin ainakin 9+.
Kitty
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
22.3.2010 17:28
Asiapitoinen huomio.. keskiraskaana keittiösnobina hehkuttaisin seuraavien lähtöjen puolesta:
- Pompei hoitaa kotikutoiset peruspastat hyvin maaliin
- Villetta, ks. ed.
- Rivoletto, jokirapupasta..
.. ja näiden jälkeen onkin aika ottaa suunta kohti Aurajoen rantaa!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
kerttu-irmeli
22.3.2010 19:33
Lahtelainen loistava pastaravintola, jota joku lämmöllä muisteli, on nimeltään Mamma Maria - suosittelen! Helsingissä suosikkipasta-annokseni tähän mennessä on Ysibaarin Pollo Limonello.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
22.3.2010 19:41
Itse olen Suomessa saanut vain kerran ravintolassa Pastaa, joka oli parempaa kuin kotona tehty: Paikkana Suomen Turku ja ravintola Sergio's. Aivan käsittämättömän hyvää tryffeliöljypastaa!!! Ei voi tarpeeksi kehua. Blankossa on ihan hyvä eväs myös, mutta en mä sielläkään pastaa ekana ottais. Hmm.. Tulipas nyt kehuttua oikein kahta TURKULAISTA ravintolaa.. On se Tamperelaiselle hurja paikka.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Elektra
22.3.2010 20:05
Il Duetto Kampin Sähkötalossa on mielestäni kaupungin paras Italialainen. Tilasin pastan jossa oli ilmakuivattua kinkkua ja rucolaa ja kertoivat että kinkku oli juuri tullut Italiasta. Siivut olivat paksuja ja pasta muutenkin onnistunutta. Saman lafkan pizzakin on hyvää, tosin riippuu vähän siitä mitä valitsee. Villetassa olen myös saanut hyvää pastaa, mutta siitä on aikaa kun viimeksi kävin siellä. :)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Caduceus
22.3.2010 21:24
Eipä ole kyllä kunnon pastaa eteen ihan heti sattunut, paitsi kotona. :( Sääli.
Bravuurini on muuten pappardelle lammaslihapullien kanssa. <3 Ah!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
22.3.2010 21:44
Jos sun kulinaarinen maku on samantyyppinen kuin ymmärtääkseni kirjoittamasi Helsinki 12-kirjan päähenkilöllä, ei hyvää pastaa ole olemassakaan.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
23.3.2010 17:46
Lapset kuolevat Afrikassa nälkään ja tämä vain nirsoilee pastasta.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
24.3.2010 17:53
Stadin paras pasta-annos on tällä hetkellä ehdottomasti Bistro Helsinki 15:n ricotta-portobello-tryffeli-pasta. Muutoin hyvää pastaa stadissa tulee vastaan ehkä pari kertaa vuodessa vaikka viikottain käykin syömässä ulkona.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
25.3.2010 13:50
"Kastike Kanalle
Google-mainokset
Blå Band -kastikkeilla onnistut. Helppoa ja vaivatonta. Tutustu!
www.campbells.fi"
*reps* klomps;)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
25.3.2010 14:03
"Taitaa Tuomas olla itse aika mestarikokki kun keittää Barilloista ja jauhelisasoosista parempaa, kuin Helsingin ravintoloiden keittiömestarit.
"
No taidan olla itte samaa luokkaa. Pastat on ravintoloissa surkeita, järjestään.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
25.3.2010 14:06
"Ravintoloissahan pasta esikeitetään yleensä. En tiedä onko tämä syy ongelman takana vai joku muu.
Tuorepastaan pätee melkein aina sama juttu. Ainoastaan Helsingin huippupaikoissa olen saanut parempaa pastaa kuin mitä kotona 00-jauhoista käsikammella väännämme. Omituista"
No en mä nyt tiedä. Jos tuulipukukansa haluaa mieluummin helpon pasta-annoksen 10-13€ kuin maksaa oikein tehdystä pastasta 5€ enemmän niin sitähän tuulipukukansalle sitten tarjoillaan.
En usko saaneeni kertaakaan oikein tehtyä tuorepastaa Helsingissä. Tosin, ei se pasta ole pakko olla tuoretta, mutta hyvää sen tulisi olla siitä huolimatta.
Italiassa olen saanut hyvää pastaa:)
Ehkä yksi suuri ero on se, onko munapastaa vai vesipastaa...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
25.3.2010 14:33
Moni täälläkin väittää saaneensa hyvää pastaa ravintoloista. Tee testi. Teet ohjeen mukaan pastaa kotona ja sitten syöt ulkona. Kerro sitten meillekin jos sait ravintolassa parempaa (ravintolan nimi kiitos).
Vertailupastan ohje:
(Tee kastike isoon paistinpannuun).
Ota durumvehnäjauhoja ja kananmunankeltuiaisia. Laita vaikka pari desiä jauhoja ja 3 keltuaista. Lisää keltuiaisia tai jauhoja tarpeen mukaan, anna yleiskoneen vaivata aineksista kiinteä, tasainen ja kauniin kiiltävä taikina. Kiedo se muovikelmuun, anna vetäytyä jääkaapissa tunti. (Laiska paska tekee tuplaohjeen ja pakastaa toisen puolen).
Tee pastakoneella haluamanlaistasi pastaa, käytä sen verran samoja jauhoja ettei jää kiinni ja ravista lopuksi ylimääräiset jauhot pois.
Lisää pasta kiehuvaan veteen, keittoaika on muutamia minuutteja. ÄLÄ nyt saatana tässä vaiheessa laita siihen keitinveteen öljyä! Maistele parin minuutin jälkeen, keittäminen pitää lopettaa hieman ennenkuin pasta on täydellistä.
Älä myöskään valuta pastaa, vaan nosta pasta suoraan kastikkeeseen.
Parisuhteessa on hyvin toiminut käytäntö että toinen vahtii kastiketta, toinen keittää pastan, lisää sen kastikkeeseen, tuo lautaset ja koristelee, koska nopeus on tässä hommassa kaiken a ja o. Ylikypsä pasta menee roskikseeen.
Esimerkkikastike: paista pientä sipulisilppua, valkosipulia ja chorizoa siivuina miedolla lämmöllä oliiviöljyssä viitisen minuuttia, lisää joukkoon kirsikkatomaatteja puolikkaina ja paista pari minuuttia lisää. Kun laitat pastan kiehumaan, lisää pannulle keitetyt ja kuoritut jättikatkaravut (muut ravut käy erittäin hyvin), simpukat ja lisää kansi. Simpukat voi lisätä siis kuorineen, ehtivät hyvin avautua tässä välissä. Muutamassa katkaravussa tai vaikka tiikeriravussa voi olla pyrstö jäljellä ja käyttää niitä koristeina.
Jos haluaa vielä enemmän paella henkisen pastan, lisää alun paistovaiheessa sahramia joukkoon.
Sitten nostaa tiikeriravut ja avautuneet sinisimpukat pois, sekoittaa pastan, tarkistaa alustavasti suolan ja pippurin. Lisää persiljaa. Lisää kourallisen juuri raastettua parmeggiano reggianoa. Tarkistetaan suola. Jos pasta ja kastike on tönkön näköistä, lisää hieman pastan keitinvettä (normaalisti riittää pastasta mukana tullut vesi). Lopuksi tarkistetaan suola;)
Nostele pasta syville (lämmitetyille) lautasille, koristele 70-luvun henkeen persiljalla, jos haluat. Päälle simpukat kuorineen ja ravut pyrstöineen, päälle parmesanlastuja, pippuria ja notkea pyöräytys erittäin hyvää oliiviöljyä.
Kertokaas sitten mistä saa parempaa pastaa ihan rahalla?
Kyllä tuollainen ohje toimii oikein hyvin kaupan kuivatuilla (muna-)pastoillakin, kunhan sen keittää huolella ja viimeistelee kypsyyden vasta kastikevaiheessa paistinpannulla tai isossa kattilassa.
Esikeitetyllä pastalla se EI toimi, koska suuri osa tärkkelyksestä on kadonnut ja pasta nahistunut. Ei toimi myöskään nahistuneella tuorepastalla ja kaupan vakuumipasta EI nimestään huolimatta ole tuorepastaa vaan kuivaamatonta pastaa. Kolme viikkoa vakuumissa ei tee siitä maagisesti taas tuoretta. Pakastettu pastakin toimii paremmin (sulata se hitaasti jääkaapissa, koko ajan vakuumissa eli tiukassa muovikelmussa).
SE mitä EI varmasti saa mistään kaupasta, on hyvät täytetyt pastat (cannellonnit, raviolit yms), ne on pakko tehdä itse. Onneksi pastan teko on oikeasti ihan helppoa, kun on oikeat pelit ja vehkeet.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
25.3.2010 14:38
-tuorepastaa kahdelle
-150gr jättikatkarapuja tai 300 kuorimattomia
-(myös muut ravut käyvät hyvin)
-pieni purkki simpukoita TAI 25-30 tuoresimpukka (muutamaan jätetään kuoret)
-50gr chorizoa
-pieni salottisipuli
-1 iso valkosipulinkynsi
-aitoa parmesaania
-hyvää oliiviöljyä
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
25.3.2010 21:04
Puhut asiaa Tuomas! Kammottavimpia kokemuksia ovat kermassa ja juustossa hautuneet ylikypsät pastaällötykset. Tällaiseen törmäsin viimeksi Virgin Oilissa.
Vastaa kommenttiinOn se kumma, kun Trangialla kyhätty Pirkka kuivamuona-tomaattipastakin pesee monet stadin raflojen pastat...
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
26.3.2010 10:02
No swiddu, pasta kun kertakaikkiaan safka joka vaatii oikean ajoituksen. Keskivertoraflassa tyydytään keskivertopastaan, joka on kyllä syötävän rajoissa mutta kelpaa hyvin tuulipukukansalle.
Hyvää ruokaa ravintolassa vaativa foodie/gourmandi ei sellaisesta viitsi maksaa.
Muistan joskus lukeneeni Italian valtion lähettäneen jotain agentteja tarkkailemaan millaista ruokaa italialaisina mainostetuissa rafloissa myydään. Jos taso ei tyydytä, ulkoistetaan laadunvalvonta Cosa Nostralle;)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
26.3.2010 10:16
Huomaan, etten ole yksin asiani kanssa. Joku otti tuossa aikasemmin esille nuo kauppojen "tuorepastat", jotka ovat aivan järkyttävää shittua. Perus-Barilla pesee ne mennen tullen.
Törmäsin italaialaisessa supermarketissa Barilla-osastoon, joka oli varmaan 20 metriä pitkä. Meinasin purskahtaa itkuun ladatessani sinistä pakettia kärryyn.
Olin muutaman päivän viikolla Moskovassa (lisää Venäjän ravintoloista omassa postauksessa myöhemmin), ja söin elämäni parhaat pelmenit (menee nyt pastakeskustelun piikkiin, vaikka eivät pastaa olekaan). Sääli etten osaa venäjää, autokuskini ei muuta puhunut, eikä tulkki ollut mukana. Olisin nimittäin todellakin halunnut puskea keittiöön tsekkaamaan kuinka ne pelmeninsä vääntävät.Nyt jäi arvailun piikkiin.Paikka oli siis kivenheiton päässä Punaiselta torilta oleva valkovenäläinen turistirysä, josta ei olisi kuuna päivänä uskonut saavansa mitään herkullista (http://www.belrest.ru/belayarus/)...Joskus käy vain töhö...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
26.3.2010 10:32
En valitettavasti keksinyt yhtään ravintolaa Suomesta jota minä tai ystäväni voisivat suositella pastaravintolana. Olen järkyttynyt, kun en tätä ole aiemmin hoksannut, olen vaan jättänyt pastan tilaamatta.
Olen esim. syönyt helvetin hyvää lasagnea, Espanjan lomasaarella. Lasagne leikattiin annospalaksi saviruukkuun, päälle kourallisen juustoa, pizzauuniin 3 minuuttia ja kupliva kullanruskea juustokuorrutettu ihanuus suoraan nenän eteen. Pöydästä liraus oliiviöljyä ja mustapippuria.
Siis tämä oli rantabaarissa! Espanjassa. Hintaa oli 350€ ptas, alle 3€ (no nykyhinnoilla ehkä 4€). Ei se ole niin vaikeata kun sen osaa.
Mutta tosiaan, mahtuisiko pk-seudulle aito italialainen jossa saisi ehtaa pastaa?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
26.3.2010 10:35
"otti tuossa aikasemmin esille nuo kauppojen "tuorepastat""
Ei se ole tuorepastaa;)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
26.3.2010 15:41
Hauskaa huomat, etten ole ongelmani kanssa yksin. Olen muutamassa tähtipaikassa syönyt todella hyviä itsetehtyjä ravioleja (tyyliin 1 kpl osana annosta), mutten oikeasti hyvää pasta-annosta (jossa pasta näyttelee pääosaa) muistaakseni koskaan.
Bisneksen paikka?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
27.3.2010 20:34
Comassa Museokadulla tekevät itse pastan ja kuivattavat. Hyvää on, raaka-aineita kastikkeessa myös vain 3-5 eli raikkaan makuista. Aina ei ole ollut ihan kotitehdyn veroista mutta kohtuullista.
Vastaa kommenttiinSydneyssä Newtownissa (joo kaukana) on pastabaari Italian Bowl, jossa jokaiseen tilaukseen valmistetaan kastike erikseen "from scratch" eli ihan alusta alkaen. Pasta on itsetehtyä kuivattua ja sekin keitetään erikseen joka annosta varten. Layout on nuudelibaarityyppinen eli syödään rivissä tai pystypöydillä ja keittiö n. puolen metrin päässä. Hintaa per annos n.5e. Taivaallista.
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
27.3.2010 22:11
Kävin testaamassa tuon uuden Soffa Cafen pastaa, tosi maukasta oli. Kaunis ravintola. Kiitos vinkistä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.3.2010 10:22
Hyvän pastan perässä täytyy ja jopa kannattaa mennä Tampereelle asti. Siellä Pizzeria Napoli tarjoaa erinomaisten pitsojen (ja valikoimasta löytyy 100 pitsaa!) lisäksi aivan loistavaa pastaa kohtuuhintaan. Pasta-annos oli iso, kermainen ja oli sinne eksynyt sitä lihaakin aika mukavasti. Aina Tampereella käydessä pakko käydä Napolissa herkuttelemassa! http://www.pizzerianapoli.fi/
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.3.2010 18:06
En todellakaan usko noihin väitteisiin Tampereesta ja jätän kokeilun väliin. Kaupan tuorepasta on minun (ja kauppahallin Brunon) mielestä tapettiliisteriä. Joskus olen entisessä Tony's Delissä saanut kohtuullisen simppelin ja napakan lounaspastan - ja jotkut Kampin Don Corleonen kerrat antavat välttävän arvosanan. Muuten pitäydyn pastakattilan lähellä täällä kotona, sillä keittiöni on parempi kuin keskivertoravintola. T. Italian mama
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
30.3.2010 18:10
Vermithrax: Aitoa tuorepastaa ei tehdä durumvehnästä, vaan hienoksi jauhetusta vehnästä. Lähde: http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/p.html#past
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
1.4.2010 14:17
Työnnä nyt pyllyysi "aito" pastasi.
http://www.barilla.fi/tuotteet_pastat_spagetti.html
Durumvehnä, vesi. Idiootti.
Suurin osa hyvästä pastasta tehdään durumista.
Aitoa pastaa, just joo. Kerrotko seuraavaksi aidon paellan ohjeen? Sen alkuperäisen, kiitos.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
1.4.2010 22:36
Parahin Tuomas, suosittelisin ehdottomasti Gastonen Linguine con vongole e gamberoni- pastaa. Korkeavuorenkatu ei petä kulinaristisissa asioissa..
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
2.4.2010 13:06
Itse olen omissa pastoissani käyttänyt Il Duetton keittiöstä pummattua 00-jauhoa, en durumia. 00-jauhoja voi varmaan löytää jostain muualtakin, mutta en ole ainakaan itse niihin törmännyt Suomessa kaupoissa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
3.4.2010 19:57
Vermithrax: "Durumvehnä, vesi." No miksi sitten käytät keltuaista pastasi valmistuksessa? Hahah, idiootti. Et näköjään ymmärrä lukemaasi: Puhuin tuorepastasta eli munapastasta, joka valmistetaan( kuten jo kerroin) kananmunasta ja hienoksi jauhetusta vehnästä, minkä sinä siis teet käyttämällä durumia. Et näytä osaavan tehdä eroa kuiva - ja tuorepastan välillä. Ei sen pitäisi niin kauhean vaikeaa olla.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
8.4.2010 12:47
Kävin testaamassa Fredan daVincin. Seuraavassa Cityssä arvostelu.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin