Vaimoni osti ensiasuntonsa Hietalahdesta seitsemän vuotta sitten. Rempatessaan satavuotiasta kotiaan asuinkuntoon hänellä ei ollut aikaa kokkaamiselle. Onneksi naapurista löytyi edullinen ja hyvä kiinalainen ravintola, Ming Inn. Muutin kyseiseen kämppään vuonna 2004. Ming Inn – tai tuttavallisemmin Minkkari – tuli ikäänkuin kylkiäisenä.
Viimeiset kuusi vuotta olen luottanut siihen, että kun tilanne vaatii ruokaa, eikä aikaa tai energiaa kokkaamiseen ole, käyn noutamassa kulman takaa Minkkarista joko aromaattista chilihärkää tai Kantonin kanaa. Darrapäivinä optio on ollut myös talsia Albertinkadulle, Rivolettoon. Minkkarin vahvuudet ovat olleet nopeus, hinta ja nämä kaksi ruokalajija.
Tulin syyskuussa takaisin pitkältä matkalta ja talsin eräänä ginidarraisena aamupäivänä Minkkariin hakemaan apetta. Kuinka kuvailla sitä kauhun määrää, kun näin ikkunassa ruskeat pahvit ilman uutta osoitetta. Kinkkibrunssi jäi väliin kun laukkasin kotiin kertomaan uutiset; Minkkari oli kadonnut. Korkkasimme välittömästi lähimmän pullon ja aprikoimme tilannetta. Oliko omistajapariskunta muuttanut takaisin kaukaiseen kotimaahansa? Vaatiko verottaja heidän päänsä tilille? Pitäisikö kerätä lunnasrahat?
Olin eilen hyvän ystäväni luona kuuntelemassa esimakua hänen uudesta levystään. Tarjolla oli pastaa pekonien ja sienien kera. Juomana sardinialaista punaviiniä ja Jallua. Heräsin melko huterana hänen sohvaltaan alkuiltapäivästä. Vaapuin Viiskulmassa sijaitsevalle toimistollemme ja tajusin samalla olevani nääntymässä nälkään. Sen ne hiilarit tekevät. Päätin vääntäytyä Sepänkadun ja Tehtaankadun yhtymässä olevaan kinkkiin ruualle. Chilikastike ja kylmä tuoppi houkuttelivat.
Olin saanut pipon pois päästä ja löytänyt pöydän, kun yhtäkkiä edessäni seisoi vanhan kunnon Minkkarin (arviolta meikäläisen ikäinen) omistajamimmi. Jälleennäkeminen oli kuin elokuvasta. Aasialaisia käyttäytymissääntöjä muistellen pidättäydyin halaamasta, mutta virneeni oli mailin levyinen istuessani pöytään. Hetken kuluttua daami tuli kertomaan, että (oletettavasti hänen aviomiehensä) kokki halusi lähettää minulle aromaattista chilihärkää lounasmenun ulkopuolelta.
Tässä vaiheessa on pakko muistuttaa, että yleensä en ota koskaan mitään yhdestäkään ravintolasta ilmaiseksi vastaan ellei kyseessä ole toimittajille järjestetty tilaisuus tai avajaiset. Loppuisi meikäläisen kirjoittelut tasan siihen, jos alkaisin dokaamaan tai syömään ravintoloiden piikkiin. Pari sanaa keskustapolitiikkojen lautakasoista...
Tällä kertaa en voinut kieltäytyä, kun rouva halusi tarjota minulle lounaani. Kaljat maksoin sentään itse. Selvisi, että Eerikinkadun kiinteistöön olisi vaadittu 130 000 euron ilmastointiremppa, että siinä olisi saanut jatkaa. On melko helppo arvata, että iisimpää oli muuttaa, ja vielä isompiin ja parempiin tiloihin.
Näin onnellinen oli jälleennäkemisemme. Ja tämä tulee suoraan sydämestä; Sepänkatu 19:ssa sijatsevassa Seaside Gardenissa on kaksi ruokaa, jotka suosittelen kokeilemaan: Kantonin kana (11€, oli ennen 7€) ja aromaattinen chilihärkä (12€, oli ennen 7€). Muusta listasta en osaa sanoa, eikä paikasta tule virallista arvostelua sillä olen vitun jäävi muuta kuin kehumaan. Menkää ja kokeilkaa. Kertokaa jos ette tykänneet. Mielestäni kaupungin paras kana. Hintojen nousua vielä sulattelen, vaikka ymmärrän osoitteenmuutoksen tuomat lisäkulut.
8 kommenttia
sporttiallu
29.10.2010 21:12
Voin kertoa, että sinun blogiasi on erittäin "kiva" lukea, kun pitää pudottaa painoa kisoihin ja ravintolaruoka on vielä reilun viikon verran vain kaukainen haave. Tosin ei tämä aivan yhtä kamalaa ole kuin katsoa No Reservationsia tai Man vs. Foodia silloin, kun vesilasillesenkin jälkeen joutuu käymään puntarilla. Olisikohan tuo Kantonin kana hyvä vaihtoehto kisojen jälkeen kebun tai pizzan sijaan?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
29.10.2010 23:41
Mitkä ihmeen kisat sullakin on?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
30.10.2010 13:14
No jos "kisaaminen" tekee elämästä noin epämiellyttävää, niin ehkäpä sitten kannattaisi olla "kisaamatta"?
Tuomakselle kiitos, täytyy käydä testaamassa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
30.10.2010 14:11
Entisen Minkkarin kantonin kana on niin hyvää, että söin sitä eilen ja tänään olen menossa uudestaan.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
1.11.2010 16:01
Ei sitten painonhallinta paljoa hallitse elämää, jos joka vesilasillisenkin jälkeen täytyy käydä puntarilla? Miten niin maanista painontarkkailua...
Hulluksihan sitä tulisi ellei saisi käydä säännöllisesti herkuttelemassa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
4.11.2010 00:31
"No jos "kisaaminen" tekee elämästä noin epämiellyttävää, niin ehkäpä sitten kannattaisi olla "kisaamatta"?"
Sporttiallun nimimerkki riittänee kertomaan, että ihan urheilukisa(ilu)t ilman lainausmerkkejä on tulossa...
"Ei sitten painonhallinta paljoa hallitse elämää, jos joka vesilasillisenkin jälkeen täytyy käydä puntarilla? Miten niin maanista painontarkkailua..."
Vastaa kommenttiinNiin juuri nyt hallitsee, kun pudottaa painoa kisoihin, kuten ihan suomeksi kerrottiin. Sanooko "painoluokka" mitään?
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
21.11.2010 01:48
tälläisiä tarinoilla höystettyjä suosituksia on aina kiva lukea, etenkin kun helsinki on täynnä ylihinnoiteltua HUONOA ravintolasafkaa. Kiitos tästäkin vinkistä:)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
9.3.2011 20:57
halleluja ja tuomas vimmalle kiitos, kadonnut minkkari on vihdoin löytynyt! palasin tammikuussa puolen vuoden jälkeen suomeen, muutin uuteen kämppään ihan kulman taakse ja meinasin saada itkupotkuraivarit siihen paikkaan kun huomasin että helsingin paras kinkki on kadonnut. kantonin kanaa söin ensimmäiset puoli vuotta minkä jälkeen siirryin kung po-kanaan, loistavaa, loistavaa.
tuhannet kiitokset!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin