Uutuudenviehätystä etsimässä

  • Tuomas Vimma

Saatuamme tässä eräänä arki-iltana erään suuren projektin välilaskutuksen jonkinlaiseen pakettiin päätimme palkita itsemme pullollisella punaviiniä kantabaarissamme. Suuntasimme siis rouvan kanssa Primulaan Miss Harrylle. Primpsusta löytyi iloinen seurue tuttuja, joiden pöytään entrasimme. Seurue koostui lähinnä Suomen suurimpien laki- ja mainostoimistojen työntekijöistä (kyllä, nämä kaksi ihmisryhmää on mahdollista sekoittaa onnistuneesti!). Siemailimme punkkuamme ja kuuntelimme keskustelua, joka koski syksyn aikana auenneita uusia ravintoloita.

Syksyn aikana ovensahan ovat avanneet cocktaileja ruuan kanssa yhdistelevä K17 (A21-cocktailbaarin spin off), kokoonpanon Alén-Angelov-Linnamäki-Thieulonin Muru Fredrikinkadulla, pohjoismaisia tapaksia tarjoileva Goce (myöskin Fredalla), sekä Chef & Sommelier Huvilakadulla. Keskustelu soljui tavalla, josta Bret Easton Ellis olisi ollut ylpeä.

Grenache-shiraz-mourvedre-cinsault -lasillani leikitellessäni yritin miettiä, milloin olen viimeksi ollut todella jipoissani jostain uudesta ravintolasta Helsingissä. Päättelin, ettei viisarini ole värähtänyt sitten Bistro Helsinki 15:a – tuon lama-ajan Savo Oy:n – jälkeen. Ei niin, ettei minusta olisi hauskaa käydä kokeilemassa uusia paikkoja, ja kyllä kai se vähän kuuluu työnkuvaankin, mutta melkein aina tuloksena on pettymys, joka vaihtelee hienoisen ja melkoisen välimaastossa. Helsinkiläiset ravintolat tuppaavat olemaan hieman liian pienellä budjetilla tehtyjä kopioita kansainvälisistä esikuvistaan.

Tämä on nyt vain oma päätelmäni, mutta homma toimii kutakuinkin näin; Euroopasta tai Jenkeistä blokataan hyvin toimiva konsepti. Päätellään, että tämähän voisi toimia Stadissakin. Kopioidaan sisustuksen pääjipot sekä ruokalista. Sitten todetaan, etteivät rahkeet ihan riitä kaikkeen. Karsitaan kalleimmat pois. Sitten aletaan epäillä, onko konsepti liian rankka Helsinkiin. Vesitetään lisää. Lopputuloksen voikin tässä vaiheessa jo arvata.

Lopuksi vielä hieman iloisempiin ajatuksiin. Olen lähdössä parin viikon päästä Stogikseen Operakällareniin Matsaliin syömään.

http://www.operakallaren.se/page.asp?pageID=1095

Yritän tässä järjestää puitteisiin sopivaa loppuiltaa sekä seuraavan päivän (sunnuntai) lounaspaikkaa. Viimeksi Tukholmassa käydessäni kävin testaamassa Sturehofin, joka osoittautui melkoiseksi pettymykseksi.

Hyviä neuvoja tai ideoita otetaan vastaan!

3 kommenttia

Anonyymi

11.11.2010 13:30

Tuomas, Hewitsonilta tuodaan maahan Miss Harryn lisäksi Mad Hatter Shirazia. Kokeilepa sitä, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuomas Vimma

11.11.2010 15:45

Mad hatter on toki tuttu. Olen pyrkinyt dokaamaan Hewitsonin tuotteet läpi muailmalla liikkuessani; viimeksi läträsin niiden kanssa syyskuussa Sydneyssä. Old Gardenia saa muistaakseni ainakin Juuresta, Ned & Henry'siä Primulasta. Oma lempparini on Private Cellar (2008 maistettu). Valkkareista Gun Metalista (Olossa oli ainakin joku aika sitten) tai LuLusta (muistaakseni kanssa Primulassa) en ole niin paljoa lämmennyt.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaivopuisto

12.11.2010 11:36

Kiitos vinkeistä! Täytyypä käydä kokeilemassa Old Gardenia. Valkoviineistä olen kanssasi samaa mieltä. Pitäydyn jatkossakin Sancerre-linjalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi