Olen aina rakastanut ravintolavarausten tekemistä. Fiilis on melkein sama, kuin bordellin baarissa istuessa. Päätäntävallasta kai on kyse.
Joskus homma on vain liian vaikeata. Olen heittämässä loppukesästä keikan akselilla New York – Miami – Panama City – Mexico City – Los Angeles – Sydney – Tokio. Nykiä ja Losia lukuunottamatta kaikki uusia kaupunkeja meikäläiselle. Pöytävaraukset pitäisi hoitaa kaikkiin paikkoihin. Valinnanvaraa todellakin on. Pari uutta luottokorttia polttelevat taskua.
Ja mistä nurisen? Odotukset ovat niin kovat, että yksikin pettymys (saman kaltainen kuin Stogiksen Sturehof) on liikaa. Pyydänkin teitä, maailmaa nähneet kulinaristit, neuvokaa minua kyseisistä kaupungeista. Missä syödä?
Kiitos.
TV
16 kommenttia
Anonyymi
2.7.2010 22:02
Tokion Mcdonalds oli pettymys.
Bic Mac maistuu ihan erilaiselle, syynä erilainen kastike ja paahtamaton sämpylä.
Ranskiksetkin pilattu liialla suolalla.
Laatuerot eri myymälöiden kesken on huomattava.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
5.7.2010 11:38
Brooklyn Di Fara, ei tarvitse varausta. Pieni, sotkuinen ja aina täynnä Mutta ehkä parhaimmat pizzat ikinä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
5.7.2010 21:08
Sydneyssä Bondi Junctionissa Westfield-ostoskeskuksessa 5. kerroksessa Kam Fook-kiinalainen. Yum cha lounaaksi, mene aikaisin (klo 11) ja jätä aamiainen väliin. Kaupungin parhaat dim sumit. Toinen vaihtoehto Chinatownin Golden Unicorn.
Vastaa kommenttiinBondi Beachilla Gelbison-italialainen. Pieni, halpa mutta loistava. Jokasunnuntainen Pizza Capricciosa on saatava. Pöytävaraus, BYO.
Bondi Roadilla rannan päässä The Rum Diaries-rommibaari. Aavistuksen snobistinen jopa australialaisittain mutta juomat yllättäen loistavia.
Fine diningista Tetsuya's on vuodesta toiseen paras. Varaa jo nyt. Oma "parempi" suosikkini The Rock Pool Rocksin alueelta. Myös BYO mutta suosittelen käyttämään paikan tarjontaa.
Fish Market Darling Harbourissa ihan ok, on siis kalamarkkinat, ei ravintola, mutta monet kalakaupat myyvät mm. ostereita, abalonea ym. pilkkahinnalla.
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
6.7.2010 12:28
Huh kun kysyt vaikeita! Loistavia makumatkoja on tullut tehtyä monessa paikassa, mutta mistä ihmeestä ravintoloiden nimiä enää jälkikäteen muistaa..
Losista jäi mieleen pari erityistä paikkaa: suosittu näyttäytymisravintola Hollywoodissa, jossa sisustuksessa käytetty afrikkalaisia elementtejä, mukava sisäpiha, loistavaa ruokaa. Pari vuotta sitten uudehko. Toinen oli lähellä hotelliamme (Millennium Biltmore Hotel), mäkeä ylös Oopperaa kohti. Mäen päällä rennohko, tyylikäs ravintola, josta upeat näkymät erityisesti iltaisin. Romanttisempaa saa kaupunkiolosuhteista hakea. Myös Sur Restaurant kannattaa katsoa, jos aikaa on.
Panama Cityssä tuli syötyä ehkä eniten lihaa koskaan. Käytiin mm. rodizio-tyyppisessä ravintolassa, joka jäi mieleen positiivisena kokemuksena. Niitä on kaupungissa pari. Nimeä en tietenkään muista. Seafood-paikoissa on kummallisen vaihteleva laatu. Niin kummalta kuin se kuulostaakin, parhaat merenelävät tuli syötyä ketjuravintolassa eli Bonefish Grillissä.
Sydneyssä valittiin ruokapaikat puhtaasti maiseman mukaan. Wildfire Restaurantin muistan jopa nimeltä. Upea näköala ja osaava keittiö. Äänestettiin muistaakseni jossakin vaiheessa Sydneyn parhaaksi ravintolaksi. Suosittelen.
AnniK
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
7.7.2010 04:34
Olen huomannut, että olet saanut aika vähän vastauksia näihin ulkkari-tiedusteluihin, ja halusin vain kertoa että kyllä meitä expattejakin käy näitä sivuja lukemassa. Joskus on omasta tietämyksestä apua ja joskus ei. Tuomas Vimman juttuja lukee aina hyvin mielelläään, oli sitten Suomessa (kuten nyt) tai sitten muualla. Kiitos.
AnniK
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
7.7.2010 10:08
Olen vilpittömän kiitollinen kaikista vastauksista.
Mutta on totta, että joko varsinaiset ruokamatkailijat eivät näitä mun sepustuksia lue (ovat hieman eri kohderyhmää), tai sitten se porukka, joka on valmis matkustamaan hyvä ruuan perässä on melko harvassa Suomessa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
7.7.2010 18:41
Mexico Cityssä yleisesti ottaen ei ole mitkään ihmeellinen taso, aikamoinen fine dining erämaa. Parhaat mätöt saa pienistä mama's&papa's mestoista, mutta niissä on totaalinen hit or miss mahdollisuus. Jos haluat varman päälle, niin mene Bikoon Colonia Polancossa. Aivan ehdoton ykkösmesta.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
12.7.2010 23:08
luulen että täällä on aika vähän ruokamatkailijoita.
Vastaa kommenttiinyleensä porukka kehuu sitä kuppilaa, missä on illastanut mukavassa seurassa ja saanut sen jälkeen hyv- eiku tyydyttävää seksiä.
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
14.7.2010 14:51
Kokeile Mexico Cityssä La Hacienda de Los Moralesia. Aivan loistava, tosin oma kokemukseni on viiden vuoden takaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
15.7.2010 14:25
Hei,
Tokiossa jonkun verran aikaa viettaneena voin suisitella seuraavia kokemuksia:
Vastaa kommenttiin- Yuian: 52nd Floor Sumitomo Building, Shinjuku, pyyda paikkaa baarista, nakymat yli Tokion...
- Robatayaki: Roppongi. "Perinteinen" japanilainen maaseuturavintola, turisteille suunnattu mutta parhaat raaka-aineet ja hyva ilmapiiri
- Tsukiji kalamarkkina aamuiselle (viidelta aamulla) tuoreelle sushille
- Melkein mika tahansa "Izakaya" eli japanilainen pubi, usein rakennusten kellareissa tai ylakerroksissa. Auki aamu viiteen. Eipa ole juuri tarvinnut pettya...
- Lounaaksi suurten tavaratalojen ruokaosastojen antia. (Esim. Keio, Limine, Takashimaya). Aivan uskomattomat ruokaosastot ja take away
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
21.7.2010 13:42
Jos haluaa oikein kunnon jenkkityylisen pihvin, niin Miamissa ihan South Beachin eteläkärjessä oleva Smith&Wollensky on oikein loistava tähän tarkoitukseen. Varaa pöytä ulkoa, terassi on ihan veden äärellä. Myös mukava hengauspaikka, baarissa on yleensä riittämiin Miami-tipuja.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuomas Vimma
22.7.2010 16:40
Näitähän on tullut aika mukavasti. Kiitos kaikille vinkanneille. Hotellivaraukset alkavat olla pikku hiljaa pulkassa, nyt alan räiskimään pöytävarauksia.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
26.7.2010 14:50
Nykissä WD-50, joku Momofukun kapakka (mihin vaan sattuu pääsemään) ja Per Se, ainakin jos ei Kellerillä ole aikaisemmin syönyt.
Sydneyssä Pier ja Longrain.
Tokiossa johonkin hävyttömään 3 tähden sushi/japania-paikkaan esim. http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aLjI731yfjhk
Muistahan kirjoitella kapakoista joihin eksy(i)t.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
31.7.2010 00:10
New Yorkissa Anthony Bourdainin perustama Les Halles osoitteessa 411 Park Avenue South kannattaa ehdottomasti kokea. Tyylikäs mutta rento bistro, jossa on mahtava ja tasoonsa nähden todella kohtuuhintainen ruoka. Uudenvuodenaatoksi sai pöydän, kun soitti päivää ennen, joten eiköhän se kesälläkin onnistu. Sen sijaan suurimman osan kaupungin ylistetyistä italialaisravintoloista jättäisin väliin.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
14.8.2010 13:06
Sydneyssä Burger Fuel kings crossissa. Parhaat hampurilaiset ikinä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Anonyymi
18.8.2010 23:55
Suosittelen. Ei mikään liian hieno ja loistavat safkat. Hintalaatusuhde myös kohdallaan.
http://www.kojyu.jp/
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin