Miten pokeriammattilaiseksi tullaan?

  • Miikka Anttonen

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta, josta saan tasaisin väliajoin kyselyitä niin kommenttiboksissa kuin sähköpostitsekin. Haluan heti alkuun painottaa, että en mitenkään pyri hankkimaan uusia pelaajia pokerin pariin tällä kirjoituksella. En myöskään yritä ajaa ketään pois, vaan kirjoitan neutraalisti rehellisen näkemykseni mukaan. Jos joku tämän luettuaan päättää kuitenkin aloittaa pokerin ja päätyy häviämään siihen rahaa, niin vastuu on täysin lukijan. Viisas amerikkalainen ystäväni sanoi kerran, että "poker is a hard way to make an easy living". Tämän paremmin asiaa on vaikea kiteyttää.

Kysyin Suomen johtavalta pokeriauktoriteetilta Aki Pyysingiltä tämän arviota pokerin harrastajamääristä Suomessa. Akin mukaan noin 500 000 suomalaisella on ainakin joskus ollut nettipokeritili, joista tosin valtaosa lienee jo lopettanut harrastuksen. Jossain määrin aktiivisia harrastajapelaajia Aki epäili Suomessa olevan tällä hetkellä 100 000. Ammattilaisia tästä joukosta on noin 500, eli vain yksi tuhannesta kokeilleesta on onnistunut tekemään pelistä itselleen ammatin (opiskelun tai päivätyön ohessa pokeria voitollisesti pelaavia puoliammattilaisia lienee tosin tuhatkunta lisää). Tästä saa toivottavasti jotain perspektiiviä. Mainittakoon vielä, että maailmanlaajuisesti suhdeluku on luultavasti vieläkin huonompi, noin 5000:1. Suurimmalle osalle ihmisistä pokeriammattilaiseksi pyrkiminen on siis äärimmäisen huono ja kallis idea. Mutta entä, jos olet päättänyt yrittää tätä uraa? Miten huipulle oikein noustaan?

Nähdäkseni askelmat menevät jotakuinkin näin:

1) Rakkaus peliä kohtaan. Ennen kuin sen pidemmälle kannattaa edes ajatella, pitää itsestään löytää vilpitön rakkaus pokeria kohtaan. Pokeriammattilaisuudessa ei ole mitään järkeä, jos ei vielä vuosienkin jälkeen saa kicksejä vastustajan nöyryyttämisestä ja pelin nyansseista. Tämän kohdan läpäissevät vielä melkein kaikki kokelaat, sillä hyvin harva pokeria kokeillut on todennut sen tylsäksi peliksi.

2) Halu oppia ja työmoraali. Hiiren naksutteleminen on mukavaa puuhaa, ja nettipokerin pelaaminen on vähän kuin videopeliä pelaisi. Jännittävää ja hauskaa. Hyväksi pokerinpelaajaksi ei kuitenkaan enää nykyään tulla pelkästään pelaamalla. Etenkin alkuvaiheessa jokaisen pitäisi mielestäni opiskella tunti jokaista pelituntia kohden. Katsella opetusvideoita, tehdä laskuja kynän ja paperin kanssa, pyöritellä rangeja apuohjelmilla, käydä läpi käsihistorioita, miettiä pokeriteoriaa kahvikupin ääressä ja niin edelleen. Jokaisen pelistrategia on ikään kuin vuotava laiva jossa on satoja reikiä, jotka eivät katoaa mihinkään vaikka soutaisit miten kovaa. Mutta opiskelemalla ja tekemällä töitä reiät tukkeutuvat yksitellen. Tosin pokeri on siitä pirullinen peli, että kukaan ei tule koskaan pelaamaan aivan täydellistä pokeria. Kun edellisen vuodon korjaa, jostain ilmestyy jo uusi. Siksi oman pelikirjan parissa pitää työskennellä tauotta ja väsymättä. Tälle toiselle askelmalle kaatuu jo yli puolet pelaajista.

3) Nöyryys ja tosiasioiden tunnustaminen. Pokerissa on helppo pitää itseään Jumalan lahjana pelille, koska lajin osittain sattumaan perustuvan luonteen takia jokainen voittaa joskus ja maailman huonoin pelaaja voi yksittäisessä kädessä peitota maailman parhaan. Moni ammattilainen elää vieläkin käsittämättömässä lumemaailmassa, jossa yliarvostetaan omia taitoja ja vastaavasti haukutaan muita pelaajia. Aito kehitys tapahtuu vain kriittisen itsetutkiskelun kautta, jonka taas pitäisi johtaa edellisen kohdan toistamiseen.

4) Nöyryys ja vauhtisokeuden välttäminen. Kusen ei saa antaa nousta päähän. Kuten sanottua, jokainen voittaa tässä pelissä joskus. Vastaavasti lyhyen tähtäimen voitot eivät korreloi mitenkään pelaajan oikean taitotason kanssa. Suurin osa pelaajista kiipeää ylemmäs ja ylemmäs panostasoissa liian nopealla tahdilla voitettuaan pienemmissä peleissä. Sitten vastaan tuleekin oikeasti hyvä pelaaja, ja voitot ovat kadonneet.

5) Kärsivällisyys. Tämä on ehkä kaikkein olennaisin kohta. Pokeriammattilaisuus vaatii lehmän hermoja. Jokaisen ammattilaisen uralle ja miljoonien pelattujen jakojen varrelle mahtuu kymmeniä tuhansia äärimmäisen epäonnekkaita jakoja. Pelaaja panostaa merkkinsä hyvässä johtoasemassa, mutta vastustaja vetäisee pakasta ihmekortin ja voittaa kaikki pelaajan edessä olevat merkit. Välillä vastaan tulee äärimmäisen epätodennäköisiä sattumia, kun vastustajat vetelevät ohi alle yhden prosentin todennäköisyyksillä. Näille käsille ei voi mitään, mutta se, miten niistä selviää määrittää ihmisten pokeriuria enemmän kuin mikään muu. "Tiltti" on pokeritermi ja tarkoittaa huonosta onnesta suuttumista ja rahojen syytämistä liian isoihin peleihin. Kukaan meistä ei ole robotti, ja negatiivisia tunnetiloja on mahdotonta välttää pokerin kaltaisessa pelissä. Mutta ne, jotka pystyvät jatkamaan pelaamista yhtä hyvällä tasolla huonosta tuurista huolimatta tai edes laittamaan koneen kiinni tajutessaan olevansa liian lämmöissä, ovat lähes poikkeuksetta suuria voittajia.

Tätä kohtaa ei vain kertakaikkiaan voi korostaa liikaa. Jokainen tätä lukeva pokeriammattilainen voisi katsoa itseään peiliin ja miettiä, paljonko on itse aikojen saatossa hävinnyt rahaa tiltissä. Jos mietin tätä omalla kohdallani, niin varmuudella olen vuosien saatossa painanut kuusinumeroisen summan kankkulan kaivoon typerän ja lapsellisen tunnereaktion takia. Urani alkuvaiheessa tätä tapahtui koko ajan - talletin jollekin sivustolle esimerkiksi 500 euroa, nostin sen kuukauden kurinalaisella pelaamisella kymppitonniin ja sitten lämpenin jostain typerästä huono-onnisesta sattumasta ja survoin koko kymppitonnin parissa minuutissa menemään. Live and learn. Vielä viiden vuoden ammattilaisuran jälkeenkin tunnistan itsessäni tasaisin väliajoin lämpenemisreaktioita, mutta nykyään osaan sentään hillitä itseäni. Itsekontrolli on ammattilaisen tärkein kyky, tärkeämpi kuin mitkään pelitaidot. Nettipokeri on edelleen pienillä panostasoilla niin pehmeää, että koulutetun apinankin saisi tienaamaan kuukauden intensiivikurssilla mäkkärin tuntipalkan verran. Valtaosalla ihmisistä kantti ei kestä ja rahat katoavat ennemin tai myöhemmin tilttaamisen syövereihin, vaikka parasta peliään pelaamalla mahdollisuudet ammattilaisuuteen olisivatkin olemassa.

6) Sydän ja omistautuminen. Kun aurinko on jo noussut ja huomaat pelanneesi 17 tuntia putkeen, mutta et vain voi lopettaa koska vastustaja pelaa sinua huonommin. Kun olet hävinnyt viikkokausia uskomattoman huonon onnen seurauksena, ja opiskelet obsessiivisesti palataksesi taas voittojen tielle. Kun voitat edellisenä iltana ison nettiturnauksen ja 50 tonnia, mutta pelaat silti seuraavana päivänä kurinalaisesti samojen panosten pelejä kuin aina ennenkin. Kun päätät jäädä kotiin pelaamaan viikonloppuhörhöjä vastaan perjantai-iltana baariin menemisen sijaan. Väsymätön voitontahto ja se, kun mikään muu kuin A-luokan pelisuoritus ei riitä. Tätä kaikkea on sydän ja omistautuminen. Mitä enemmän panostat itseesi, sitä enemmän voitat ja sitä pidemmälle ammattilaisuutesi kantaa.

Kuvakaappaus allekirjoittaneen tyypillisestä sunnuntaisessiosta, joka kestää yleensä reilut 13 tuntia ilman taukoa. Tätä se on, päivästä toiseen. Hyvin kaukana mediaseksikkäistä kasinoista, jamesbondeista ja sikareista. Blurrasin pelisaittien nimet ja logot pois etten saa Suomen liipasinherkältä arpajaislakiviranomaiselta syytettä piilomainonnasta.

7) Taloudenhallinta. Jos pelaaja on onnistunut rakastumaan pokeriin, opiskellut väsymättä, säilyttänyt nöyryytensä, ollut kärsivällinen ja objektiivinen, painanut eteenpäin vaikeina aikoina suurella sydämellä ja löytänyt vielä oman leipälajinsa tietystä pelimuodosta omien vahvuuksiensa kautta, ollaan jo aika hyvällä pohjalla. Kuitenkin yksi tärkeimmistä pokeriammattilaisen koetinkivistä sijaitsee pokeripöytien ulkopuolella, nimittäin taloudenhallinta. Minulle se on aina ollut suurin ongelma. Minulla ei ole suoraan sanottuna mitään hajua esimerkiksi minkään tuotteen hinnasta ruokakaupassa. Ostan aina mitä sattuu katsomalla pakkausta, en hintaa. Vaatekaupassa en jaksa sovittaa vaatteita vaan nappaan hienolta näyttäviä kledjuja, jotka lupaan itselleni palauttaa takaisin jos ne eivät sovi. Ja sitten ne päätyvät käyttämättöminä vaatekaapin perukoille vuosiksi eteenpäin. Monella pokeriystävälläni ei ole tietoa kodinkoneiden tai ulkomaanmatkojen hinnoista. "Mä vaan soitin Giganttiin ja käskin niitä tuomaan isoimman telkkarin mitä löytyy", ja niin edelleen. Kellot, autot, 800 euron hupparit, sviitit, ykkösluokan lennot sun muut kuuluvat vähän liian monen elämään ja ennen kaikkea nielevät liian suuren osan voitoista. Kosteisiin baari-iltoihin lienee itse kukin painanut ison siivun voitoistaan, enkä ole tässä mikään poikkeus (joskin matkalla parempaan suuntaan). Kuitenkin pokerissa tarvitsee itselleen pelikassan, ja jos pelikassasta juodaan voitot kurkusta alas joka kuukausi, ei homma johda pitkällä tähtäimellä muuhun kuin matkakirroosiin. Toki elämästä pitää nauttia ja kovalla työllä hankittujen pokerivoittojen käyttäminen tuntuu hyvältä, mutta ainakin joka toiselle pokeriammattilaiselle jonkinlaisen finanssineuvojan hankkiminen voisi olla hyvä idea.

Huomasitte varmaan jo, että en maininnut sanallakaan strategiavinkkejä. Suurin osa epäonnistuu jo ylläolevissa, mutta oikeiden strategioiden pohtiminen se vasta hankalaa onkin. Kuten sanottua, hard way to make an easy living.

PS. Näin asiapitoista ja pokeripohjaista artikkelia en ole vielä melkein vuoden kestäneellä City-urallani kirjoittanut. Odotan mielenkiinnolla palautetta ja sitä, olenko ensi viikolla vielä palkkalistolla. Jos olen, lupaan palata hieman kevyempien aiheiden maailmaan.

PPS. Tulevan kesän Flow näyttää silmääni melkein liian hyvältä. Tähän mennessä olen aina ollut Flow:n aikaan joko kipeänä, estynyt tai molempia. 2011 näin sentään Kanyen. Tänä vuonna on pakko vetää neljän päivän setti vaikka sitten buranan voimalla.

Kirjoitettaessa soi MGMT - Oracular Spectacular

23 kommenttia

Anonyymi

5.3.2013 11:27

Unohdit ÄO:n. On valitettavaa, että pokeriammattilaiseksi ei voi tulla jos ÄO on liian pieni. Ehkä 20 %:lla suomalaisista älykkyys riittäisi pokeriammattilaisuuteen, mutta kirjoituksessa mainitsemat seikat erottavat todelliset onnistujat muusta massasta. Oman kokemukseni mukaan voittavia pelaajia aktiivipelaajista on noin 10%, mutta rikkauksiin pääsee korkeintaa 1 tuhannesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.3.2013 15:10

Edellistä Äo-kommenttia jatkaakseni..., sosiaalisen käyttäytymisen ja ihmisen psykologian ymmärtäminen on elinehto varsinkin livepokerissa. Maailman parhaaksi pokerinpelaajaksi tituleerattu Phil Ivey sanoi taannoin, että pokerissa ei ole kyse korteista vaan tilanteista ja ihmisistä. Toinen huippupelaaja Phil Gordon kertoi artikkelissaan, että pokeri on 70% psykologiaa, 20% matematiikkaa ja 10% uskallusta. Joten, vaikka pelaajalla on kunnossa Miikan mainitsemat 7 kohtaa, on pelaajalla vielä pitkä matka edes kansalliseen eliittiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.3.2013 15:36

Todella loistava blogipostaus!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.3.2013 18:03

Älykkyysosamäärällä ei ole mitään tekemistä voittavan pokerinpelaamisen kanssa jos ei ole jotenkin kliinisesti kehitysvammainen. T: Pitkänlinjan ammattilainen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.3.2013 18:38

Paras tapa oli rikastua oli sijoittaa nettipokeriinfirmaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.3.2013 19:23

Farssin blogiin pitäis postata kohta 3!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.3.2013 19:52

100 tuhatta pelaajaa joista 500 ammattilaisia ja 1000 muuta voitollisesti pelaavaa. Miten minullakin on käsitys, että voittavia pelaajia olisi noin 10%. Jos nuo sun luvut Miikka ovat totta, niin voittavia pelaajia olisi vain 1,5%. Miten nuo 1000 on määritelty? Jos riittää, että odotusarvollisesti peleistä jää edes lantin voitolle, niin paljon voittavia pelaajia silloin on?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miikka Anttonen

5.3.2013 21:30

Re: ÄÖ. Toki jos pyrkii aivan absoluuttiselle huipulle niin siihen vaaditaan jo joko poikkeuksellista älykkyyttä tai poikkeuksellisia psykologisia taitoja / ihmistuntemusta jne. Kuitenkaan esim. johonkin 5000/kk tuloihin ei kyllä vaadita kumpaakaan (toki niistä on hyötyä). Tunnen esimerkiksi muutaman entisten counter-strike-pelaajan, jotka tienaavat lähelle 10k kuussa pelaamalla 30 pöytää samaan aikaan 14 tuntia päivässä ilman, että heidän pelissään on mitään hienouksia. He pelaavat käytännössä suht huonosti, mutta biittaavat valtavirran pienellä marginaalilla. Tuotto tulee tästä 30-kertaisesta tehosta, jolla he painavat menemään robotin lailla päivästä toiseen.

Vähän samantyyliseksi ammattilaiseksi lasken itsenikin. Minusta ei koskaan tule taidollisesti yhtä hyvää kuin vaikka Jensistä, vaikka harjoittelisin joka päivä. Minulla ei ole siihen yksinkertaisesti riittävästi älynlahjoja. Minun lahjakkuuteni on lähinnä siinä, että pystyn tekemään hyviä päätöksiä äärimmäisen nopeasti ja pelaamaan 20 pöytää kerrallaan yhtä hyvin kuin pelaisin kolmea.

Re: Ammattilaisten määrä, tuo 10% ei varmasti ole lähellekään paikkansapitävä. Luvut ovat siis Akin, eivät minun arvioita, ja hän tietää kyllä varmasti paremmin kuin kukaan muu Suomessa. Huomioi kuitenkin, että ammattilainen on eri asia kuin pientä voittoa rouhiva hupipelaaja. Nopeasti mietittynä uskoisin lukujen menevän suunnilleen näin:

100 000 aktiivista tiliä / 500 ammattilaista ja 1000 puoliammattilaista. Lisäksi voitollisia ei-ammattilaisia (pari kertaa viikossa pelaavia) ehkä 2000 lisää. Joissain Itä-Euroopan maissa voidaan varmasti päästä yli 10 % ammattilaisten suhteen (koska hupipelaajien on jossain Valko-Venäjällä vaikeampi tallettaa rahaa ja hyvät pelaajat arvostavat rahaa enemmän ja työskentelevät siten kovempaa). Jenkeissä ennen UIGEA:a luku taas oli varmasti paljon matalampi kuin Suomessa.

Odotusarvollisesti edes lantin riittävän isolla otoskoolla veikkaisin maailmanlaajuisesti voittavan ehkä 5-10% pelaajista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.3.2013 08:10

Jos vielä Miikka - tai Aki - määrittelisi ammattilaisen? Kuka on ammattilainen? :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.3.2013 08:12

Ja Miikka! Kuinka monta MTT-ammattilaista Suomessa on juuri nyt?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miikka Anttonen

6.3.2013 09:06

Ammattilainen = henkilö, jonka tulot tulevat pelkästään pokerista, ovat tulleet jo pitemmän aikaa menneisyydessä eikä ole syytä epäillä, etteivätkö tulisi myös tulevaisuudessa.

MTT-ammattilaisia veikkaisin että on noin 40 kappaletta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.3.2013 16:11

Luckboxaa yhden ison turnauksen kaikkia todennäköisyyksiä vastaan ja sanoo itseään ammattilaiseksi----->Valitettavan useasti näin ns.lumepelaajalle käy joka kuvittelee että yhden turnauksen tai lyhyen aikavälin otoksen perusteella voi näin sanoa.Jenssi taisi sanoa Köpiksen voiton jälkeen että pitäisi keskimääräisesti kiertää Ept:tä about 10 vuotta että voitto napsuisi tuonkin tasoiselle pelaajalle.Tosin uskon että kyseisen maestron aika nykypäivänä on vähintäänkin puolittunut ;) Ammattilaislegenda----->Seppo Parkkinen huikeaa suorittamista vuodesta toiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

8.3.2013 04:05

Muutama vuos sitten opetin monia sukulaisia pelaamaan ja kaikki sai heti jonkinlaista voittoa aikaiseksi, kun aloittivat suht pienillä tasoilla. Viime vuoden lopussa aloin opettaa aika lahjakasta kaveria ja se ei vieläkään voita pienimpien panosten peleissä(tosin pelinvalinta on oppimista, ei rahan tekoa, tukeva).

Itse rupesin tänä vuonna taas päätoimiseksi pelaajaksi, vuodesta 2006 asti pokerivoitoilla on eletty, mutta nyt olisi tarkoitus myös saada jotain säästöjä.

MTT pelaajana ammattilaisuus on hieman kyseenalainen käsite, koska voitollisuuden todistavan otoskoon pelaamisen aikana pelien taso on noussut niin paljon, että loppuhetken voitollisuus on edelleen arvailujen varassa. Esim. Itse voin arvioida tämän hetken ROI:ta, kun saan 15k peliä kasaan tältä vuodelta(mikä tapahtunee loppuvuodesta).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

8.3.2013 14:59

^^15k MTTs vuodessa? Höpsis tai sitten niistä on suurin osa sittareita?
(Maaginen vuosi tuo 2006 btw, tein silloin viimeisen 20€ deponi ja sillä on menty ever since)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miikka Anttonen

9.3.2013 07:31

Toi Jensin EPT-voitto 10 vuoteenkin on kyllä todella härski arvio. Näkisin että Jensin tai jonkun muun huipputason pelaajan kohdalle osuu EPT-voitto noin kerran 40-50 vuodessa (8 pääturnausta/vuosi, voittaa sen noin kerran 500:sta).

Seppo Parkkinen on hieno mies.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.3.2013 09:13

Hyvä artikkeli, minä en ikinä alkais opettamaan edes sukulaisille nettipokeria. (koskien tätä kommenttiketjua, ei sua Miikka.)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

20.3.2013 19:29

Hyvin tiivistetty menestyvän pelaajan tärkeimpiä ominaisuuksia. Mikäli pelaajalla on nuo ominaisuudet edes kohtuullisen hyvässä balanssissa, tietää se väistämättä kohtuullisia tulojakin. Tuossa vaiheessa olisi mielestäni hyvin tärkeää ymmärtää palkata tai hakeutua tietoisesti erittäin menestyvien pelaajien seuraan, jotta urakehitys voisi jatkua.

Jos nojaa pelkästään omaan näkemykseen ilman mentorien tukea, on tie "helppoihin rikkauksiin" vieläkin kivisempi. Näin voisi ainakin omalla kohdallani todeta, kusin kulta-ajan hyvät voitot pelien kovetessa enkä tajunnut ajoissa kehitykseni pysähtyneen.

Eli lyhyesti, pelaa ja opiskele aina osa ajasta kovempien kaverien kanssa jotta kykenet edelleen lypsämään ruokarahat heikommilta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.4.2013 20:48

Minä valitettavasti jouduin pokeriammattilaiseksi !. Pelasin elämäni ensimmäisen ja viimeisen pokeri turnauksen pokerstarsilla ja tulin 1 sijalle voittaen miljoonan.

Totesin pokerin olevan täysin tuuri peli koska voitin kyseisen turnauksen ainoastaan tuurilla. Pelasin aivan päätöntä peliä koko turnauksen ajan.

Löin all in aina kun käteeni sattui isommat laput tulemaan kuin 87 offarit ja sitä pienemmät löin pakkaan. Nyt elän kuitenkin pokeriammattilaisen elämää ja sen saavutin vain noin 7 tunnin päättömällä kortin lätkinnällä.

Enään en kyseisiin tuuri peleihin koske, koska totesin jo heti alussa hävitessäni ässilläni vastustajan J3:lle kun mentiin all in ennen floppia ja luulin että käteni pitää kun floppi tuli K, 2 , 6 eikä värin vetoa, noh turn tuli 3 ja river 3 ja se siitä taito pelistä.

Eikös hyvillä korteilla kuuluisi voittaa ? noh tässä elämäni ensimmäisessä ja viimeisessä pokeri turnauksessa pahimmat tappiokäteni oli 3 hävityt AA parit ja 2 hävityt KK:t ja 5 AK: suittarit joita satuin turnauksessa saamaan ja kaikki hävisin joillekin j3 tai 52 offareille.
Taas parhaat voitto käteni olivat T7 ja J9 joilla löin myös all in ennen floppia kuten muillakin käsillä. Ajattelin myös pelata piruuttani näin agressiivisesti lyömällä aina ennen floppia kaikilla käsillä all in, koska kaikki neuvoo suojelemaan kättä korottamalla :-D.

No nyt kuitenkin elän tuurin ansiosta rikkaana ja kulutan vain aikaani harrastelemalla kaikkea. Mutta edelleen kaduttaa kun tuli hukattua elämästä johonkin tällaiseen tuuri paskaan 7 tuntia, jonka olisi voinut käyttää parempaankin tekemiseen.

Varoitan kaikkia vielä, että miettikää mielummin 10 kertaa mihin tuhlaatte aikaanne elämässänne ! Meillä on vain yksi ainoa elämä ja se ei ole hukattavaksi tarkoitettu !

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Karhunpoika88

17.11.2013 15:20

Moro hyvä kirjotus! Opiskelen kauppakorkeakoulussa bisnestä ja viimekesänä tienasin pokerilla reilu 20k kesän aikana. Nyt rahat osakkeissa ja mietin, että pitäisikö ensikesänä vetää salkku tyhjäksi ja pelata ammatikseen pokeria kesä. Pelottava ajatus, mutta kuitenkin niin houkuttava pokerin vapauden tuovan luonteen vuoksi. Ja toinen, että onko mitään järkeä mennä vieraalle töihin ja tienata 10-15e/h kun pokerissa voisi tienata tuon summan helposti moninkertaisena tunnissa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kasino Kouvolaan

20.2.2016 14:20

Varsinkin, kun raha on tehty kiertämään kuten omat turnausvoitot !

Miaxx

11.3.2016 18:09

Mielenkiintoinen teksti! Ja vaikka vanha onkin, niin varmasti moni pokeriammattilaiseksi pyrkivä tästä edelleen hyötyy!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Raha puhuu.

28.3.2017 04:41

Aikamoista soopaa! Mukavan tuolin saa kun tuntee kylän väen. Ryysyistä rikkauksiin yhdessä yössä on valhe!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Raha puhuu lisää.

27.2.2018 11:37

Lapsenmieliset haluaa että ryysyistä rikkauksiin yhdessä yössä on mahdollista. Suomi on paska maa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi