Jokin ravintola Suomessa - en muista mikä - haluaisi ryhtyä tarjoilemaan kovaa teetä eli alkoholilla terästettyä teetä. Sieltä on käännytty Annankadulla toimivan Demmers Teehaus -teemyymälän omistajan Kirsi Pullisen puoleen ja pyydetty, että hän suunnittelisi mahdollisimman hyvän Kovan teen reseptin.
Satun tietämään, että kyseinen teekauppias ei vielä ole onnistunut ratkaisemaan pätevän teetötsyn arvoitusta.
Voisitteko te, Rakkaat Lukijat, auttaa häntä? Kirsi on erittäin mukava ihminen, työskenteli 15 vuotta Nokian globaaleissa toiminnoissa ja ylensi sen jälkeen itsensä teepuodin pitäjäksi.
Innovoikaa loistava Kovan teen resepti ja soittakaa se hänelle tai pistäytykää kertomassa siitä Demmersin Teehausissa.
Olen itse "keksinyt", että liotetaan Liptonin teepussia kuumassa vedessä pari minuuttia ja lorautetaan kossua reippaasti joukkoon. Nyt tarvittaisiin huomattavasti korkeatasoisempaa ajattelua. Teelaatuja on valtavasti valkoisesta ja vihreästä mustaan, intialaisia, kiinalaisia, vietnamilaisia... ja sitten maustetut teet, joissa teen sekaan on laitettu melkein mitä tahansa, ja alkoholia on tietysti vaikka mitä sorttia. Joten tehtävä on haastava. Mutta tuloksena olisi Suomen nykyajan ensimmäinen Kova tee
Demmers Teehaus, Annankatu 13, puh: +358 40 1727925. www.demmer.fi