Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on futis.
Seuraava

Futiskenttien epätodennäköiset vaatemogulit


KYSYMYS: Onko Dejan Lovrenilla vaatemerkki? Mikä?

VASTAUS: On kuin onkin. Kroaattitoppari on perustanut ystävänsä ja best-maninsa Lovro Krcarin kanssa vaatemerkin nimeltä Russell Brown, jonka logo on siipensä levittänyt pöllö. Vaatteet ovat pääasiassa slaavilaisen tyylikkäitä college-asuja.

Tuomarillekin oli pienoinen yllätys, että Liverpoolin puolustaja on tällaisessa bisneksessä mukana. Jotenkin Lovren ei istu aivan samaan muottiin kuin vaikkapa David Beckham tai Cristiano Ronaldo, joilla tunnetusti on omia vaatevirityksiä. Mutta onhan Rio Ferdinandillakin oma lippismallisto ja lehti.

Tuomarin löi kuitenkin pahiten ällikällä se, että Arsenal-kasvatti Emmanuel Frimpongilla on oma Dench-vaatemallistonsa yhdessä räppäri-serkkunsa Lethal Bizzlen kanssa. Keskikentän rouhija ei ikinä kunnolla breikannut Lontoossa ja nykyisin englantilais-ghanalainen Frimpong pelaa Venäjällä Ufa:ssa. No, kaikkea ei voi saada.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar


“Ikinuoret” futaajat paljastuvat rannekuvauksella

KYSYMYS: Miksi monet urheilijat valehtelevat ikänsä?

VASTAUS: Tämä nousi alkuvuodesta taas framille, kun senegalilainen Senego.net -verkkosivusto väitti Lazion kamerunilaisen keskikenttäpelaajan valehdelleen ikänsä. Saitin mukaan Joseph Minala oli veistänyt iästään pois jopa 25 vuotta. Lazio julkaisi pelaajan syntymätodistuksen ja uhkasi sivustoa oikeustoimilla. Lopulta Italian jalkapalloliittokin vahvisti Minalan olevan todella 17- eikä 42-vuotias. Ikäistään toden totta vanhemman näköinen Minala siirtyi 18-vuotispäiviensä kunniaksi lainalle Bariin.



Iän valehteleminen on ongelma erityisesti Afrikan jalkapallossa, mutta myös Yhdysvaltain baseball-liigoissa, jonne virtaa pelaajia Etelä-Amerikasta, ja Kiinassa erittäin kilpaillussa voimistelussa. Syitä iän valehtelemiseen on BBC:n nigerialaisen jalkapallotoimittaja Oluwashina Okelejin mukaan monia: paineet menestymisestä, kunnian, rahan ja paremman elämän perään haikailu sekä syntymä- ja henkilöllisyystodistusten väärentämisen helppous. Toisaalta, moni afrikkalainen pelaaja ei välttämättä varmuudella tiedä oikeaa ikäänsä.

Okelejin mukaan myös junnumaajoukkueiden valmentajilla on kovat menestymispaineet, minkä vuoksi he saattavat ottaa joukkueisiin tietoisestikin liian vanhoja pelaajia. Huhtikuussa 2013 pelatuista Afrikan alle U17-mestaruuskisoista passitettiin kotiin yhdeksän pelaajaa yli-ikäisinä. Iät todennettiin ranteesta tehdyllä magneettikuvauksella, jota FIFA on käyttänyt turnauksissaan jo vuodesta 2005.



Iän väärentäminen tietysti vääristää kilpailua juniorimaajoukkueissa. Oikeasti joukkueisiin kuuluvat juniorit saattavat jäädä vanhempien ja vahvempien jalkoihin sekä ilman kansainvälisiä näyttösaumoja. Ammattilaisiksi siirtyvien “nuorten” tähtien pelaajaurat ovat normaalia lyhyempiä, sillä paikat eivät yksinkertaisesti kestä. Nigerialaiset Nwankwo Kanu, Jay Jay Okocha (so good they named him twice), Obafemi Martins ja Taribo West ovat huhupuheiden mukaan kaikki valehdelleet ikänsä noin kymmenellä vuodella.


Lähde: BBC




Kuka on Valioliigan pehmein futaaja?



KYSYMYS: Luin eläkkeelle tämän kauden jälkeen jäävän Javier Zanettin haastattelun, jossa hän sanoi, että ManU:n Nemanja Vidic on kovin pelaaja, jota vastaan hän on koskaan pelannut. Kuka sitten on Valioliigan pehmein futaaja?

VASTAUS: Aika tavanomainen tapa lähteä purkamaan tätä on ruotia sukeltamista. Asia on todella subjektiivinen: monesti sukellus jää huomaamatta, mutta toisaalta sukeltajan maineessa oleva pelaaja saa muita helpommin kortin dyykatessaan aiheestakin.



Keltaisia kortteja filmaamisesta on jaettu kaudesta 2008–2009 lähtien. Sinä aikana eniten lappuja (7) on saanut vajaa vuosi sitten Espanjaan siirtynyt Gareth Bale. Kolme korttia filmaamisesta ovat saaneet Chelsean Fernando Torres ja tällä kaudella ManU:ssa läpimurtonsa tehnyt Adnan Januzaj. Hänellä on jo nyt plakkarissa yksi tuomittu filmaus enemmän kuin parjatulla joukkuetoverillaan Ashley Youngilla. Edelleen saarilla pelaavista kahden kortin miehiä ovat muun muassa Luis Suarez, Andy Carroll ja Oscar.


Tuomari ei kuitenkaan tahdo jättää mitään tulkinnan varaan, ja lähestyy asiaa kliinisen tilastotieteen ja taklausten määrän kautta. Valioliigasta pudonnut Cardiff taklasi vähiten viime kaudella, 16,2 kertaa ottelua kohti. Vertailun vuoksi Liverpool taklasi eniten, 22,5 kertaa matsissa. Cardiffia vastaan vihellettiin myös vähiten vapaapotkuja viime kaudella, 9,1 per ottelu. Toppari Steven Caulker kuitenkin blokkasi enemmän vetoja kuin kukaan koko sarjassa (23), joten hän ei voi olla ihan täysi nössö.

Laitapakki Declan John pelasi tällä kaudella 22 matsia Cardiffin paidassa. Häntä vastaan vihellettiin vain kolme vaparia eikä hän saanut liigassa yhtä ainutta korttia. Jos joukkue päästää kaudella yli 70 maalia, luulisi siellä olevan joukossa edes yksi turhautumisesta otettu lappu. John kuitenkin pelasi kelpo kauden ja oli yksi joukkueensa valopilkkuja. Paolo Maldini sanoi aikanaan, että jos puolustaja joutuu taklaamaan, hän on jo tehnyt virheen. Ei palkintoa Johnillekaan.



Arsenalin Nicklas Bendtner ei ole kahdeksassa vuodessa onnistunut tekemään yhtään mitään, mikä edistäisi hänen uraansa. Hän ei saanut tällä kaudella korttiakaan 14 ottelussa, ja heilutti kännissä kulliaan Köpiksessä taksijonossa muun joukkueen taistellessa Bayern Münchenin vieraana Mestarien liigassa. Skål, Nicklas, olet Valioliigan suurin nössö.




Seuraava