Lakivaliokunta äänesti viime viikolla tasa-arvoisen avioliittolain ottamisesta käsittelyyn eduskunnassa. Aloite hylättiin äänin 8-9. Olin vihainen monta päivää. On käsittämätöntä, että Suomi on pohjoismaista viimeinen, jossa edelleen vuonna 2013 kaikilla ei ole oikeutta solmia avioliittoa keskenään. Suomi oli aikoinaan kolmas valtio maailmassa, jossa naiset saivat äänioikeuden.
En ymmärrä millä logiikalla on kenenkään toisen asia päättää, ketkä saavat mennä naimisiin keskenään. Se ei ole omantunnonkysymys vaan ihmisoikeuskysymys. Vakaat parisuhteet ovat sitä paitsi koko yhteiskunnalle hyödyksi.
Hengellisiä huuhaaselityksiä tasa-arvon estämiselle on tietysti loputtomasti. Nuorten miesten seksuaalisella turhautumisella on myös lusikkansa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kaltoinkohtelemissopassa. On tieteellistä näyttöä siitä, että äänekkäimmin homoista huutelijat ovat itseasiassa epävarmoja omasta seksuaalisuudestaan.
Se, että minulla ei ole mahdollisuutta avioitua samaa sukupuolta olevan ihmisen kanssa, evää minulta myös mahdollisuuden adoptoida lapsia hänen kanssaan. Valtiollehan olisi kerrassaan suotavaa, että ihmiset hankkisivat jälkikasvua uskollisiksi veronmaksajiksi.
Seuraava keinomme muuttaa lakia on kansalaisaloite. Sen pääsee allekirjoittamaan tasa-arvon päivänä, 19.3. alkaen. Nimiä tarvitaan yhteensä 50 000, jotta eduskunta ottaa asian käsittelyyn. Tahdon 2013-kampanja on ottanut tehtäväkseen kansalaisaloitteen valmistelun sekä aiheesta kampanjoinnin eduskuntakäsittelyyn asti. Tärkeää on, että kampanja kuuluu ja näkyy, jotta voimme vaikuttaa asiasta äänestäviin kansanedustajiin.
Perhearvo-räsäsiä kehoittaisin ajattelemaan mikä on nykypäivän perheen tarkoitus ja rooli. Minusta avioliitto pitäisi nimittäin olla myös nykyistä lukumääräneutraalimpi, jotta maassamme olisi helpompi pystyttää eri ihmisille sopivia yhteiskunnan peruspilareita. Tarkoitan perheitä.
Suomen hyvinvointivaltion pitkäaikaisuudesta ei ole mitään tietoa ja nykyinen eläkejärjestelmämme on nuorten sukupolvien näkökulmasta lähinnä pyramidihuijaus. Tällaisen epävarman tulevaisuuden edessä, perhesiteiden vahvistaminen on valtava investointi yhteiskunnan vakauteen ja toisistamme välittämiseen.
Tykkää Tahdon 2013-kampanjasta Facebookissa, se edistää kansalaisaloitteen leviämistä nimikeräyksen alettua.