Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Takeru Kobayashi.

Lihavat eivät pärjää kilvan syömisessä

KYSYMYS: Koska olen lihava enkä motorisesti kovin lahjakas, voin koetella suorituskykyni rajoja lähinnä syömisessä. Voiko kilpaa syömällä ansaita rahaa?

VASTAUS: Kilpaa syöminen on jakaantunut kahteen lajiliittoon, All Pro Eatingiin (APE) ja IFOCE:en. APE eroaa IFOCE:sta siten, että sen järjestämissä kilpailuissa käytetään “piknik-sääntöjä”, eli ruokaa ei saa syömisen helpottamiseksi kastaa nesteeseen. APE:n kilpailuihin voi osallistua oikeastaan kuka tahansa, kun taas IFOCE:n skaboissa pitää olla jonkinlainen lisenssi tai sopimus.

Kilpaa syömällä voi tehdä rahaa. Japanilaisen Takeru Kobayashin kerrotaan tienanneen yhden kalenterivuoden aikana jopa 150 000 dollaria. Mutta hän onkin lajinsa terävintä huippua. Kovin laajan ammattilaisjoukon taloutta kilpaa syöminen tuskin kannattelee. Kahdeksan kiloa lehmän aivoja vartissa syövä Kobayashikin on nykyään sooloartisti IFOCE:sta erottuaan.


Kuten Kobayashistakin näkee, maailman kovimmat hotkijat eivät olettamuksista huolimatta ole kovinkaan lihavia. Esimerkiksi Kobayashi painaa normaalisti noin 60 kiloa. Viisi kiloa juustokakkua yhdeksässä minuutissa ja 183 kanansiipeä 12 minuutissa syönyt sorja Sonya Thomas painaa 48 kiloa.

Mitään järin selkeää teoriaa laihojen suursyömäreiden menestymisestä ei ole, mutta on esitetty, että keskivartalon läskit estäisivät vatsalaukkua venymästä äärimmilleen. Vatsalaukun venymistä mestarisafkaajat taas harjoittavat muun muassa juomalla nopeasti suuria määriä vettä.

Kilpaa syömisen kenties tärkein titteli on Nathan´s Hot Dog Eating Contest, joka järjestetään joka vuosi neljäs heinäkuuta Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä New Yorkin Coney Islandilla. Kilpailun säännöt ovat muuttuneet vuosien varrella, mutta viimeiset viisi vuotta on vedetty kymmenen minuutin kisoja. Joey Chestnut on voittanut kisan viimeiset kahdeksan kertaa, ja maailmanennätys on 69 hodaria. Voittaja saa kantaakseen “sinapinkeltaisen vyön” ja kisat juontaa ESPN:lle Indy Car -kisojakin selostava Paul Page. God bless America.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar