Kuutamolla

  • late_k

Kuu, tuo maan mystinen kiertolainen. Se saa vaiheillaan vuorovedet nousemaan ja vaikuttaa eläinten ja ihmisten käyttäytymiseen. Jo muinaismytologisissa taruissa on ollut legendoja ihmissusista. Kun kuulee yössä yksin, miten sudet ulvovat ja taivaalla loistaa kuu, voi vilkas mielikuvitus saada ihmeitä aikaan.

Joskus kuulee puhuttavan kuuhulluista. Mutta ehkä oikeaoppisempi termi olisi kuukahjo. Hullu kun tuo helposti mieleen laitokseen suljetun tapauksen, joka ei kykene hallitsemaan omaa käytöstään ja voi siksi olla vaaraksi itselleen ja muille. Toisaalta mitä sitä erittelemään, koska kuu vaikuttaa kaikkiin. Toiset eivät vain ajattele asiaa juuri lainkaan ja saavat ikään kuin itsensä kokemaan, ettei kuun vaiheilla ole mitään merkitystä omaan käytökseen. Siinä täydessä kuussa vain on jotain mystistä, mikä ihmisiä kiehtoo. Jos ei muuten, niin halun katsella kuuta, koska ei saa yöllä unta. Jos saa, ei kykene vajoamaan syvimpään univaiheeseen ja muistaa unensa tai niiden osia. Itse olen huomannut, että täyden kuun tienoilla yöllä nähdyistä unista jää eniten muistikuvia. Niiden ei tarvitse muodostaa selkeää kokonaisuutta, mutta jotain muistaa. Sitä en tiedä onko kuulla vaikutusta painajaisten näkemiseen, koska ei ole kokemuksia sellaisista HC painajaisista, joista olen kuullut joidenkin puhuvan. Mutta pohjimmiltaan jokainen määrittelee itse omat painajaisensa.

Suomen taivaalla nähtiin taannoin osittainen auringonpimennys. Uusikuu kulki auringon edestä ja keskelle kirkasta päivää laskeutui hetkeksi lievä hämäryys. Sen jokainen pystyi havaitsemaan. Sekin sai ihmiset sen verran sekaisin, että kokoonnuttiin katsomaan tuota ilmiötä, vaikkei sitä paljaalla silmällä voi katsoa. Mutta kuun pimennystä voi. Silloin ihmiset valvovat yöllä nähdäkseen sen. Eikä kukaan osaa selittää miksi. Se vain kiehtoo. Ei se mitään.

Eli kuulla on vaikutusta hyvin moneen asiaan. Jos joku ei vielä tiedä, miksi pääsiäinen on joka vuosi eri aikaan, niin siihenkin vastaus löytyy kuusta. Pääsiäissunnuntai on vuodesta toiseen kevätpäiväntasauksen jälkeisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina. Vuonna 2014 sitä saatiin odotella viikolle 16, koska edellinen täysikuu oli juuri ennen kevätpäiväntasausta. Vuonna 2016 ensimmäinen täysikuu kevätpäivän tasauksen jälkeen on heti sen jälkeen ja neljän päivän mittainen viikonloppu tulee vastaan jo viikolla 12. Eli jos pääsiäistä ei halua juhlia mistään muusta syystä, niin siinä on yksi. Ensimmäinen täysikuu sen jälkeen kun päivä on voittanut yön. Jos on enemmän valoisan ajan ihminen, juhlitaan ilosta. Jos pitää enemmän pimeästä ajasta, juhlalla voi hakea voimia jaksaa puoli vuotta jatkuvan valon valtakauden läpi.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus