Korkeavuorenkadun Mecca on nyt historiaa. Tai itse asiassa on ollut 13. elokuuta alkaen. Jan Åkerström, mies Munkkiniemen legendaarisen ravintola Solnan takaa, osti Meccan, ja isännöi nyt paikalla GLÖDiä.
Ruotsinkielisen glödin suomennoksia ovat muun muassa hehku, hiillos, innokkuus, intohimo, paahde, suuri tunne ja tunteen palo. Nimi on enne ja sitä rataa, tai ehkä sittenkin näissä tapauksissa toisin päin. GLÖD nimeää itsensä gourmet grilliksi. Ravintolan suuressa hiiligrillissä valmistuu esimerkiksi kotimaista riistaa, luomukasviksia, marmorihärkää, kotitekoisia makkaroita ja hiiligrillattuja kaloja sekä äyriäisiä.
Houkuttelevan kuuloisista herkuista huolimatta GLÖDin nimi palauttaa yhden peruskysymyksen ääreen. Miksei äiti löytänyt minulle ruotsalaista iskää? Tulisi tämäkin soljuvammin suusta sillä toisella kotimaisella. ”Mennäänks Glöödiin?” - Tätä joutuu maiskuttelemaan suussa vielä pari kertaa.