Kuvaaja: David Shankbone
Teurastamolle tuodut broilerit puretaan häkeistä ja ripustetaan liikkuvalle linjastolle. Paniikissa olevat linnut kuljetetaan sähkövesikylpyyn, jossa ne luultavammin halvaantuvat, mutta ovat yhä tajuissaan, koska sähkövirta pidetään tarkoituksella alhaisena. Toisinaan halvaantuneen linnun silmät liikkuvat vielä, jopa nokka aukeaa hitaasti. Sitten linjasto vie tulevat rintafileet automaattiseen kurkunleikkaajaan, joka toimii vähän miten sattuu. Näin keskivertoamerikkalaisen ruoka tuotetaan, väittää Jonathan Safran Foer kirjassaan Eläinten syömisestä. Ja hän jatkaa:
Possuja paiskotaan betonilattiaan. Aktivistit leikkaavat karjatilan piikkilanka-aitaa ja lopettavat salaa kärsiviä kalkkunanpoikasia. Omin ulosteidensa keskellä asuvat kanat sairastuvat, eivätkä siat mahdu kääntymään aitauksissaan.
Pikaruoan paratiisivaltiossa koiraspuoliset munijakanan poikaset tapetaan välittömästi. Kirjan lopussa käy ilmi, etteivät Suomenkaan broilerit elä juuri kuukautta kauempaa. Lisäksi Suomen luomutuotannossa kuusiviikkoisen lampaan saa kastroida pihdeillä, mikäli toimenpiteen suorittaa ”pätevä henkilö”. Ilman kipulääkkeitä, tietenkin.
Kirjassa todetaan myös, että samainen Kentucky Fried Chicken, joka on ”omistautunut kanojen hyvinvoinnille ja hyvälle kohtelulle”, käyttää alihankkijoita, joiden on todettu muun muassa repivän eläviltä linnuilta päitä irti ja hyppivän niiden päällä.
Vaikka teoksen pääpaino on tehotuotannossa, osansa kritiikistä saavat niin luomutuotteet kuin PETA:n aktivistitkin. Aktivistit, jotka muun muassa heittivät Voguen päätoimittajan lautaselle kuolleen pesukarhun.