Groteskin kirjoitus on muhinut luonnoksissa lähes neljä kuukautta, hyi häpeä. Nyt Grotesk on taas ajankohtainen, mutta sitä ennen muutama sana talven eventistä.
Kyseessä oli talven mahtavin ilta, Groteskin Big Bottle Party, jossa viinintekijät tarjoilivat viinejään magnum pulloista ja saimme nauttia illasta heidän pöytäseurueessaan koko illan.
Nämä juhlat olivat riehakkaat ja arviolta 80% kuvista ei ole julkaisemiskelpoisia, ilta oli ihan kreisi.
Torstain viinintekijäillallisesta kirjoitinkin heti tapahtuman jälkeen tammikuussa, juttua siitä täällä.
Lauantaina Demon Tommi ja Teemu olivat palanneet omaan arkeensa ja nautimme Groteskin keittiön antimista. Kokonaisuutena Demon taidot veivät voiton, Groteskin väen parasta antia olivat Stadin revityin häränhäntä ja lihavati. Rentoa, laadukasta ruokaa, lihansyöjän mekka. Ravintolan tunnelma, henkilökunta, Viinitien porukka ja viinintekijät, jättivät lähtemättömän vaikutuksen.
Viininmaistelut päätin itse lopettaa siinä vaiheessa, kun en enää havainnut mitä viinejä maistelin. Just ja just erotin puna- ja valkoviinin toisistaan. Viinitien Santeri oli varmasti onnellinen sivistyneestä vierustoveristaan.
NYT GROTESK ON TAAS AJANKOHTAINEN
Viime viikolla sosiaalinen media riemuitsi, Grotesk ottaa 1.6.2014 käyttöönsä viinipullojen hinnottelussa kiinteän 20 euron katteen. Pudottaa aika rutkasti varsinkin kalliimpien viinien hintaa, Domppapullon hinta laskee jopa satasella. Jokaisessa pullossa on siis sisäänostohinnan ja ALV:in päälle 20 euroa katetta ravintolalle, as simple as that.
Idean takana on Groteskin Paul Hickman, joka haluaa tukea Suomen viini- ja ruokakulttuuria. Paul teki vaikutuksen jo talvella, mahtavista mahtavin tyyppi ja nyt herra saa vielä lisää suitsutusta täältä. Ravintola-alalla ei pyyhi tällä hetkellä hyvin ja monelle ravintolassa käynti on äärimmäisen harvinaista hupia. Toivottavasti tämä innostaa nautiskelemaan viineistä ja tutustumaan Groteskin tunnelmaan. Eikä lainkaan haittaisi, vaikka muut ravintolat intoutuisivatkin samaan.
Ei ravintoloiden pyörittäminen Suomessa halpaa ja varsinkaan helppoa hupia ole alati tiukentuvine sääntöineen. Tuttu ravintolayrittäjä kertoi taannoin, että hänen työnkuvansa myynnistä ja markkinoinnista on muuttunut virastoissa juoksemiseksi. Silti moni uskaltaa mennä sen intohimonsa mukaan ja ottaa suuren riskin, tuodakseen uusia elämyksiä Suomen ravintolamaailmaan.
Riski se on varmasti tämä Groteskin peliliikekin, mutta itse suuntaan pikapuoliin tukemaan Paulin ajatuksenkulkua ja nauttimaan Dielin viinitalon laadukkaista viineistä, nyt mojovasti edullisemmin, kuin aiemmin. Vuodenaikakin on mitä parhain tähän, Groteskin terassi, kun kuulunut suosikkeihini jo muutaman vuoden ajan!